Wil je je opleiden tot Holistisch Energetisch Therapeut?

Bij Healing Space hebben we onze verschillende opleidingen dusdanig op elkaar afgestemd dat je je kan opleiden tot Holistisch Energetisch Therapeut. Het gaat hierbij om de volgende cursussen en opleidingen:

Door de combinatie van al deze opleidingen is de term ‘holistisch’, en daarmee de titel Holistisch Energetisch Therapeut, geborgd. In alle onderdelen van de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut werk je namelijk op verschillende niveaus, zowel fysiek (zoals bij massage) als energetisch (zoals bij Reiki), maar ook op het niveau van biochemie (zoals bij voeding) en op het niveau van psyche. Deze aspecten zijn in al onze opleidingen verweven. Hierdoor leer je als Holistisch Energetisch Therapeut op alle genoemde niveaus een inschatting te maken in de status van je cliënt, zodat je adequaat kan handelen.

Wat is holistisch?

Het is verwarrend dat de term ‘holistisch’ vaak wordt gebruikt als vervanging van natuurgeneeskundige therapie. Dus dat je in plaats van een ‘gewone’ massage cursus, een ‘holistische’ massage cursus volgt. Maar: holistisch verwijst naar het feit dat je naar de heelheid kijkt van de mens. Als je alleen bent opgeleid tot massage therapeut, dan kijk je nog steeds vanuit je massage-oogpunt naar hoe je iemand kan helpen. Stel: een cliënt komt bij je met buikpijn; dan kan je nog zo goed masseren, maar als je niet op de hoogte bent dat je cliënt iets eet waardoor hij voortdurend een geprikkelde darm heeft, dan kan je hem toch niet van het juiste advies voorzien.

De visie van Healing Space

De term ‘holistisch’ betekent dus dat je een compleet beeld hebt van de klachten die iemand heeft en de mogelijke oorzaak daarvan. De combinatie van de verschillende opleidingen binnen Healing Space is hier volledig op afgestemd, zodat je leert om holistisch te denken. Je leert dat je bij klachten van je cliënt verschillende ingangen hebt, vanuit het fysieke-, energetische- en psychische niveau, maar ook op het niveau van biochemie met voeding.

Het traject tot Holistisch Energetisch Therapeut

Onze verschillende cursussen en opleidingen in het traject tot Holistisch Energetisch Therapeut zijn dusdanig opgezet dat je ze allemaal in je eigen tempo en volgorde kunt volgen. De basis cursussen Reiki 1, Reiki 2, Eenvoudig Gezond, Energetische Massage 1 en Energetische Massage Advanced kunnen goed in dezelfde periode gevolgd worden en gaan prima samen. Voor de opleidingen die daarna volgen (Reiki Therapeut, Holistisch Voedingscoach en Acupressuur Opleiding) is dat anders: al deze opleidingen bieden een intensief traject met veel studiebelastingsuren en cases. Daarom is het belangrijk dat je naast deze opleidingen geen andere opleidingen tegelijkertijd volgt.

De volgorde in de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut

Het maakt niet zo veel uit met welke cursussen je traject start: Reiki 1, Energetische Massage 1 of Eenvoudig Gezond zijn ieder een goede start van het traject en deze kan je prima in dezelfde periode naast elkaar volgen. Voor de diepere fasen van het traject, zoals de opleidingen tot Reiki Therapeut, Holistisch Voedingscoach en Acupressuur Opleiding is het belangrijk dat je deze opleidingen ieder eerst goed tot je neemt, voordat je start met de volgende opleiding. Dus: start bijvoorbeeld niet direct de opleiding tot Holistisch Voedingscoach als je net de opleiding tot Reiki Therapeut hebt afgerond (en vise versa). Als Holistisch Energetisch Therapeut leer je goed combineren met de verschillende disciplines die je hebt geleerd, maar in de fase dat je echt aan het ontwikkelen bent tijdens de opleidingen is het ontzettend belangrijk dat je eerst 1 ding tegelijk doet. Zo neem je een onderdeel echt goed tot je, voordat je aan het volgende onderwerp begint. We vinden het namelijk belangrijk dat je alle aspecten goed beheerst, voordat je mensen gaat behandelen.

Healing Space is het instituut voor iedereen die zich wil ontwikkelen op holistisch energetisch gebied. Het is onze wens, om met al onze verschillende activiteiten je te helpen om beter in balans te zijn of je op te leiden tot Holistische Energetisch Therapeut.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”