Reiki Therapeut

Data: zie agenda 9-daagse opleiding Vooropleiding: Reiki 2 Locatie: Bussum

Opleiding Reiki Therapeut

Wil je een diepgaande bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en daarin zelf een leidend voorbeeld zijn? Wil je leren hoe je op een holistische manier cliënten begeleidt? Ben je geïnteresseerd in hoe je dit kan aanbieden in je eigen praktijk? Schrijf je dan in voor de opleiding Reiki Therapeut.

Belangrijk: lees goed alle informatie op deze pagina om te zien om je in aanmerking komt voor deelname.

Wat leer je bij deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die jou als toekomstig Reiki Therapeut in staat stellen om effectief, veilig en professioneel te werken. Deze onderdelen bevatten een schat aan kennis en vaardigheden, die hun effect hebben bewezen in de bijna 30 jaar praktijkvoering van Toña Wong Chung. Nu, meer dan ooit, is Toña geïnspireerd om via deze opleiding bij te dragen aan top kwaliteit therapeuten.

Holistisch werken

Als Reiki Therapeut kijk je op een holistische wijze naar mensen. De visie die we hierbij hanteren is afkomstig uit zowel de Oosterse Elementenleer uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) en een aantal westerse (natuur)geneeskundige principes. Vanuit deze invalshoeken leer je verbanden te leggen tussen klachten en hun oorzaken. Vervolgens maak je een behandelstrategie en voer je deze uit.

Technieken

Tijdens de opleiding tot Reiki Therapeut leer je diepere behandeltechnieken, zoals chakra balancing, hartfocus en traumarelease. Verder komen de Oosterse Elementenleer met bijbehorende oefeningen, hand- en voetmassage en spirituele coaching aan bod. Naast deze inhoudelijke onderwerpen krijg je een ki-training om bewustzijn te creëren in je lichaamstaal, constructief te zijn met je denkpatronen en bewust te zijn over hoe deze denkpatronen voortdurend je interacties beïnvloeden. Tijdens de hele opleiding staat ‘leren door ervaren’ centraal. De kennis die wordt overgedragen, breng je eerst in de praktijk door het op jezelf en je medestudenten toe te passen en daarna in de sessies met je cliënten.

Ook bieden we tijdens de opleiding een Reiki Grid workshop. De Reiki Grid is een extra instrument voor Reiki Therapeuten om naar alle aspecten van hun eigen leven en de mensen die extra hulp kunnen gebruiken op een overzichtelijke en effectieve manier Reiki te sturen. Het tegelijkertijd werken met deze magische techniek, heeft al heel wat wonderen verricht en is daarom een vast onderdeel geworden van de opleiding tot Reiki Therapeut. De gedachte dat we allemaal onze Reiki energie inzetten om positieve vibratie in de wereld te brengen en dat we daar bewust ruimte voor creëren in ons leven, is een van de basisgedachten van de opleiding.

Jij en je praktijk

Tijdens de opleiding tot Reiki Therapeut doe je veel praktijkervaring op doordat je eigen cliënten leert behandelen. Dit gaat hand in hand met je eigen ontwikkeling, omdat jijzelf je grootste instrument bent in je praktijkvoering. Je bent een voorbeeld voor de mensen die je begeleidt: op het gebied van fitheid, de manier waarop je omgaat met jezelf en je leven organiseert. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. In les 1, 2 en 3 besteden we daarom aandacht aan je eigen processen en welzijn. Vanaf les 4 zal de focus vooral liggen op professioneel werken en je aankomende praktijk. Vanaf dat moment moedigen we jou en je medestudenten aan om elkaar te helpen bij eventuele eigen processen en onverwerkte situaties die nog aandacht nodig hebben.

Persoonlijke Doelstelling

We werken daarom in het opleidingstraject met een persoonlijke doelstelling. Twee weken voor aanvang van de opleiding laat je aan ons weten wat je voor jezelf als doelstelling hebt om deze opleiding te volgen.

Praktijkdeel en Supervisie

Naast de interactieve lessen bevat de opleiding tot Reiki Therapeut een praktijkdeel, waarbij je tien eigen cliënten (niet je medestudenten) behandelt in minimaal vier opeenvolgende sessies. Van elke sessie maak je een verslag volgens een vast format. Tijdens de supervisie momenten met Toña Wong Chung worden je eigen behandeltrajecten met jouw cliënten geëvalueerd. Elk van jouw cliëntverslagen worden door Toña beoordeeld en deze beoordelingen ontvang je in jouw persoonlijke evaluatiedossier met daarin adviezen op maat voor zowel jezelf als jouw cliënt.

Daarnaast is er elke maand een online supervisie moment met Toña tussen de lesdagen door, waarin jij en je medestudenten de kans hebben om de lopende processen te bespreken. Deze momenten zijn van 8.30 – 10.30 en worden via Zoom gehouden. Je ontvangt hier t.z.t. een link van.

