Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Energetische Massage

Leer hoe je een volledige energetische massage geeft

Leer met een holistische benadering te masseren, waarmee je mogelijke blokkades oplost. Start met de cursus Energetische Massage 1.

• Activeer energiestromen in het lichaam
• Sfeervolle leslocatie in Bussum
• Ontvang een erkend certificaat

595,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij deze cursus?

Tijdens de cursus Energetische Massage  leer je hoe je een volledige energetische massage kan geven; je leert verschillende massagetechnieken waarbij er met olie op de huid wordt gewerkt en je gaat dieper in op het activeren van de energiestroom in het lichaam.

Aandacht voor de energetische en intuïtieve kant van masseren

In deze cursus leer je met een holistische benadering te masseren, dus je bekijkt het totale plaatje. Je bent heel bewust bezig om mogelijke blokkades, op welk niveau dan ook, op te lossen zodat alles in het lichaam weer prettiger gaat stromen: emoties, gedachten en energie. Er wordt veel aandacht besteed aan de energetische- en intuïtieve kant van masseren.

Leer hoe je aanwezig kan zijn bij de ander

Je leert hoe je met aandacht en intentie masseert; hoe je echt aanwezig kan zijn bij de ander. Dat vraagt van jou dat je kan ‘blijven staan’, letterlijk en figuurlijk, zodat iemand de gelegenheid krijgt om alles wat zich op dat moment wilt laten zien, zich mag openbaren. En dat jij voldoende fundament hebt, om dat op te kunnen vangen. Dus jouw worteling, gronding en aarding is een belangrijk aspect dat je tijdens de Energetische Massage cursus leert.

Innerlijk proceswerk

Daarnaast komt er ook innerlijk proceswerk aan bod tijdens deze cursus. Het is onvermijdelijk dat je in een proces van zelfonderzoek gaat omdat een Energetische Massage ook altijd een weg naar binnen is. Er wordt daarom veel aandacht en begeleiding besteed aan delen in jezelf die nog aandacht vragen.

Dit zeggen anderen over de cursus

Dewi
Dewi
Energetische massage 1
Lees verder
Ik heb een onvergetelijke en prachtige ervaring gehad tijdens deze 3-daagse cursus. De docenten (Janneke en Lillian) dragen alle kennis over met enorm veel aandacht, geduld en liefde. De opzet is heel prettig: steeds de technieken doen en ervaren. Bijzonder hoe dankzij de bezieling die je voelt er een veilige ruimte ontstaat waarin alles er mag zijn. Ik gun echt iedereen deze cursus! Een aanrader als je geïnteresseerd bent in energetisch en lichaamswerk, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik deed de cursus met een dierbare vriendin en dat maakte het extra bijzonder.
Daphne
Daphne
Energetische massage 1
Lees verder
Prachtige cursus om in contact te komen met de kracht van energetische massage,het zelfhelende vermogen van het lichaam en de universele energie.De trainers zijn uiterst bekwaam en je gaat naar huis met veel extra kennis en een heel stuk bagage minder.Er is ook heel veel liefdevolle aandacht voor je eigen ont-wikkeling is tijdens deze cursus.Ik heb genoten,gelachen en gehuild.precies zoals het mag zijn.bedankt voor de liefdevolle manier van lesgeven.Het was een cadeau aan mezelf wat ik nu mag gaan doorgeven aan mijn cliënten.
Kelly
Kelly
Energetische massage 1
Lees verder
Ik voelde me letterlijk ondergedompeld in een healing space alle 3 de cursusdagen. Allemaal warme, liefdevolle docenten met veel expertise. Naast het technische gedeelte van de training was er ook ruimte voor persoonlijke en emotionele stukken. Complimenten voor de veilige bedding en aandachtige begeleiding. Het was heel verrijkend, dankjulliewel.De lessen heb ik als een warm bad ervaren ik heb gelachen en genoten en het belangrijkste de weg van reiki is open gegaan. Ik ga zeker reiki2 volgen!
Anne
Anne
Energetische massage 1
Lees verder
Ik heb het weekend als een ontzettend diepe heling van een hele oude wond ervaren. Het leren over energetisch massage kwam daar als cadeautje bovenop. De docenten zijn kundig, lief en zijn bekwaam in het spaceholden.
Marieke
Marieke
Energetische massage 1
Lees verder
Ik heb genoten van 3 bijzondere leerzame dagen. Ook nu nog voel ik de energie en liefde in me doorwerken. Fijn dat je ook zelf ervaart bij deze cursus wat je cliënt ervaart, want het effect van sommige technieken vind ik echt heel bijzonder. De docenten zijn lief, zorgen voor een omgeving van vertrouwen en weten waar ze het over hebben. Ik heb al zin om de geleerde technieken toe te passen en in te voegen in mijn reiki behandelingen.
Angelique
Angelique
Energetische massage 1
Lees verder
Het waren 3 heerlijke dagen met duidelijke uitleg en veel begeleiding! Als een warm bad ervaren, waar iedereen zijn eigen proces in ging. Het voelde als een heel bijzondere reis, waar ik met veel liefde aan terugdenk. Nu al regelmatig bij mijn cliënten een stukje energetische massage toegevoegd bij hun behandeling.

