Algemene voorwaarden

Betaling/annulering van consulten

Je afspraak kan tot 1 week van te voren kosteloos worden verplaatst naar een andere datum. Dit kan via office@healingspace.nl, mits het werkdagen zijn. Dit betekent dat een afspraak op maandag om 9.30 uur, uiterlijk donderdag om 9.30 uur geannuleerd dient te zijn. Als dit niet het geval is, wordt het gehele bedrag van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Betaling van cursussen/opleidingen en bijscholingen

Inschrijven van een cursus vindt plaats via een online betalen via de website. Na de (eerste) betaling is de inschrijving definitief en geldt er een bedenktijd van 14 dagen. 

Annulering modules door Healing Space

Healing Space behoudt zich het recht om bij onvoldoende deelnemers de module te annuleren en een andere datum aan te bieden. Restitutie van het inschrijfgeld zal alleen bij volledige annulering plaatsvinden. Mocht om wat voor reden dan ook- een cursus worden geannuleerd van de zijde van Healing Space, dan worden alle aanbetalingen per ommegaande teruggestort, tenzij in overleg, er al akkoord is gegaan met een nieuwe cursusdatum.

Annulering en verplaatsing door de deelnemer
Na de (eerste) betaling is de inschrijving definitief en geldt er een bedenktijd van 14 dagen. Vervolgens gelden de onderstaande annuleringskosten. Voor het verplaatsen van deelname naar een andere cursusdatum gelden dezelfde voorwaarden als voor annulering van deelname.

Annulering of verplaatsing van  de opleiding Reiki Practitioner en de opleiding Holistisch Voedingscoach:

 • Tot 2 maanden voor aanvang: 5% van het opleidingsbedrag
 • 2 Maanden tot 1 maand voor aanvang: 50% van het opleidingsbedrag
 • 1 Maand voor aanvang: 100% van het opleidingsbedrag

Annulering of verplaatsing van de opleiding Reiki Master:

 • Voor deze opleiding wordt een contract opgesteld, waarin de betalingsvoorwaarden zijn opgenomen. Dit contract wordt voorgelegd nadat er een intake heeft plaatsgevonden en de toelating definitief is.

Annulering of verplaatsing van alle overige cursussen, opleidingen, bijscholingen m.u.v. de retreats:

 • Tot 1 maand voor aanvang: 5% van het bedrag
 • 1 Maand tot 1 week voor aanvang: 50% van het bedrag
 • 1 Week voor aanvang: 100% van het bedrag

Bij een annulering na 14 dagen na de aanbetaling wordt de aanbetaling niet meer teruggestort.

Betaling/annulering stilteretraite Griekenland

De betaling voor de retreats kan via het online reserveringssysteem op onze website. Tickets voor een retreat in het buitenland dienen zelf geboekt te worden, nadat 100% definitief is dat de retreat door gaat. Hiervoor ontvang je een bericht van ons.
In geval van een retreat in het buitenland kan er niet geannuleerd worden; om dit op te vangen kun je er voor kiezen om zelf een annuleringsverzekering bij je reisverzekering af te sluiten.

Annuleringsvoorwaarden Couples Retreat Mandali

De volgende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing voor Couples Retreat Mandali

 • Bij annulering tot 3 maanden voor aanvang van het retreat: 95 % retour van het totaal verschuldigde bedrag
 • Bij annulering van 3 tot 2 maanden voor aanvang van het retreat: 75% retour van het totaal verschuldigde bedrag
 • Bij annulering van 2 tot 1 maand voor aanvang van het retreat: 50% retour van het totaal verschuldigde bedrag
 • Bij annulering vanaf 1 maand voor aanvang van het retreat: 0% retour van het totaal verschuldigde bedrag

Uiteraard kan je altijd met je eigen annuleringsverzekering contact opnemen om te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor deze annuleringsfees.

Facturen
Na inschrijving (betaling) via de site ontvang je automatisch je factuur. 

Aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Vanwege onze registratie bij het CRKBO, gelden alle cursussen en opleidingen van Healing Space als beroepsopleidingen en daardoor zijn de kosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Actuele vergoedingsstatus vanuit de zorgverzekeringen

Healing Space is aangesloten bij de brancheorganisatie BATC. Op de website batc.nl vind je een lijst van alle zorgverzekeraars –gespecificeerd met polissen- die een consult gedeeltelijk of geheel vergoeden. Je kan ook altijd zelf bellen met je zorgverzekering om het te vragen, onze behandelingen vallen onder “natuurgeneeskunde”.

Klacht- en tuchtrecht wat betreft de consulten (tekst van de brancheorganisatie BATC)

Als je om welke reden dan ook ontevreden bent over je behandeling bij een BATC therapeut, kun je hiervoor kosteloos een klacht indienen bij BATC. Wij zullen er voor zorgen dat jouw klacht op een goede manier wordt behandeld en indien nodig leggen wij je klacht neer bij de tuchtcommissie.

Wil je meer weten over het indienen van een klacht of heb je andere vragen hieromtrent? Neem dan contact op met BATC door te bellen naar 049-3670612 of door een e-mail te sturen naar info@batc.nl.

Klachtenprocedure wat betreft Reikicursussen en/of Reiki Practitioners opleiding

Als je om welke reden dan ook ontevreden bent over een reikicursus of opleiding, kun je hiervoor kosteloos een klacht indienen bij Reiki Ryoho. Het bestuur van Reiki Ryoho bestaat uit Sunny Nederlof en Bas Buis. Telefoon: 0848301088 of email: info@reikiryoho.com.

Klachtenprocedure opleidingen

We hebben het tot op heden gelukkig nog niet aan de hand gehad, gelukkig, maar mocht je een klacht hebben over een opleiding van ons, dan is de procedure als volgt:

 1. Spreek de klacht uit tegen de docent waarvan je de opleiding volgt
 2. Als je je niet gehoord voelt, spreek dan de klacht uit tegen 1 van de directieleden, Marcelino of Toña
 3. Als je je niet geholpen voelt, kun je een klacht indienen bij de heer Kortekaas, onze vertrouwenspersoon voor klachten. De heer Kortekaas is bekend met alle opleidingen die Healing Space aanbiedt en met alle docenten en een uitstekend mediator. Het oordeel van de heer Kortekaas is voor ons bindend. Zijn telefoonnummer is 06 48 01 4907.

Een klacht zal altijd vertrouwelijk worden behandeld. Binnen 4 weken krijg je reactie op je klacht. De klacht wordt voort de duur van 5 jaar bewaard.

Copyright lesmateriaal

De rechten van alle getoonde en gebruikte leermiddelen zijn exclusief voor Healing Space en bestemd als naslagwerk voor de deelnemer. Niets mag worden vermenigvuldigd, vervreemd of commercieel worden aangewend of gebruikt worden voor onderwijsdoelstellingen zonder toestemming.

Privacy verklaring
Het bedrijf heeft een privacyverklaring en houdt zich hier aan.

Contactgegevens

Contact
085 – 200 6969
office@healingspace.nl

Post adres
Oudeweg 10
3828 PG Hoogland

Praktijk adres
Heart House
Huizerweg 54
1402 AD Bussum

Bedrijfsgegevens
KVK 32122345
BTW 817728430B011270

Scroll naar top