In totaal worden er 10 behandeltrajecten van minimaal 4 sessies van je gevraagd. Om je diploma te behalen dien je vanaf les 3 geregeld verslagen in te leveren; op dag 7 dien je minimaal 30 verslagen te hebben ingeleverd en de laatste 10 verslagen dienen uiterlijk twee weken voor de laatste lesdag te zijn ingeleverd. De verslagen dienen in totaal met een voldoende te zijn beoordeeld voor je diploma.
Daarnaast krijg je een stageplek bij een Reiki 1 en/of een Reiki 2 cursus om te assisteren en hierover een verslag te maken. Dit draagt bij aan je eigen ontwikkeling en ervaring als Reiki Therapeut, zodat je steeds meer verbanden gaat leggen tussen klachten en oorzaken.

Zelfstudie

Rondom je sessies met je cliënten gebruik je actief je boeken (zie verplicht lesmateriaal) om verbanden te leggen. Wat zijn de klachten van deze persoon? Met welke organen houden deze klachten wellicht verband? Welk element is er uit balans? En welke oefeningen kan ik inzetten tijdens een sessie met deze persoon om bij te dragen aan betere energie balans?

Geslaagd

Je slaagt voor de Reiki Therapeut opleiding als je:

 • Alle opleidingsdagen volledig aanwezig bent geweest;
 • Caseverslagen tijdig zijn ingeleverd en met een voldoende zijn beoordeeld
 • Tussen de opleidingsdagen door het huiswerk met je medestudenten hebt uitgevoerd
 • Gepaste aandacht geeft aan je eigen ontwikkeling en processen, maar dit ook kunt parkeren tijdens momenten, zoals sessies of lessen;
 • Een goede spaceholder kunt zijn, wat betekent dat je de energie in een ruimte, onder alle omstandigheden, kunt optimaliseren en behouden

Gedurende de opleiding is er ruimte om aan al deze zaken te werken en voor super- en intervisie.

Aanwezigheid

Om je diploma te halen is er een 100% aanwezigheidsverplichting, zoals gelezen bij “geslaagd”. De groepsdynamiek met je medestudenten is namelijk een essentieel onderdeel van de opleiding. Daarom is het niet mogelijk om een gemiste lesdag in te halen in een andere groep. Ook betekent “aanwezig zijn” dat je je eigen energie bewaakt. Dit is ook een onderdeel van je praktijkvoering.
Als je door omstandigheden niet kunt meedoen aan (een onderdeel van) de opleiding, dan stopt voor jou deze opleidingsronde op dat moment.

Om dit te voorkomen, bieden we de volgende adviezen. De avonden voor en van de opleidingsdagen is het belangrijk dat je rust houdt en tussen de opleidingsdagen door is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de lesstof te verteren, zelf te studeren, te oefenen met een maatje en/of je eigen personen te behandelen.

In de opleiding tot Reiki Therapeut bieden we:

Reiki Therapeut

Interactieve lessen

9 lesdagen in Heart House in Bussum.

Reiki Therapeut

Stageplek

Stageplek in een Reiki 1 of Reiki 2 cursus.

Reiki Grid workshop

De Reiki Grid is een extra instrument voor Reiki Therapeuten om op een overzichtelijke en effectieve manier Reiki te sturen.

Reiki Therapeut

Online supervisie

Iedere maand van de opleiding een Zoomsessie.

Reiki Therapeut

1-op-1 persoonlijk advies

Doorlopend evaluatiedocument met daarin reactie en adviezen op al je verslagen. De adviezen zijn zowel voor jou als je cliënt.

In de opleiding besteed je verder zelfstandig tijd aan:

Reiki Therapeut

Tien eigen betalende klanten

De 10 cliënten waar je zelf voor zorgt (géén medestudenten) krijgen allemaal minimaal 4 behandelingen.

Reiki Therapeut

Groepsapp

Hiermee helpen jullie elkaar met je huiswerk en cases. Indien nodig geeft Toña hier ook antwoord.

Reiki Therapeut

Caseverslagen maken

Je maakt caseverslagen volgens een vast format, bestudeert lesstof en oefent met studiegenoten.

Wil je als therapeut vergoed worden door zorgverzekeraars? Dat kan! Zodra je onze opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis hebt afgerond kom je hier voor in aanmerking.

Over de docent

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot Reiki Master binnen de traditionele Usui stroming. Ze is Holistisch Energetisch Therapeut en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Extra informatie

9 Dagen + deelname aan de Reiki 2 intensive voorafgaand aan de opleiding.

Let op: er is een 100% aanwezigheidsverplichting. Lessen kunnen niet worden overgeslagen of ingehaald.

De online supervisie momenten voor de groep die start in november 2023 zijn als volgt:

 • ZOOM 1: donderdag 21 december – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 2: woensdag 24 januari – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 3: woensdag 7 februari – 8.30 tot 10.30
 • ZOOM 4: donderdag 7 maart – 8.30 tot 10.30
Het is de bedoeling dat je volledig bij de zoomsessie aanwezig bent. We bespreken cases van cliënten en elkaar, dus het is de bedoeling dat de je in een rustige omgeving deelneemt, zonder kinderen op schoot of andere mensen in de ruimte.