Onze docenten

Lilian Dibbets

Lilian Dibbets is Reiki therapeut, energetisch masseur, en daarnaast opgeleid NLP master en systemisch coach. Ze runt met haar jarenlange ervaring haar praktijk vanuit Amstelveen. Met haar achtergrond als NLP master is ze getraind om via de non-verbale communicatie micro signalen op te pikken.

Janneke Schuurman

Janneke Schuurman is Reiki therapeut, energetisch masseur en ayurvedisch therapeut en runt haar praktijk vanuit Utrecht. De afgelopen jaren heeft Janneke haar eigen unieke weg gevonden als therapeut, waarbij ze haar diepgewortelde basis in ayurveda combineert met krachtig energetisch werk.

Monika de Boer

Monika de Boer is geaccrediteerd holistisch natuurgeneeskundig therapeut. In haar praktijk in IJsselstein helpt ze anderen door holistische natuurgeneeskundige concepten praktisch en efficiënt te maken, zodat iedereen ze gemakkelijk kan begrijpen en er elke dag naar kan leven.

Praktische informatie

De cursus Energetische Massage:

Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de cursus

Het totaal aantal studie uren is 48 uur, waarvan 24 uur docent contacturen. De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Verschillende massagetechnieken
  • Het activeren van energiestromen
  • Contact en verbinding maken met de ander
  • Leren hoe je als masseur in je eigen kracht blijft staan: ‘holding the space’
  • Het doseren van energie die je geeft en ontvangt tijdens een massage
  • Het belang van een juiste houding

Belangrijk om te weten: om het maximale uit je cursus te halen, verwachten wij dat je alle lessen bijwoont. Helaas kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald vanwege het groepsproces.

Locatie Heart House

Werkwijze & Doelstelling van de cursus

In de les oefen je op elkaar, waarbij er met olie op de huid wordt gewerkt. Door tijdens de cursus een energetische massage te geven én te ontvangen ervaar je de verschillende technieken, waardoor je je eigen behandeling onder begeleiding van de docent verder kunt verfijnen.

Na deze cursus kan je een intuïtieve energetische lichaamsmassage geven.

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Cursus Energetische Massage

Verdiep je in de helende kracht van energetische massage

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Holistische
Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jou past.

Energetische Massage Advanced

Breid je technieken verder uit in deze cursus voor gevorderden.

Ayurvedische
Massage

Verdiep je in de helende kracht van Ayurvedische massage.

Reiki 1
Cursus

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

★★★★★ 1.469 reviews
595,- btw vrij