Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Detox Coach

Leer hoe je op een verantwoorde manier een detox kuur op maat opzet

Wil je weten hoe je een toxische belasting kan herkennen? En wil je leren hoe je een detox kuur op een verantwoorde manier opzet, afgestemd op iemands constitutie?

• Voor iedereen toegankelijk
• 1-Daagse intensieve cursus
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

199,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij de cursus Detox Coach?

Ons systeem heeft een zelfgenezend vermogen en is daarmee in staat om zich te ontdoen van een toxische belasting. Maar in onze huidige tijd staat dit vermogen onder druk: we hebben te maken met een grote toxische load, door allerlei gewoontes en invloeden. Ongezonde voeding, chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen leveren hierin een bijdrage.

De invloed van stress

Maar ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend- en detoxvermogen. Toxinen en stressoren belasten ons metabolisme en microbiota, waardoor vroegtijdige veroudering en chronische ziekten kunnen ontstaan. Een detox kuur kan dan nuttig zijn.

Leer een detox kuur op maat opstellen

In de cursus Detox Coach leer je hoe je systematisch een detox kuur op maat opstelt en welke ondersteunende middelen je kan inzetten om op een verantwoorde wijze jezelf of je cliënt te begeleiden in een detox kuur. Je leert over toxinen en stressoren van binnenuit (endogeen) en van buitenaf (exogeen). Je ontdekt welke natuurlijke detox- en uitscheidingsroutes wij tot onze beschikking hebben en hoe ze werken.

Reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen

Wanneer de belasting groter is dan ons detoxvermogen, ontstaan er reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen: je ontdekt hoe deze fasen ontstaan, hoe ze onze gezondheid beïnvloeden en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren.

Dit zeggen anderen over de cursus

Arne Diemeer
Arne Diemeer
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Super interessante en waardevolle cursus waarin ik naast voeding heel veel andere zaken geleerd heb. Verder met Anna een erg prettige en uiterst deskundige docente gehad.
Sabine Neppelenbroek
Sabine Neppelenbroek
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Heel goed! Mooie combi van webinar, boek, documenten en de lessen. Ben echt onder de indruk van Anna! Ze heeft zoveel kennis, praktijkervaring en kan het goed uitleggen, een voorbeeld! Echt bijzonder!
Marianne
Marianne
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
Een berg aan kennis over Voelding gebundeld in 1 opleiding; zoveel geleerd-ook of vooral over mezelf- voeding is zoveel meer dan alleen het eten op mijn boord. Voeding brengt mij dichter tot mijn kern, over wie ik ben en waar mijn uitdagingen zijn. Voeding is een ingang tot mijn binnenste wereld van waaruit ik als coach straks de ander mee kan nemen in een journey die niet alleen de gezondheid van diegene zal toenemen maar zijn/ haar hele leven-(-wijze) op een positieve manier zal veranderen. Ik kan niet wachten om daar een onderdeel van te mogen zijn!
Marja de Vries
Marja de Vries
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Ik heb heel veel geleerd. Anna was erg inspirerend en ze heeft veel kennis.
Kristel
Kristel
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Super leerzame cursus! Gezondheid komt in een hele brede zin aan bod… Anna geeft met veel kennis en humor les.

Onze Detox Coach docent

Anna Kruyswijk

Deze cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg.

Praktische informatie

De cursus Detox Coach:

Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de curcus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Het herkennen van (verschillende vormen) toxische belasting.
  • Het afnemen van een grondige anamnese.
  • Het systematisch opstellen van een detox kuur op maat.
  • Ondersteunende middelen.
  • Detox- en uitscheidingsorganen en hun functie.
  • Reactiefasen op een toxische belasting.
  • De link naar vroegtijdige veroudering en chronische ziekten.
  • Indicaties en contra-indicaties voor streng detoxen.
  • Interacties met geneesmiddelen.
Datum cursus
Doelstelling van cursus
Na deze cursus kan je een grondige anamnese afnemen en van daaruit op een systematische manier een detox kuur opstellen, afgestemd op iemands persoonlijke constitutie.

Locatie Heart House

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Prijs & Lesmateriaal

De prijs van de cursus is 199,- per persoon, inclusief cursusmap. Deze cursusmap ontvang je tijdens de les.

Exclusief het boek Eenvoudig Gezond, geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bijbestellen. Na aanschaf wordt het boek per post thuisgestuurd.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Cursus Detox Coach

Leer hoe je op een verantwoorde manier een detox kuur op maat opzet

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Holistisch
Voedingscoach

Leer hoe je een holistisch voedingsadvies op maat geeft.

Hormoonbalans &
Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

Keto-Detox
Coach

Leer hoe je een verantwoord keto-detox voedingsschema maakt.

Medische & Psychosociale Basiskennis

Deze opleiding is fundamenteel voor therapeuten en coaches.

★★★★★ 1.469
199,- btw vrij