STAP-Budget

Je kunt als werkende of werkzoekende één keer per jaar per opleiding het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Iedere twee maanden start een aanvraagperiode voor het STAP-budget. Voor iedere periode is een bepaald budget beschikbaar. Is deze op? Dan kun je het opnieuw proberen in een volgende aanvraagperiode.

Het STAP-budget staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is in het leven geroepen om te werken aan je ontwikkeling, om hierdoor een betere positie in de arbeidsmarkt te krijgen. Dit kan in je huidige baan zijn, maar natuurlijk kan dit ook zijn om een nieuwe baan te beginnen of een praktijk te starten. 

Hoe vraag ik het STAP-Budget aan

Het STAP-Budget wordt niet automatisch toegekend of verrekend. Er zijn een aantal stappen die je als aanvrager moet doorlopen.

 1. De opleiding waar je je voor aan wilt melden start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV en uiterlijk 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je STAP-budget hebt aangevraagd. 
  Een voorbeeld: Je wilt jouw aanvraag doen in het tijdvak november – december; deze opent op 1 november om 10:00. De opleiding start dan op zijn vroegst op 29 november en uiterlijk op 31 maart.
 2. Je schrijft je in voor jouw gewenste opleiding/cursus en betaalt deze via de website. Vink aan dat je STAP-budget aan wilt vragen.
 3. Na aanmelding ontvang je in de bestelbevestiging die je per email ontvangt een link om een aanmeldbewijs aan te maken.
 4. Met dit aanmeldbewijs kun je op een nieuwe aanvraagdatum het STAP-budget aanvragen bij het UWV via deze link: STAP-aanvraag.
 5. Het UWV bepaalt of het budget wordt toegekend. Indien dit het geval is, verrekenen wij dit bedrag met jouw reeds betaalde bestelling. Let op: dit kan vanwege vertraging vanuit het UWV even duren. Je zult hier vanzelf bericht van krijgen.

Goed om te weten

 • Belangrijk: indien het STAP-Budget niet wordt toegekend en je de boeking hierdoor wilt annuleren, gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden op de reeds gedane boeking waarbij administratiekosten in rekening worden gebracht.
 • Elke 2 maanden wordt de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van dit budget. 
 • Controleer of je aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, deze kun je hier checken: Pre-check STAP
 • Voor alle inhoudelijke of technische vragen over STAP verwijzen we je graag door naar het UWV: STAP UWV Portaal

Tot slot

We begrijpen dat dit een mooie tegemoetkoming is in de studiekosten voor veel studenten. Tegelijkertijd pleiten wij ervoor dat de keuze of je wel of niet een opleiding gaat doen, los staat van dit budget.

Elke 2 maanden wordt de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van dit budget en afgelopen keren was binnen slechts 2,5 uur het complete STAP budget vergeven aan aanvragers. Ontzettend veel mensen visten daardoor achter het net.

Voor ons is dit een reden om aandacht te besteden aan het relativeren van dit budget. We willen je van harte blijven aanmoedigen om je te laten leiden door je hart in plaats van door het STAP budget in het maken van je keuzes. Als voor jou de tijd rijp is voor een opleiding die past binnen de fase van jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is er altijd een mogelijkheid om het pad van je hart te volgen.

Voor mensen die al een eigen praktijk of zaak hebben, blijven opleidingskosten overigens een aftrekpost voor de belasting. Bovendien is de mogelijkheid om in termijnen te betalen bij ons altijd bespreekbaar en daarvoor kun je contact met ons opnemen via office@healingspace.nl.

Volg het pad van je hart!

Accreditaties

Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO: Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs.

Bovendien is onze opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis geaccrediteerd door het CPION.

Overige accreditaties