Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki Therapeut

Leer hoe je op een holistische manier cliënten begeleidt

Wil je een diepgaande bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en daarin zelf een leidend voorbeeld zijn? Ben je geïnteresseerd in hoe je dit kan aanbieden in je eigen praktijk? Word dan Reiki Therapeut!

• Opleiding van 9 dagen
• Sfeervolle leslocatie in Bussum
• Begeleiding door Toña Wong Chung

4.400,- btw vrij

Vooropleiding nodig? Ja, Reiki 2

Wat leer je bij deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die jou als toekomstig Reiki Therapeut in staat stellen om effectief, veilig en professioneel te werken. Deze onderdelen bevatten een schat aan kennis en vaardigheden, die hun effect hebben bewezen in de bijna 30 jaar praktijkvoering van Toña Wong Chung. Nu, meer dan ooit, is Toña geïnspireerd om via deze opleiding bij te dragen aan top kwaliteit therapeuten.

Holistisch werken

Als Reiki Therapeut kijk je op een holistische wijze naar mensen. De visie die we hierbij hanteren is afkomstig uit zowel de Oosterse Vijf Elementenleer als uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) en een aantal westerse (natuur)geneeskundige principes. Vanuit deze invalshoeken leer je verbanden te leggen tussen klachten en hun oorzaken. Vervolgens maak je een behandelstrategie en voer je deze uit.

Tijdens de opleiding tot Reiki Therapeut leer je diepere behandeltechnieken, zoals chakra balancing, hartfocus en traumarelease. Verder komen de Oosterse Vijf Elementenleer met bijbehorende oefeningen, hand- en voetmassage en spirituele coaching aan bod. Naast deze inhoudelijke onderwerpen krijg je een ki-training om bewustzijn te creëren in je lichaamstaal, constructief te zijn met je denkpatronen en bewust te zijn over hoe deze denkpatronen voortdurend je interacties beïnvloeden. Tijdens de hele opleiding staat ‘leren door ervaren’ centraal. De kennis die wordt overgedragen, breng je eerst in de praktijk door het op jezelf en je medestudenten toe te passen en daarna in de sessies met je cliënten.

Reiki Grid

Ook bieden we tijdens de opleiding een Reiki Grid workshop. De Reiki Grid is een extra instrument voor Reiki Therapeuten om naar alle aspecten van hun eigen leven en de mensen die extra hulp kunnen gebruiken op een overzichtelijke en effectieve manier Reiki te sturen. Het tegelijkertijd werken met deze magische techniek, heeft al heel wat wonderen verricht en is daarom een vast onderdeel van de opleiding tot Reiki Therapeut. De gedachte dat we allemaal onze Reiki energie inzetten om positieve vibratie in de wereld te brengen en dat we daar bewust ruimte voor creëren in ons leven, is een van de basisgedachten van de opleiding.

Tijdens de opleiding tot Reiki Therapeut doe je veel praktijkervaring op doordat je eigen cliënten leert behandelen. Dit gaat hand in hand met je eigen ontwikkeling, omdat jijzelf je grootste instrument bent in je praktijkvoering. Je bent een voorbeeld voor de mensen die je begeleidt: op het gebied van fitheid, de manier waarop je omgaat met jezelf en je leven organiseert. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. In les 1, 2 en 3 besteden we daarom aandacht aan je eigen processen en welzijn. Vanaf les 4 zal de focus vooral liggen op professioneel werken en je aankomende praktijk. Vanaf dat moment moedigen we jou en je medestudenten aan om elkaar te helpen bij eventuele eigen processen en onverwerkte situaties die nog aandacht nodig hebben.

We werken in het opleidingstraject met een persoonlijke doelstelling. Twee weken voor aanvang van de opleiding laat je aan ons weten wat je voor jezelf als doelstelling hebt om deze opleiding te volgen.

Naast de interactieve lessen bevat de opleiding tot Reiki Therapeut een praktijkdeel, waarbij je tien eigen cliënten (niet je medestudenten) behandelt in minimaal vier opeenvolgende sessies. Van elke sessie maak je een verslag volgens een vast format. Tijdens de supervisie momenten met Toña Wong Chung worden je eigen behandeltrajecten met jouw cliënten geëvalueerd. Elk van jouw cliëntverslagen worden door Toña beoordeeld en deze beoordelingen ontvang je in jouw persoonlijke evaluatiedossier met daarin adviezen op maat voor zowel jezelf als jouw cliënt.

