Oosterse Elementen Leer

Data: zie agenda 3-daagse cursus Vooropleiding: geen vereiste Locatie: Bussum

Cursus Oosterse Elementen Leer

Ben je benieuwd welke rol de elementen van de Chinese Geneeskunde in jouw leven spelen? Wil je symptomen leren herkennen die aan de verschillende elementen zijn gekoppeld? En wil je je verdiepen in de tong- en polsdiagnostiek? Doe dan mee met de cursus Oosterse Elementen Leer.

Wat leer je bij deze cursus?

Oosterse Elementenleer

In deze cursus gaan we diep in op verschillende typologieën, waaronder die van jezelf. Zo krijg je veel meer inzicht in je eigen gezondheid en balans: welke rol spelen de elementen van de Chinese Geneeskunde in jouw leven en persoonlijkheid? Welke elementen overheersen in jou? Waarom heb je bepaalde klachten of vertoon je bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen je ontwikkelpunten? Hoe kun je gezondheid bevorderen en zorgen voor meer balans op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied? 

Naast de verdieping in bovenstaande vragen over jezelf, leer je vaardigheden om dit therapeutisch in te zetten in je eigen praktijk zodat je ook anderen kan helpen op hun weg naar gezondheid en balans. Je leert hoe de elementen zijn gekoppeld aan specifieke organen en emoties en in de lessen gaan we in op de basisprincipes van de pols- en tongdiagnostiek. 

Al deze kennis levert direct manieren op om anderen te coachen en geeft extra handvatten in je eigen dagelijks leven en in je praktijk.

Over de docent

De cursus Oosterse Elementen Leer wordt gegeven door
Gita Perotti -Schuit. Gita studeerde Chinese Geneeskunde, Voeding en Natuurgeneeskunde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, waarna ze zich in binnen- en buitenland verder specialiseerde op het gebied van Acupunctuur, Coaching en Klassieke Chinese Geneeskunde. Ze runt al meer dan 10 jaar een succesvolle praktijk waarin haar wens om mensen te begeleiden op weg naar een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven is uitgekomen. Het mogen delen van de kennis, die ze in de loop der jaren heeft verworven, maakt haar wens compleet.

Extra informatie

Van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor iedereen die zijn/haar kennis wil vergroten van de Oosterse Elementen: consumenten zonder vooropleiding zijn welkom, maar ook therapeuten, (yin) yoga teachers, studenten Chinese Geneeskunde etc.
  • Uitleg van de 5 elementen
  • De verschillende emoties en persoonlijkheidstypes die horen bij de elementen
  • Analyse van je eigen type
  • Het herkennen van symptomen gekoppeld aan de verschillende elementen
  • De organen en hun functies die bij de elementen horen
  • Tong diagnostiek
  • De basis van de pols diagnose
Totaal:42 uur
Waarvan docent contacturen:21 uur
Na deze cursus heb je inzicht in de elementen met de bijbehorende organen en emoties, en kan je deze kennis inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten.
De cursus is praktisch en interactief.

Tijdens deze cursus werken we met het boek: Vuurman en Watervrouw van Dr. Silvana Schwitzer. Zorg ervoor dat je voor de eerste les de inleiding en de elementen hout en vuur gelezen hebt en eventuele opmerkingen voor jezelf opgeschreven hebt.

Voor alle overige praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen. 

Kosten van de cursus

€ 479,- per persoon. Inclusief cursusmap (deze ontvang je tijdens de eerste les), exclusief boeken (zie Praktische informatie)

Agenda 2022 - 2023

Het is een 3-daagse cursus. Bekijk de data en boek hier.

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Oosterse Elementenleer

479,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Oosterse Elementen Leer.

Wil je inzicht krijgen in de elementen zodat je deze kennis kan inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten? Schrijf je dan nu in voor de cursus Oosterse Elementen Leer.

Oosterse Elementenleer – 9 februari, 16 februari en 24 februari 2023
479,00

Beschikbaarheid: 8 op voorraad