Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Anna Kruyswijk

Anna Kruyswijk

Anna Kruyswijk-van der Heijden is arts (sinds 2009 niet meer praktiserend). Vanaf haar studietijd heeft ze een brede en vanzelfsprekende belangstelling voor verschillende invalshoeken die de basis van ziekte en gezondheid beschrijven, en heeft ze een groot vertrouwen in de ‘eigen-wijsheid’ van mensen. Na de afronding van haar studie geneeskunde aan de universiteit van Leiden (1979), is zij enige tijd assistent kinderarts geweest en daarna werkte ze tot 1985 als huisarts. In haar consultatieve praktijk voor integrale geneeskunde, heeft Anna vanaf 1983 de reguliere geneeskunde en voedingsgeneeskunde (natuurgeneeskunde en nutritionele geneeskunde) gecombineerd.

Onderwijs als rode draad

Onderwijs loopt als een rode draad door haar leven, want zowel tijdens haar studietijd als daarna is Anna betrokken geweest bij tal van onderwijsprogramma’s en symposia voor studenten geneeskunde, verpleegkundigen, artsen en therapeuten. Tevens heeft zij vele lezingen verzorgd voor (kanker)patiënten; binnen en buiten ziekenhuizen. Daarnaast heeft Anna bijgedragen aan de professionalisering van wat nu in de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG) heet en het klachtrecht voor patiënten, en heeft zij aan de wieg gestaan van de oprichting van de MBOG in 1988 (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde).

Preventie

Na bijna 30 jaar praktiserend arts geweest te zijn, legt zij zich sinds 2008 met de oprichting van Jouw Voeding geheel toe op preventie, door middel van lezingen, cursussen en onderwijs over voeding in de breedste zin van het woord, en gezondheid. Sinds 2010 is Anna als docent geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs). Ze adviseert bij wetenschappelijk onderzoek, is (gast)docent aan verschillende opleidingen en is lid van enkele Raden van Advies. Daarnaast vervult zij sinds 2018 de rol van drGoodfood om biologische plantaardige voeding voor het grote publiek te promoten.

Anna Kruyswijk schrijft columns en artikelen voor verschillende tijdschriften, en is auteur van vier boeken; ‘Keto-Detox’, ‘Eenvoudig Gezond‘, ‘Mijn Voeding & Mijn Gezondheid‘ en ‘Schimmels, Suiker & Allergie‘.

Via Gezondheidsnieuwsradio kan je diverse interviews met Anna beluisteren.

Anna als docent