Online supervisie met Toña

Daarnaast is er elke maand een online supervisie moment met Toña tussen de lesdagen door, waarin jij en je medestudenten de kans hebben om de lopende processen te bespreken. Deze momenten zijn van 8.30 – 10.30 en worden via Zoom gehouden. 

Tien behandeltrajecten

In totaal worden er 10 behandeltrajecten van minimaal 4 sessies van je gevraagd. Om je diploma te behalen dien je vanaf les 3 geregeld verslagen in te leveren; op dag 7 dien je minimaal 30 verslagen te hebben ingeleverd en de laatste 10 verslagen dienen uiterlijk twee weken voor de laatste lesdag te zijn ingeleverd. De verslagen dienen in totaal met een voldoende te zijn beoordeeld voor je diploma.

Stageplek

Daarnaast krijg je een stageplek bij een Reiki 1 en/of een Reiki 2 cursus om te assisteren en hierover een verslag te maken. Dit draagt bij aan je eigen ontwikkeling en ervaring als Reiki Therapeut, zodat je steeds meer verbanden gaat leggen tussen klachten en oorzaken.

Rondom je sessies met je cliënten gebruik je actief je boeken (zie lesmateriaal) om verbanden te leggen. Wat zijn de klachten van deze persoon? Met welke organen houden deze klachten wellicht verband? Welk element is er uit balans? En welke oefeningen kan ik inzetten tijdens een sessie met deze persoon om bij te dragen aan betere energie balans?

Je slaagt voor de Reiki Therapeut opleiding als je:

 • Alle opleidingsdagen volledig aanwezig bent geweest
 • Caseverslagen tijdig zijn ingeleverd en met een voldoende zijn beoordeeld
 • Tussen de opleidingsdagen door het huiswerk met je medestudenten hebt uitgevoerd
 • Gepaste aandacht geeft aan je eigen ontwikkeling en processen, maar dit ook kunt parkeren tijdens momenten, zoals sessies of lessen
 • Een goede spaceholder kunt zijn, wat betekent dat je de energie in een ruimte, onder alle omstandigheden, kunt optimaliseren en behouden

Gedurende de opleiding is er ruimte om aan al deze zaken te werken en voor super- en intervisie.

Om je diploma te halen, verwachten wij dat je alle lessen bijwoont, zoals te lezen bij “geslaagd”. De groepsdynamiek met je medestudenten is namelijk een essentieel onderdeel van de opleiding. Daarom is het niet mogelijk om een gemiste lesdag in te halen in een andere groep. Ook betekent “aanwezig zijn” dat je je eigen energie bewaakt. Dit is ook een onderdeel van je praktijkvoering.

Adviezen

Als je door omstandigheden niet kunt meedoen aan (een onderdeel van) de opleiding, dan stopt voor jou deze opleidingsronde op dat moment. Om dit te voorkomen, bieden we de volgende adviezen. De avonden voor en van de opleidingsdagen is het belangrijk dat je rust houdt. Tussen de opleidingsdagen door is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de lesstof te verteren, zelf te studeren, te oefenen met een maatje en/of je eigen personen te behandelen.

Dit zeggen anderen over de opleiding

Judith Jansen
Judith Jansen
Reiki Therapeut
Lees verder
Ik heb ook zo veel meer geleerd dan alleen reiki behandelingen geven ✨Zo maar even een greep: een behandelvisie- en plan opstellen via het plaatsen van klachten binnen de Oosterse Vijf Elementenleer, hartfocus- en healing, traumarelease, massage; voetreflex, handreflex, lichaam, spirituele coaching. Hiermee heb ik een rijk kleurenpalet geleerd om in te zetten, om klachten holistisch aan te pakken, waarmee niet alleen klachten verminderen maar ook de oorzaak wordt aangepakt.

