Oosterse Elementen Leer

Data: zie agenda 3-daagse cursus Vooropleiding: geen vereiste Locatie: Bussum

Cursus Oosterse Elementen Leer

Ben je benieuwd welke rol hout, vuur, aarde, metaal en water in jouw leven spelen? Vanuit de Chinese Geneeskunde leer je de verschillende elementen herkennen aan de hand van hun kwaliteiten en de symptomen die ontstaan bij disbalans. Je krijgt praktische oefeningen om elk element in balans te brengen. Ook leer je tongdiagnose en maak je kennis met polsdiagnostiek.

Wat leer je bij deze cursus?

Oosterse Elementenleer

In deze cursus behandelen we de verschillende typologieën, waaronder die van jezelf. We gebruiken hierbij de elementen die overheersend zijn in jouw geboortejaar. Zo krijg je inzicht in je eigen gezondheid en balans. Waarom heb je bepaalde klachten of vertoon je bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen je ontwikkelpunten?

Deze kennis geeft je extra handvatten in je eigen dagelijks leven en in je praktijk.

Over de docent

De cursus Oosterse Elementen Leer wordt gegeven door
Gita Perotti -Schuit. Ruim 20 jaar geleden kwam Gita in aanraking met de Chinese Geneeskunde. Ze was zo onder de indruk van de wijsheid, kracht en kunde hiervan dat ze besloot haar studie Geneeskunde te verruilen voor een zes jarige opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde met in het curriculum Chinese Geneeskunde, natuurgeneeskunde, westerse kruidengeneeskunde, voeding, reguliere geneeskunde, psychologie en coaching.

Gita’s enthousiasme en beeldende manier van vertellen nemen je mee op reis.

Extra informatie

Van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor iedereen die zijn/haar kennis wil vergroten van de Oosterse Elementen: consumenten zonder vooropleiding zijn welkom, maar ook therapeuten, (yin) yoga teachers, studenten Chinese Geneeskunde etc.
  • Uitleg van de 5 elementen
  • De verschillende emoties en persoonlijkheidstypes die horen bij de elementen
  • Analyse van je eigen type
  • Het herkennen van symptomen gekoppeld aan de verschillende elementen
  • De organen en hun functies die bij de elementen horen
  • Tong diagnostiek
  • De basis van de pols diagnose
Totaal:42 uur
Waarvan docent contacturen:21 uur
Na deze cursus heb je inzicht in de elementen met de bijbehorende organen en emoties, en kan je deze kennis inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten.
De cursus is praktisch en interactief.

Tijdens deze cursus werken we met het boek: Vuurman en Watervrouw van Dr. Silvana Schwitzer. Zorg ervoor dat je voor de eerste les de inleiding en de elementen hout en vuur gelezen hebt en eventuele opmerkingen voor jezelf opgeschreven hebt.

Voor alle overige praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen. 

Kosten van de cursus

€ 479,- per persoon. Inclusief cursusmap (deze ontvang je tijdens de eerste les), exclusief boeken (zie Praktische informatie)

Agenda 2023 - 2024

Staan er geen data gepland? Achter de schermen zijn we hiermee bezig. Via ons contactformulier kan je je interesse doorgeven

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Oosterse Elementenleer

479,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Oosterse Elementen Leer.

Wil je inzicht krijgen in de elementen zodat je deze kennis kan inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten? Schrijf je dan nu in voor de cursus Oosterse Elementen Leer.

Oosterse Elementenleer – donderdag 18 januari 2024, donderdag 25 januari 2024, donderdag 8 februari 2024
479,00

Beschikbaarheid: 8 op voorraad