Hoe word je de beste minnaar van de wereld: Vertrouwen in jezelf en in elkaar!

Vertrouwen en veiligheid zijn begrippen die heel natuurlijk aanvoelen als je eerste en tweede chakra in balans zijn. Je eerste chakra is gelokaliseerd aan de basis van je wervelkolom en je tweede chakra is het gebied rond je navel. Als je eerste chakra in balans is, ontspan je je gemakkelijk en sta je ook open voor (seksueel) genot. Een vrouw die moeite heeft met klaarkomen – iets dat heel vaak voorkomt – heeft vaak een verstoord eerste chakra. Er zijn nog veel andere signalen waaraan je een verstoord eerste chakra kunt herkennen, maar ik houd het even bij de signalen die van belang zijn op weg naar goed minnaarschap. Een gezond tweede chakra geeft je het vermogen om om te gaan met veranderingen, zonder dat je innerlijke balans verstoord raakt. Als je merkt dat je graag controle wilt houden over alles, kan dat duiden op een verstoord tweede chakra.

Oefening

Een mooie oefening waarbij het eerste en tweede chakra tegelijkertijd worden gevoed, gaat als volgt: ga met je geliefde of iemand waarbij jij je helemaal veilig voelt, tegenover elkaar zitten in een mooie, sfeervolle omgeving. Steek een paar kaarsen aan en speel zachte muziek. Neem dan de tijd om elkaar een paar minuten in de ogen aan te kijken. Spreek dan af wie A is en wie B is. Laat A dan vijf minuten lang aan B vragen: ‘Wie ben jij?’ B antwoordt iedere keer anders en na elk antwoord stelt A de vraag opnieuw. A stelt alleen de vraag en geeft geen enkel commentaar en maakt eventueel na afloop aantekeningen van de antwoorden in stilte. Dan draai je de rollen om. Deze oefening draagt bij aan je eigen zelfbewustzijn en aan je vertrouwen in jezelf en in elkaar. Het is bovendien een heerlijke oefening als voorspel!

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”