Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Zweethutceremonie

One day retreat met zweethutceremonie

Wil jij onderdeel zijn van een eeuwenoud sjamanistisch ritueel met intensieve coaching door Toña Wong Chung?

• Datum: zaterdag 22 juni 2024
• Duur: 1 dag van 10:00 tot 18:00 uur
• Sfeervolle privé locatie: Hoogland (bij Amersfoort)

Vanaf 295,- btw vrij

Voor iedereen toegankelijk

Een prachtige one day retreat

Wil jij onderdeel zijn van een eeuwenoud sjamanistisch ritueel met intensieve coaching door Toña Wong Chung? En wil jij je lichaam en geest reinigen op een mooie plek in de bossen? Een paar keer per jaar organiseren wij een one day retreat met zweethutceremonie waar je meer dan welkom bent.

Wat kan je verwachten bij een Zweethut Ceremonie?

Een zweethut is een van wilgentakken gebouwde hut die wordt bedekt met dekens. Er worden stenen in een vuur heet gemaakt en deze stenen worden in de hut overgoten met water. Het doel van deze oude ceremonie is ons lichaam en onze geest te reinigen.

Geef je hart de kans om tot rust te komen en te openen

Deze ceremonie is zowel om te vragen om hulp als ook om je dankbaarheid en daarmee je hulp te geven aan moeder aarde en het groter geheel. Je leven krijgt betekenis door rituelen in te bouwen die je bewust en gevoelig maken. Dit gebeurt onder andere door aandacht te besteden aan details. De rust die je vindt in het zorgvuldig uitvoeren van een ritueel, geeft je hart de kans om tot rust te komen en daarmee verder te openen.

Bijzondere ceremonie

De mensen die verbonden zijn met jouw hart profiteren hier direct van. De ervaring leert dat de zweethutceremonie daarom ook heel geschikt is om hulp te bieden aan mensen die je liefhebt, maar die zelf niet mee kunnen doen aan de ceremonie. Onder andere dat maakt deze ceremonie zo bijzonder.

Dit zeggen anderen over onze Zweethut Ceremonie

“Het heeft me een hoop energie, moed en mentale kracht gekost om door de rondes heen te komen. Om emoties los te laten, mijn hart te openen en woorden te geven aan diepgewortelde angsten en weggestopte gevoelens. Maar de beloning voor het zo uit mijn comfortzone gaan is groot. Ik ben blij dat ik mijn tranen de vrije loop heb durven laten in de zweethut. Want voorbij het ongemak van de hitte, de rook en het duister ligt wat daadwerkelijk doorvoeld mag worden. ‘Het is goed zoals het nu is’ en ‘ik kan alles aan wat zich aandient op mijn levenspad’ zijn ineens geen loze kreten meer, maar een diep weten”. 

– Karlijn Visser in Happinez

Cindy
Cindy
Healing Retreat Griekenland
Lees verder
Zo ontzettend blij geweest met deze week. Er is enorm goed voor me gezorgd en ik voelde me gedragen. Ik kon echt even helemaal tijd voor mezelf maken, naar binnen keren en alles wat naar boven mocht komen ook echt laten komen. De healings waren fantastisch, het eten was heerlijk en de locatie is prachtig. Het is lastig om het in woorden uit te drukken maar ik voel enorm veel dankbaarheid. Ik gun iedereen zo'n fijne, intense, mooie, liefdevolle week.
Jeroen
Jeroen
Healing Retreat Griekenland
Lees verder
Ontzettend waardevol, heerlijke setting, geweldige omgeving en liefdevolle healings die mijn energie en kracht volledig terugbracht.

De Zweethut Ceremonie

De ceremonie begint met het aansteken van het vuur. Voordat onze vuurman Marcelino het vuur aansteekt, nodigen we de windrichtingen, de zon en Moeder Aarde uit om het vuur te zegenen en om de ceremonie en ons te ondersteunen. Ook verbinden we elk een of meerdere stenen met onze intenties. Het vuur wordt flink opgestookt gedurende 1,5 á 2 uur, totdat de stenen roodgloeiend zijn.

Het maken van gebedszakjes
In deze tijd bereiden wij ons voor op de ceremonie onder andere door het maken van tobaccoties/gebedszakjes. Hiervoor wordt een beetje tabak in een stukje gekleurd katoen gedaan en met een touwtje dicht gemaakt. Deze worden mee in de zweethut genomen om daar opgehangen te worden vlakbij de maker. Tijdens het maken van deze gebedszakjes kan een intentie gekozen worden, er kan gebeden worden of om heling gevraagd worden voor een persoon, een plaats of een bepaalde kwestie. Ook oefenen we in deze tijd met de mantra’s die we in het diepste donker van de zweethut zullen zingen.

Plaatsnemen in de hut
Wanneer de stenen roodgloeiend zijn kunnen de deelnemers zich klaarmaken om de zweethut in te gaan. We gaan bedekt de zweethut in, gekleed in een omslagdoek. We kruipen de hut in, met de richting van de zon mee en nemen plaats rondom de hocoka (heilige cirkel, centrale kuil voor de stenen). Voordat we de zweethut inkruipen, wordt iedereen gesmudged ofwel gereinigd met rook van witte salie door Toña.

Gloeiende stenen in het donker
Toña geeft een teken en de eerste stenen worden naar binnen gebracht. De deken-deur wordt gesloten, het is aardedonker, de stenen gloeien. Toña richt haar gebeden tot Spirit. Water wordt over de stenen gegoten, waardoor stoom ontstaat en het warmer wordt. We zingen de mantra’s die we geoefend hebben en bidden.

Vier rondes met elk een eigen thema
In vier rondes met elk een eigen thema, wordt de intensiteit opgevoerd. Tussen de rondes gaan we even naar buiten om wat te drinken en af te koelen. De laatste ronde is een ronde van dankbaarheid. We kruipen de zweethut uit en bedanken elkaar. Ieder neemt zijn tobaccoties mee om deze te offeren aan het vuur.

Daarna is de ceremonie afgelopen; je kan douchen en lekker uitrusten, en je kan genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd.

Begeleiding

Toña Wong Chung 

Tijdens de hele one day retreat word je intensief begeleid door Toña Wong Chung.

Marcelino Smith 

Marcelino Smith begeleidt de one day retreat en tijdens de Zweethut Ceremonie zorgt hij als vuurman voor het vuur.

Praktische informatie

One day retreat met Zweethut Ceremonie:

Waar?

Praktijk Hoogland, vlakbij Amersfoort. Adres: Oudeweg 10, 3828 PG Hoogland.

Extra informatie

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Locatie: Hoogland

One day retreat - Zweethut Ceremonie

Reinig je lichaam en geest op een mooie plek in de bossen

Bij Healing Space zijn alle cursussen en opleidingen geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Stilte Retreat Mandali

Een 6-daagse retreat en stiltereis naar Mandali in Italië.

Koppels Retreat Griekenland

Een 6-daagse retreat ook voor koppels in Griekenland.

Koppels Retreat Ibiza

Een 6-retreat naar een prachtige privé locatie op Ibiza.

Healing Retreat met Toña

Een stiltereis van 7 dagen naar Griekenland onder begeleiding van Toña.

★★★★★ 1.469 reviews
vanaf 295,-