Reiki Practitioner

Data: zie agenda 8-daagse opleiding Vooropleiding: Reiki 2 Locatie: Bussum

Opleiding Reiki Practitioner

Wil je verbanden leren leggen tussen klachten en hun oorzaak? Wil je leren hoe je op een holistische energetische manier cliënten begeleidt bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress? En ben je geïnteresseerd om een eigen praktijk te starten om cliënten te begeleiden? Doe dan mee met de opleiding Reiki Practitioner.

Wat leer je bij deze opleiding?

Deze 8-daagse opleiding bestaat uit een combinatie van ingrediënten voor een allround healer en het bevat een schat aan kennis, die Toña Wong Chung na meer dan 20 jaar praktijkervaring graag overdraagt.

Als Reiki Practitioner kijk je op een holistische manier naar klachten en situaties, om een inschatting te maken op welk niveau er gewerkt moet worden. Je legt verbanden tussen klachten en hun oorzaak en je begeleidt cliënten om deze verbanden ook zelf te kunnen leggen. Tevens begeleid je cliënten bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress die bij klachten hoort.

Tijdens de opleiding tot Reiki Practitioner komen enorm veel verschillende onderwerpen aan de orde: je doet kennis op over de Oosterse Geneeskunde met bijbehorende polsdiagnostiek, waardoor je verbanden leert leggen tussen klachten en organen met de bijbehorende emoties. Ook leer je diepere behandeltechnieken, zoals chakra balancing, traumarelease en hartfocus. Verder komen de Oosterse elementenleer met meridiaanpunten, massage en spirituele coaching aan bod. Naast deze inhoudelijke onderwerpen leer je ook meer over praktijkvoering en het aantrekken van cliënten. Tijdens de hele opleiding staat ‘leren door ervaren’ centraal. De kennis die wordt overgedragen, breng je eerst in de praktijk door het op jezelf toe te passen en daarna door casuïstiek.

De opleiding tot Reiki Practitioner is er niet alleen om je voor te bereiden op het openen van een praktijk, de opleiding is ook zeer waardevol voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als Reiki Practitioner ben je je namelijk bewust van je eigen energetische bijdrage in het proces van genezing en daardoor ben je toegewijd om te blijven streven naar heling van jezelf. Je bent een voorbeeld voor de mensen die je begeleidt. Op het gebied van fitheid, de manier waarop je omgaat met jezelf en je leven organiseert. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn.

Over de docent

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot Reiki Master binnen de traditionele Usui stroming. Ze is Holistisch Energetisch Therapeut en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Extra informatie

8 Dagen.
Let op: er is een 100% aanwezigheidsverplichting. Lessen kunnen niet worden overgeslagen of ingehaald.

De eerste 3 opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur

De laatste 5 dagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur

Voor iedereen die Reiki 2 heeft afgerond binnen Healing Space of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master en zichzelf verder wil ontwikkelen of opgeleid wil worden tot Holistisch Energetisch Therapeut. 

Bovendien is het belangrijk dat je, voordat je met deze opleiding begint, klaar bent voor ‘space holding’ voor jezelf en voor de ander. Indien je zelf nog in therapie bent, of medicatie gebruikt, dan adviseren we je om voor inschrijving met ons te overleggen of je klaar bent om deze opleiding te volgen.

 • Reikibehandeling
 • Chakrabalancing
 • Holistische kijk op klachten van jezelf en je cliënt
 • Praktijkvoering en het aantrekken van cliënten
 • Hartfocus
 • Traumarelease
 • Oosterse Elementenleer  
 • Introductie polsdiagnose
 • Tongdiagnose
 • Massage (hand, voet, lichaam)
 • Spirituele coaching
 • Eigen casuïstiek onder supervisie (10 oefenpersonen met ieder 4 verslagen)
ECTS: 
Totaal:366 uur
Waarvan docent contacturen:61 uur
Na deze opleiding kan je verbanden leggen tussen klachten en hun oorzaak en je begeleidt cliënten om deze verbanden ook zelf te kunnen leggen. Tevens help je cliënten op een holistische manier bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress die bij klachten hoort.