Maar wat ik bovenal heb geleerd zoals Toña het mooi formuleerde is: Zijnkracht; volledig aanwezig zijn, blijven staan wat er ook gebeurd. Voor de klant, wat er ook in iemand speelt, wat zich toont in de ander. Met heel mijn hart. En ook voor mezelf☺️❤️🌸

Ik ben Healing Space en mijn medestudenten diep dankbaar voor jullie liefde, wijsheid, spiegels, jullie zijn. Van h❤️rte beveel ik deze opleiding aan!
Sacha Verbeek
Sacha Verbeek
Reiki Therapeut
Lees verder
Onlangs heb ik deelgenomen aan de Reiki Therapeut opleiding, een ervaring die mijn leven op ongelooflijke wijze heeft verrijkt. Naast een schat aan kennis over het lichaam, de Chinese geneeskunde en voeding, biedt deze opleiding ook een diepgaande beoefening van verschillende helingstechnieken. Tijdens de opleiding heb ik geleerd om de liefdevolle energie van Reiki door te kunnen geven om anderen te ondersteunen in hun helingsproces. Het was een transformerende reis die me dichter bij mijn eigen essentie bracht. Het heeft me geholpen om als persoon te groeien en als Reiki Therapeut stevig in mijn eigen kracht te staan. Ik ben ontzettend dankbaar voor de waardevolle ervaring en lessen die ik heb opgedaan. Vol vertrouwen en kracht vervolg ik mijn helende reis en ben ik vastbesloten om anderen te begeleiden op hun pad naar genezing en welzijn.

Ik kan de Reiki Therapeut opleiding ten zeerste aanbevelen aan iedereen die dieper met zichzelf en anderen in verbinding wil staan en zijn helende krachten wil ontwikkelen. Deze liefdevolle reis zal je de rest van je leven met je meedragen.
M. Hendriks
M. Hendriks
Reiki Therapeut opleiding
Lees verder
Reiki is een bijzondere persoonlijke reis voor mij, waarbij deurtjes zijn geopend uit mijn leven die ik lang had weggestopt en weer aangekeken mogen worden om echt diep in mijn lichaam los te kunnen laten. Het heeft me aangezet om het pad van mijn hart te bewandelen. Ik voel me nu heel erg stabiel en kan veel meer aan in het leven.
Lilian
Lilian
Reiki Therapeuten Intensive
Lees verder
Waanzinnig voor mijn persoonlijke groei als therapeut en de coaching van Toña is zo leerzaam. Het samen komen met andere opgeleide therapeuten van Healing Space en elkaars groei te stimuleren.

Bij de opleiding tot Reiki Therapeut bieden we:

Je besteedt zelfstandig tijd aan:

Onze docent

Toña Wong Chung 

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot Reiki Master binnen de traditionele Usui stroming. Ze is Holistisch Energetisch Therapeut en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Praktische informatie

De 9-daagse opleiding tot Reiki Therapeut:

Data opleiding

De duur van de opleiding is 9 dagen. Exclusief de Reiki Intensive voorafgaand aan de opleiding. Deze Reiki Intensive vindt plaats op 29 augustus 2024 en voor de februari opleiding op 29 januari 2025. Hieronder de data van de opleiding Reiki Therapeut.

Startdatum 2024: donderdag 5 september 2024
Vervolg data:
6, 7, 23 september, 7 oktober, 6 november, 6 december 2024 9 en 10 januari 2025 

Startdatum 2025: donderdag 6 februari 2025
Vervolg data:
7, 8 februari, 5 maart, 12 maart, 2, 23 april, 21, 22 mei 2025  

Voor wie

Aangezien het niveau en het tempo van de opleiding tot Reiki Therapeut hoog is, is het belangrijk dat je op basis van alle informatie op deze pagina zelf goed afweegt of je klaar bent om deel te nemen.

Daarnaast zijn de volgende aspecten belangrijk:

 • Je hebt Reiki 2 afgerond binnen Healing Space, of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master
 • Je volgt geen andere opleiding(en) buiten Healing Space op het moment van deelname tijdens de volledige opleidingsperiode
 • Je bent niet in therapie
 • Indien je medicatie gebruikt heb je dit voorgelegd aan Toña
 • Je bent klaar voor ‘space holding’; voor jezelf en voor de ander
 • Je hebt de mogelijkheid om met de eerst volgende Reiki 2 Intensive mee te doen zodat je technieken top of mind zijn. Het is belangrijk dat je daarvoor ingeschreven staat op het moment dat je je inschrijft voor de opleiding tot Reiki Therapeut.
 • Je hebt uiterlijk twee weken van tevoren je persoonlijke doelstelling ingeleverd
Verplichte terugkomdagen
Na afloop van de opleiding kom je met de groep nog 2 keer bij elkaar voor dag 10 en dag 11: deze verplichte dagen zijn na de opleiding los te boeken via de site. De inhoud van deze dagen is afgestemd op jullie eigen behoefte. Tijdens deze dagen krijg je de gelegenheid om met je eigen groep supervisie te ontvangen van Toña op de vorderingen van je eigen praktijk en je persoonlijke vraagstukken.
Online supervisie

