Wessel Schot

Wessel Schot

Gastdocent Medische en Psychosociale Basiskennis, les 14 t/m 18

Wessel is psycholoog en hij is werkzaam in de SGGZ als therapeut. In zijn wekelijkse sessies ziet hij mensen die last hebben van depressies, angsten, PTSS en andere langdurige klachten. Hij geef veel Cognitieve Gedragstherapie en EMDR behandelingen. Wessel is ooit opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog en heeft jaren gewerkt in het bedrijfsleven als organisatieadviseur, trainer en assessmentpsycholoog. Privé was hij echter veel bezig met persoonlijke ontplooiing en hij deed veel innerlijk proces werk met diverse werkvormen zoals NLP, meditatie, yoga, zweethut ceremonies en mannenwerk. Toch bleef het bij hem kriebelen: hij wilde mensen nóg meer helpen, en niet alleen werk gerelateerd.

In 2019 heeft hij het roer omgegooid: hij werd therapeut. Binnen de reguliere ggz kan hij veel mensen helpen om dichter bij zichzelf te komen. Maar hij heeft ook zijn eigen praktijk, waar hij mensen helpt die, buiten de reguliere ggz, hulp zoeken. Wessel gebruikt zo het beste van twee werelden: de technieken uit reguliere ggz en diverse ervaringen uit de complementaire zorg. 

Het is zijn missie om impact te maken op mensen, de ander te raken en aanwezig te zijn bij iemand als hij of zij in proces raakt. Therapeut is zeker niet het eindpunt en daarom is hij ook ontzettend blij met zijn werk als docent binnen Healing Space. 

“Ik vind het bijzonder dat ik mensen mag helpen wanneer ze een belangrijke verandering in hun leven meemaken. Het zijn vaak sleutel-momenten, die ze nooit zullen vergeten. Ik vind het fantastisch om getuige te zijn als mensen contact maken met delen van zichzelf die ze hiervoor niet kenden.”