Naast de interactieve lessen bevat de opleiding tot Reiki Practitioner een casuïstiek onderdeel, waarbij je tien proefpersonen behandelt in minimaal vier opeenvolgende sessies. In deze casuïstiek worden je eigen behandelingstrajecten met jouw proefpersonen doorgenomen. In totaal worden er 10 behandelingstrajecten van minimaal 4 sessies van je gevraagd.
Daarnaast zal je bij zowel een Reiki 1 als een Reiki 2 cursus aanwezig zijn om te assisteren en hierover te rapporteren.

Aangezien onze Reiki Practitioner opleiding ook zeer waardevol is voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, werken we in het opleidingstraject met een persoonlijke doelstelling. Ongeveer twee weken voor aanvang van de opleiding laat je aan ons weten wat je voor jezelf als doelstelling hebt om deze opleiding te volgen. Dit kan inhoudelijk of persoonlijk gericht zijn.

Als Reiki Practitioner is het belangrijk om je te realiseren dat je met een sterke energie aan het werk bent, die een hoge mate van zuiverheid van je vraagt om dit ook professioneel in te zetten. Het gaat bij Healing Space altijd om ‘walk your talk’. We openen ons voortdurend om ons bewustzijn zo zuiver mogelijk te ontvangen en te laten leiden in ons leven. Het is niet toegestaan om tijdens deze opleiding andere healings/coachingssessies of opleidingen op spiritueel gebied op te starten. Als je al in een bepaald behandeltraject zit hoef je dit niet te onderbreken tijdens de opleiding, maar is het wel belangrijk dat je dit aangeeft en ook waarvoor je de behandelingen nu ondergaat. Ook als je medicatie gebruikt is het belangrijk om dit aan te geven.

Om je diploma te krijgen is het belangrijk om alle dagen aanwezig te zijn. Aangezien de groepsdynamiek een essentieel onderdeel is van de opleiding, is het niet mogelijk om een gemiste lesdag in te halen in een andere groep. Het is daarom extra belangrijk dat je je eigen energie bewaakt tijdens de opleiding, zodat je niet hoeft uit te vallen vanwege vermoeidheid of ziekte.

Als Reiki Practitioner is het belangrijk om je te realiseren dat je met een sterke energie aan het werk bent, die een hoge mate van zuiverheid van je vraagt om dit ook professioneel in te zetten. Het gaat bij Healing Space altijd om ‘walk your talk’. We openen ons voortdurend om ons bewustzijn zo zuiver mogelijk te ontvangen en te laten leiden in ons leven. Het is dan ook essentieel dat je als Reiki Practitioner geen drugs gebruikt, ook niet op rituele basis. Je hebt geen drugs nodig om je af te stemmen op jouw bron van hoger bewustzijn. Met Reiki kan je dat heel goed zelfstandig en dit wil je ook uitdragen aan je cliënten. Dit betekent dat het op geen enkel moment is toegestaan om tijdens de opleiding drugs te gebruiken. Dit geldt ook voor alcohol in het geheel van de opleiding en koffie in ieder geval niet op dagen dat je in de opleiding bent of mensen behandelt.

Verder is het ook niet toegestaan om tijdens deze opleiding andere healings/coachingssessies of opleidingen op spiritueel gebied op te starten. Als je al in een bepaald behandeltraject zit, en/of medicatie gebruikt, hoef je dit niet te onderbreken tijdens de opleiding, maar is het wel belangrijk dat je dit aangeeft en ook waarvoor je de behandelingen nu ondergaat. Ook als je medicatie gebruikt is het belangrijk om dit aan te geven. In overleg kijken we dan of dit samen kan gaan met de RP opleiding. We overleggen met jou om te snappen wat je inhoudelijk ondergaat aan trajecten/medicatie. Vervolgens vindt er intern overleg plaats met de betrokken docenten binnen het Healing Space team om te beoordelen of je nu mee kan doen aan de opleiding.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 2850,- per persoon, inclusief opleidingsmap.