De online supervisie momenten voor de groep die start in september 2024 zijn als volgt:

 • ZOOM 1: woensdag 16 oktober – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 2: vrijdag 29 november – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 3: vrijdag 20 december – 8.30 tot 10.30

De online supervisie momenten voor de groep die start in februari 2025 zijn als volgt:

 • ZOOM 1: woensdag 26 maart – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 2: woensdag 9 april – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 3: woensdag 7 mei – 8.30 tot 10.30
Het is de bedoeling dat je volledig bij de zoomsessie aanwezig bent. We bespreken cases van cliënten en elkaar, dus het is de bedoeling dat de je in een rustige omgeving deelneemt, zonder kinderen op schoot of andere mensen in de ruimte.
Reiki Grid

De Reiki Grid is een extra instrument voor Reiki Therapeuten om naar alle aspecten van hun eigen leven en de mensen die extra hulp kunnen gebruiken op een overzichtelijke en effectieve manier Reiki te sturen.

Het tegelijkertijd werken met deze magische techniek, heeft al heel wat wonderen verricht en is daarom een vast onderdeel van de opleiding tot Reiki Therapeut. De gedachte dat we allemaal onze Reiki energie inzetten om positieve vibratie in de wereld te brengen en dat we daar bewust ruimte voor creëren in ons leven is een van de basis gedachten van de opleiding.

De Reiki Grid workshop wordt aangeboden als onderdeel van de opleiding. Dat betekent dat je alleen het Reiki Grid materiaal hoeft aan te schaffen. Na inschrijving ontvang je een inschrijflink hiervoor.

Locatie Heart House

De inhoud van de opleiding

De volgende onderdelen komen tijdens de opleiding aan bod:

 • Reiki behandeling
 • Chakra balancing
 • Holistische kijk op klachten van jezelf en je cliënt
 • Praktijkvoering en het aantrekken van cliënten
 • Hartfocus
 • Traumarelease
 • Oosterse Vijf Elementenleer
 • Introductie polsdiagnose
 • Tongdiagnose
 • Massage (hand, voet, lichaam)
 • Spirituele coaching
 • Ki training
 • Casus training
 • Eigen casuïstiek onder supervisie (10 oefenpersonen met ieder 4 verslagen)
 • Reiki Grid workshop
Ethisch werken

Als Reiki Therapeut is het belangrijk om je te realiseren dat je met een sterke energie aan het werk bent, die een hoge mate van zuiverheid van je vraagt om dit ook professioneel in te zetten. Het is dan ook essentieel dat je tijdens de opleiding en als Reiki Therapeut geen drugs gebruikt, ook niet op rituele basis. Dit geldt ook voor alcohol in het geheel van de opleiding en koffie in ieder geval niet op dagen dat je in de opleiding bent of mensen behandelt.

Verder is het ook niet toegestaan om tijdens deze opleiding andere healings/coachingssessies of opleidingen op spiritueel gebied te volgen.

Prijs & Lesmateriaal

De prijs van de opleiding is 4.400,- per persoon, inclusief opleidingsmap.

Verplicht Lesmateriaal

Erkend diploma

Je volgt een geaccrediteerde opleiding en ontvangt aan het einde van de opleiding een erkend diploma.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.
Vergoeding van je opleiding
Wil je als therapeut vergoed worden door zorgverzekeraars? Dat kan! Zodra je onze opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis hebt afgerond kom je hier voor in aanmerking.

Opleiding tot Reiki Therapeut

9-Daagse opleiding waarbij ‘leren door ervaren’ centraal staat

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Acupressuur
Opleiding

Leer hoe je via acupressuur klachten vermindert en de gezondheid bevordert.

Holistisch
Voedingscoach

Leer hoe je een holistisch voedingsadvies op maat geeft.

Ayurvedische
Massage

Verdiep je in de helende kracht van Ayurvedische massage.

Medische & Psychosociale Basiskennis

Deze opleiding is fundamenteel voor therapeuten en coaches.

★★★★★ 1.469
4.400,- btw vrij