Wil je je opleiden tot Holistisch Energetisch Therapeut?

Bij Healing Space hebben we onze verschillende opleidingen dusdanig op elkaar afgestemd dat je je kan opleiden tot Holistisch Energetisch Therapeut. Het gaat hierbij om de volgende cursussen en opleidingen:

Dit is een complete geaccrediteerde HBO opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut, die je in 2,3 of 4 jaar kan doorlopen met een bijbehorende betalingsregeling.

Door de combinatie van al deze opleidingen is de term holistisch en daarmee de titel Holistisch Energetisch Therapeut geborgd. Als zodanig kan je je gemakkelijk inschrijven bij verschillende beroepsorganisaties en worden je consulten door een aantal zorgverzekeraars vergoed. In alle onderdelen van de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut werk je op verschillende niveaus, zowel fysiek (zoals bij massage) als energetisch (zoals bij Reiki), maar ook op het niveau van biochemie (zoals bij voeding) en op het niveau van psyche. Hierdoor leer je als Holistisch Energetisch Therapeut op alle genoemde niveaus een inschatting te maken in de status van je cliënt, zodat je adequaat kan handelen. Naast dat je vakinhoudelijk goed onderwezen bent heb ook je Medische en Psychosociale Basiskennis, waardoor je de grenzen van je eigen vakgebied goed kent en kunt samenwerken met de reguliere zorg.

Wat is holistisch?

Het is verwarrend dat de term ‘holistisch’ vaak wordt gebruikt als vervanging van natuurgeneeskundige therapie. Dus dat je in plaats van een ‘gewone’ massage cursus, een ‘holistische’ massage cursus volgt. Maar: holistisch verwijst naar het feit dat je naar de heelheid kijkt van de mens. Als je alleen bent opgeleid tot massage therapeut, dan kijk je nog steeds vanuit je massage-oogpunt naar hoe je iemand kan helpen. Stel: een cliënt komt bij je met buikpijn; dan kan je nog zo goed masseren, maar als je niet op de hoogte bent dat je cliënt iets eet waardoor hij voortdurend een geprikkelde darm heeft, dan kan je hem toch niet van het juiste advies voorzien.

De visie van Healing Space

De term ‘holistisch’ betekent dus dat je een compleet beeld hebt van de klachten die iemand heeft en de mogelijke oorzaak daarvan. Onze opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is dusdanig ontwikkeld, zodat je leert om holistisch te werken. Je leert dat je bij klachten van je cliënt verschillende ingangen hebt, vanuit het fysieke-, energetische- en psychische niveau, maar ook op het niveau van biochemie met voeding. Bovendien herken je de rode vlaggen voor als je iemand moet doorverwijzen naar het reguliere medische circuit.

Het traject tot Holistisch Energetisch Therapeut

Onze verschillende cursussen en opleidingen in het traject tot Holistisch Energetisch Therapeut zijn dusdanig opgezet dat je ze allemaal in je eigen tempo en volgorde kunt volgen. De basis cursussen Reiki 1, Reiki 2, Eenvoudig Gezond, Energetische Massage 1 en Energetische Massage Advanced kunnen goed in dezelfde periode gevolgd worden en gaan prima samen. Voor de vervolgopleidingen tot Reiki Therapeut, Holistisch Voedingscoach en Acupressuur Therapeut en de Medische en Psychosociale Basiskennis is dat anders; al deze opleidingen bieden een intensief traject met veel studiebelastingsuren en cases. Daarom is het belangrijk dat je naast deze opleidingen geen andere opleidingen tegelijkertijd volgt.

De volgorde in de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut

Het maakt niet zo veel uit met welke cursussen je traject start: Reiki 1, Energetische Massage 1 of Eenvoudig Gezond zijn ieder een goede start van het traject en deze kan je prima in dezelfde periode naast elkaar volgen. Voor de diepere fasen van het traject, zoals de opleidingen tot Reiki Therapeut, Holistisch Voedingscoach en Acupressuur Therapeut is het belangrijk dat je deze opleidingen ieder eerst goed tot je neemt, voordat je start met de volgende opleiding. Dus: start bijvoorbeeld niet direct de opleiding tot Holistisch Voedingscoach als je net de opleiding tot Reiki Therapeut hebt afgerond (en vice versa). Als Holistisch Energetisch Therapeut leer je goed combineren met de verschillende disciplines die je één voor één tot je hebt genomen. We vinden het namelijk belangrijk dat je alle aspecten goed beheerst, voordat je met de verschillende combinaties gaat behandelen.

Healing Space is het instituut voor iedereen die zich wil ontwikkelen op holistisch energetisch gebied. Het is onze wens, om met al onze verschillende activiteiten je te helpen om beter in balans te zijn of je op te leiden tot Holistisch Energetisch Therapeut.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”