Agenda 2021 - 2022

Zie hier de startdata van deze 8-daagse opleiding:

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Reiki Practitioner

2.850,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Reiki Practitioner.

Wil je verbanden leren leggen tussen klachten en hun oorzaak? Wil je leren hoe je op een holistische energetische manier cliënten begeleidt bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress? En ben je geïnteresseerd om een eigen praktijk te starten om cliënten te begeleiden? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Reiki Practitioner.

Reiki Practitioner - Startdatum 19 jan 2022 groep 2 – 8 lesdagen: les 1: 19 jan, les 2: 20 jan, les 3: 21 jan, les 4: 17 feb, Les 5: 11 mrt, Les 6: 4 apr, Les 7: 12 mei, Les 8: 13 mei
2.850,00

Uitverkocht

Ontvang een mail wanneer er een plek vrijkomt.

Reiki Practitioner - Startdatum 12 sept 2022 groep 2 – 8 lesdagen: les 1: 12 sept, les 2: 13 sept, les 3: 14 sept, les 4: 4 okt, Les 5: 4 nov, Les 6: 18 nov, Les 7: 8 dec, Les 8: 9 dec
2.850,00
Reiki Practitioner - Startdatum 12 sept 2022 groep 1 – 8 lesdagen: les 1: 12 sept, les 2: 13 sept, les 3: 14 sept, les 4: 3 okt, Les 5: 4 nov, Les 6: 16 nov, Les 7: 8 dec, Les 8: 9 dec
2.850,00

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

Wissen

Belangrijk:

Let op: alle lessen zijn gezamenlijk, alleen dag 4 en 6 verschillen per groep. Kijk daarom goed of je de juiste data kiest.

Loading...

Beschrijving

Ben je geïnteresseerd om via voeding gezond en in balans te zijn, maar zie je door de huidige food-trends door de bomen het bos niet meer? Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent

De holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond (tevens deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach) is gebaseerd op de visie van eenheid binnen onszelf en met onze omgeving, en daarnaast op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Is een sinaasappel voor je vriendin misschien de perfecte bron van Vitamine C, dan kan het maar net zo zijn dat een sinaasappel jouw constitutie uit balans brengt, waardoor je juist gezondheidsproblemen krijgt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we de vele food adviezen vaak klakkeloos opvolgen.

Extra informatie

RP

Startdatum 12 sept 2022 groep 1 – 8 lesdagen: les 1: 12 sept, les 2: 13 sept, les 3: 14 sept, les 4: 3 okt, Les 5: 4 nov, Les 6: 16 nov, Les 7: 8 dec, Les 8: 9 dec, Startdatum 12 sept 2022 groep 2 – 8 lesdagen: les 1: 12 sept, les 2: 13 sept, les 3: 14 sept, les 4: 4 okt, Les 5: 4 nov, Les 6: 18 nov, Les 7: 8 dec, Les 8: 9 dec, Startdatum 19 jan 2022 groep 1 – 8 lesdagen: les 1: 19 jan, les 2: 20 jan, les 3: 21 jan, les 4: 18 feb, Les 5: 11 mrt, Les 6: 1 apr, Les 7: 12 mei, Les 8: 13 mei, Startdatum 19 jan 2022 groep 2 – 8 lesdagen: les 1: 19 jan, les 2: 20 jan, les 3: 21 jan, les 4: 17 feb, Les 5: 11 mrt, Les 6: 4 apr, Les 7: 12 mei, Les 8: 13 mei, Startdatum 2 sept 2021 – 8 lesdagen: 2 sept, 3 sept, 4 sept, 16 sept, 14 okt, 4 nov, 1 dec, 2 dec, Startdatum 7 maart 2022: 8 lesdagen: 7 mrt, 8 mrt, 9 mrt, 30 mrt, 18 apr, 16 mei, 13 jun, 14 jun, Startdatum 9 sept 2021 – 8 lesdagen: 9 sept, 10 sept, 11 sept, 30 sept, 27 okt, 11 nov, 9 dec, 10 dec

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Reiki Practitioner” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top