Detox Coach

Data: zie agenda 1-daagse cursus Vooropleiding: niet vereist  Locatie: Bussum

Cursus Detox Coach

Ben je benieuwd welke voordelen een detox kan hebben? Wil je weten hoe je een toxische belasting kan herkennen? Wil je leren hoe je een detox kuur op een verantwoorde manier opzet, afgestemd op iemands constitutie? Doe dan mee met de 1-daagse cursus Detox Coach.

detox coach

Wat leer je bij deze cursus?

Ons systeem heeft een zelfgenezend vermogen en is daarmee in staat om zich te ontdoen van een toxische belasting. Maar in onze huidige tijd staan dit vermogen onder druk: we hebben te maken met een grote toxische load, door allerlei gewoontes en invloeden. Ongezonde voeding, chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen leveren hierin een bijdrage.

De invloed van stress

Maar ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend- en detoxvermogen. Toxinen en stressoren belasten ons metabolisme en microbiota, waardoor vroegtijdige veroudering en chronische ziekten kunnen ontstaan. Een detox kuur kan dan nuttig zijn.

Leer een detox kuur op maat opstellen

In de cursus Detox Coach leer je hoe je systematisch een detox kuur op maat opstelt en welke ondersteunende middelen je kan inzetten om op een verantwoorde wijze jezelf of je cliënt te begeleiden in een detox kuur. Je leert over toxinen en stressoren van binnenuit (endogeen) en van buitenaf (exogeen). Je ontdekt welke natuurlijke detox- en uitscheidingsroutes wij tot onze beschikking hebben en hoe ze werken.

Reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen

Wanneer de belasting groter is dan ons detoxvermogen, ontstaan er reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen: je ontdekt hoe deze fasen ontstaan, hoe ze onze gezondheid beïnvloeden en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren.

Over de docent

Anna Kruyswijk

Deze cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg.

Extra informatie

Van 11:00 tot 17:00 uur.

De cursus is voor iedereen toegankelijk.

  • Het herkennen van (verschillende vormen) toxische belasting.
  • Het afnemen van een grondige anamnese.
  • Het systematisch opstellen van een detox kuur op maat.
  • Ondersteunende middelen.
  • Detox- en uitscheidingsorganen en hun functie.
  • Reactiefasen op een toxische belasting.
  • De link naar vroegtijdige veroudering en chronische ziekten.
  • Indicaties en contra-indicaties voor streng detoxen.
  • Interacties met geneesmiddelen.
Totaal:14 uur
Waarvan docent contacturen:7 uur

Na deze cursus kan je een grondige anamnese afnemen en van daaruit op een systematische manier een detox kuur opstellen, afgestemd op iemands persoonlijke constitutie.

Voorafgaand aan de les lees je het boek Eenvoudig Gezond van Anna Kruyswijk. In de les wisselen theorie en interactie elkaar af.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 189 per persoon, inclusief cursusmap. Deze ontvang je tijdens de les.
Exclusief het boek Eenvoudig Gezond, geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bijbestellen. Na aanschaf wordt het boek per post thuisgestuurd.

Agenda 2023 - 2024

Staan er geen data gepland? Achter de schermen zijn we hiermee bezig. Via ons contactformulier kan je je interesse doorgeven

Staan er geen data gepland? De cursus wordt ingepland bij voldoende deelnemers. Via ons contactformulier kun je dit doorgeven. 

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Detox Coach

189,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Detox Coach.

Ben je benieuwd welke voordelen een detox kan hebben? Wil je weten hoe je een toxische belasting kan herkennen? Wil je leren hoe je een detox kuur op een verantwoorde manier opzet afgestemd aan iemands constitutie? Schrijf je dan nu in voor de 1-daagse cursus Detox Coach.

Detox Coach – woensdag 29 november 2023
189,00

Beschikbaarheid: 7 op voorraad

Lesmateriaal * 

Bij deze cursus is het boek ‘Eenvoudig Gezond’ onderdeel van het lesmateriaal.