Na afloop van de opleiding kom je met de groep nog 2 keer bij elkaar voor dag 10 en dag 11: deze verplichte dagen zijn na de opleiding los te boeken via de site. De inhoud van deze dagen is afgestemd op jullie eigen behoefte. Tijdens deze dagen krijg je de gelegenheid om met je eigen groep supervisie te ontvangen van Toña op de vorderingen van je eigen praktijk en je persoonlijke vraagstukken.

De Reiki Grid is een extra instrument voor Reiki Therapeuten om naar alle aspecten van hun eigen leven en de mensen die extra hulp kunnen gebruiken op een overzichtelijke en effectieve manier Reiki te sturen.

Het tegelijkertijd werken met deze magische techniek, heeft al heel wat wonderen verricht en is daarom een vast onderdeel geworden van de opleiding tot Reiki Therapeut. De gedachte dat we allemaal onze Reiki energie inzetten om positieve vibratie in de wereld te brengen en dat we daar bewust ruimte voor creëren in ons leven is een van de basis gedachten van de opleiding.

De Reiki Grid workshop wordt aangeboden als onderdeel van de opleiding. Dat betekent dat je alleen het Reiki Grid materiaal hoeft aan te schaffen.

De eerste 3 opleidingsdagen zijn van 10:00 tot +/-16:00 uur
De laatste 6 dagen zijn van 10:00 tot +/-17:00 uur

Aangezien het niveau en het tempo van de opleiding tot Reiki Therapeut hoog is, is het belangrijk dat je op basis van alle informatie op deze pagina zelf goed afweegt of je klaar bent om deel te nemen. 

Daarnaast zijn de volgende aspecten belangrijk:

 • Je hebt Reiki 2 afgerond binnen Healing Space, of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master.
 • Je volgt geen andere opleiding(en) buiten Healing Space op het moment van deelname tijdens de volledige opleidingsperiode
 • Je bent niet in therapie
 • Indien je medicatie gebruikt heb je dit voorgelegd aan Toña
 • Je bent klaar voor ‘space holding’; voor jezelf en voor de ander
 • Je hebt de mogelijkheid om met de eerst volgende Reiki 2 Intensive mee te doen zodat je technieken top of mind zijn. Het is belangrijk dat je daarvoor ingeschreven staat op het moment dat je je inschrijft voor de opleiding tot Reiki Therapeut.
 • Je hebt uiterlijk twee weken van tevoren je persoonlijke doelstelling ingeleverd
 • Reikibehandeling
 • Chakrabalancing
 • Holistische kijk op klachten van jezelf en je cliënt
 • Praktijkvoering en het aantrekken van cliënten
 • Hartfocus
 • Traumarelease
 • Oosterse Elementenleer
 • Introductie polsdiagnose
 • Tongdiagnose
 • Massage (hand, voet, lichaam)
 • Spirituele coaching
 • Ki training
 • Casus training
 • Eigen casuïstiek onder supervisie (10 oefenpersonen met ieder 4 verslagen)
 • Reiki Grid workshop
Totaal:487 uur
Waarvan docent contacturen:117 uur

Als Reiki Therapeut is het belangrijk om je te realiseren dat je met een sterke energie aan het werk bent, die een hoge mate van zuiverheid van je vraagt om dit ook professioneel in te zetten. Het is dan ook essentieel dat je tijdens de opleiding en als Reiki Therapeut geen drugs gebruikt, ook niet op rituele basis. Dit geldt ook voor alcohol in het geheel van de opleiding en koffie in ieder geval niet op dagen dat je in de opleiding bent of mensen behandelt.

Verder is het ook niet toegestaan om tijdens deze opleiding andere healings/coachingssessies of opleidingen op spiritueel gebied te volgen.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je nadat je aanmelding is goedgekeurd door Toña inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 4.200 per persoon, inclusief opleidingsmap.

Verplicht Lesmateriaal

Agenda 2023 - 2024

Zie hier de startdata van deze 9-daagse opleiding:

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Reiki Therapeut

4.200,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Reiki Therapeut.

Wil je een diepgaande bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en daarin zelf een leidend voorbeeld zijn? Wil je leren hoe je op een holistische manier cliënten begeleidt? Ben je geïnteresseerd in hoe je dit kan aanbieden in je eigen praktijk? Schrijf je dan in voor de opleiding Reiki Therapeut.

Reiki Therapeut – Startdatum 20 nov 2023 groep 2 – 9 lesdagen: 20 nov, 21 nov, 22 nov, 7 dec, 13 dec, 11 jan, 22 feb, 21 mrt, 22 mrt
4.200,00

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Reiki Therapeut – Startdatum 14 mrt 2024 groep 1 - 9 lesdagen: 14 mrt, 15 mrt, 16 mrt, 22 apr, 14 mei, 4 jun, 10 jun, 8 jul, 9 jul
4.200,00

Beschikbaarheid: 8 op voorraad

Belangrijk:

Let op: alle lessen zijn gezamenlijk met een groep van 14 mensen, alleen dag 4 en 7 is opgesplitst in een groep van 8 en een groep van 6 deelnemers per groep. Kijk daarom goed of je de juiste data kiest.