Praktische Chinese Geneeskunde

Data: zie agenda 5-daagse opleiding Vooropleiding: Oosterse Elementen Leer of Reiki Practitioner Locatie: Bussum

Praktische Chinese Geneeskunde

Ben je geïnteresseerd in de praktische aspecten van de Chinese Geneeskunde maar vind je een opleiding van 4 jaar te lang? Wil je weten hoe je met acupressuur gezondheid kan bevorderen? En wil je leren hoe je polsdiagnostiek inzet bij het herkennen van klachten? Doe dan mee met de opleiding Praktische Chinese Geneeskunde.

Praktische Chinese Geneeskunde

Wat leer je bij deze opleiding?

In deze opleiding maak je op een praktische manier kennis met de Chinese Geneeskunde (TCM) en leer je hoe deze inzetbaar is als behandelvorm in je praktijk.

Er wordt verdieping aangebracht op de kennis van de Oosterse Vijf Elementenleer. Zo leer je hoe je door middel van acupressuur (het drukken op, of masseren van acupunctuurpunten) de 5 Element-punten kunt gebruiken om de gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen (en te behouden) op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau.

Verschillende aspecten komen uitgebreid aan bod in deze opleiding. Zo gaan we dieper in op de meridianen, de acupunctuurpunten, de puntenenergetica en de theorie van de orgaansystemen. Maar vooral praktische onderdelen staan tijdens deze opleiding centraal: je ontwikkelt je vaardigheden om de punten adequaat te masseren, leert werken met de polsdiagnostiek en je gaat aan de slag met het maken van een behandelplan. Ook casuïstiek komt aan bod en bovendien leer je praktische vaardigheden zoals puntlokalisatie en bijbehorende behandeltechnieken.

Over de docent

De opleiding Praktische Chinese Geneeskunde wordt gegeven door Gita Schuit. Gita studeerde Chinese Geneeskunde, Voeding en Natuurgeneeskunde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, waarna ze zich in binnen- en buitenland verder specialiseerde op het gebied van Acupunctuur, Coaching en Klassieke Chinese Geneeskunde. Ze runt al meer dan 10 jaar een succesvolle praktijk waarin haar wens om mensen te begeleiden op weg naar een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven is uitgekomen. Het mogen delen van de kennis, die ze in de loop der jaren heeft verworven, maakt haar wens compleet.

Extra informatie

Van 9.30 tot 16.30 uur.

Voor iedereen de cursus Oosterse Elementen Leer of de opleiding Reiki Practitioner heeft afgerond, en zich verder wil verdiepen in de Chinese Geneeskunde. De opleiding is ook geschikt als bij-of nascholing voor therapeuten die hun kennis en/of behandelmogelijkheden willen uitbreiden.
 • Basiskennis meridianen:
  – Lever en galblaas (hout)
  – Hart, dunne darm, driewarmer en hartconstrictor (vuur)
  – Maag en milt (aarde)
  – Long en dikke darm (metaal)
  – Nier en blaas (water) 
 • Globaal verloop van de meridianen met de belangrijkste punten aan de hand van de vijf Elementen
 • Puntenenergetica
 • Polsdiagnostiek
 • Puntlokalisatie en behandeltechniek
 • Het maken van een behandelplan
 • Casuïstiek
ECTS:7
Totaal:194 uur
Waarvan docent contacturen:35 uur

Na deze opleiding kan je het 5 Elementensysteem praktisch inzetten ter ondersteuning bij ziekte, ter bevordering van het welbevinden en ter behoud van een goede fysieke en mentaal-emotionele gezondheid van de cliënt.

De opleiding is praktisch en interactief.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 1.249 per persoon. Inclusief opleidingsmap (deze ontvang je tijdens de eerste les)

Let op: er is een 100% aanwezigheidsverplichting. Lessen kunnen niet worden overgeslagen of ingehaald en er is na de startdatum geen restitutie mogelijk.

Agenda 2021 - 2022

Zie hier de startdata van deze 5 daagse opleiding:

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Praktische Chinese Geneeskunde

1.249,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Praktische Chinese Geneeskunde.

Wil je inzicht krijgen in de elementen zodat je deze kennis kan inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten? Schrijf je dan nu in voor de cursus Praktische Chinese Geneeskunde.

blank
Praktische Chinese Geneeskunde - Startdatum 31 maart 2022 - 5 lesdagen: 31 mrt, 21 apr, 12 mei, 2 jun, 30 jun
1.249,00

Beschikbaarheid: 7 op voorraad

Wissen
Loading...

Beschrijving

Ben je geïnteresseerd om via voeding gezond en in balans te zijn, maar zie je door de huidige food-trends door de bomen het bos niet meer? Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent

De holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond (tevens deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach) is gebaseerd op de visie van eenheid binnen onszelf en met onze omgeving, en daarnaast op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Is een sinaasappel voor je vriendin misschien de perfecte bron van Vitamine C, dan kan het maar net zo zijn dat een sinaasappel jouw constitutie uit balans brengt, waardoor je juist gezondheidsproblemen krijgt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we de vele food adviezen vaak klakkeloos opvolgen.

Extra informatie

PCG

Startdatum 17 februari 2022 – 5 lesdagen: 17 feb, 10 mrt, 31 mrt, 21 apr, 19 mei, Startdatum 31 maart 2022 – 5 lesdagen: 31 mrt, 21 apr, 12 mei, 2 jun, 30 jun, Startdatum 7 oktober 2021 – 5 lesdagen: 7 okt, 28 okt, 18 nov, 9 dec, 13 jan

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Praktische Chinese Geneeskunde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top