Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Holistisch Voedingscoach

Leer hoe je een holistisch voedingsadvies op maat geeft

Wil je leren hoe je mensen via voeding en leefstijl kan helpen met het in balans brengen van hun gezondheid? En wil je graag als Holistisch Voedingscoach aan de slag?

• Intensieve begeleiding
• 8-Daagse opleiding
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

2.565,- btw vrij

Vooropleiding nodig? Ja, Holistische Voeding.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

In de opleiding tot Holistisch Voedingscoach ga je heel praktisch, met behulp van een proefcliënt, aan de slag.

Holistisch denken

In deze opleiding, het vervolg op de cursus Holistische Voeding, staat de combinatie van Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde centraal. Tijdens deze opleiding leer je systeemgericht en holistisch denken. Ook leer je de benodigde systematiek om je cliënt stapsgewijs te begeleiden naar een betere gezondheid.

Grondige voedingsanamnese afnemen

Je leert hoe je een grondige voedingsanamnese afneemt en hoe je van daaruit een verantwoord, duidelijk en persoonlijk voedingsadvies aan anderen kunt geven. Je leert hoe je mensen helpt bij het onderhouden van hun gezondheid, bij het ondersteunen tijdens veranderingsprocessen, zoals bijvoorbeeld stoppen met roken, en welke voedingsadviezen je kunt inzetten bij specifieke aandoeningen.

Testmethoden

Ook verdiep je jouw kennis over onderwerpen die je in de cursus Holistische Voeding hebt geleerd: verteren, het zuur-base evenwicht, de macro- en micro nutriënten van voeding en energetisch testen in de vorm van spiertesten en pendelen; tijdens de lessen zullen we deze testmethoden uitgebreid oefenen.

Hormonen en detox

Daarnaast besteden we 2 dagen aan hormonen en enkele belangrijke problemen op dit gebied zoals stress, diabetes, schildklierproblemen en problemen van de vrouwelijke cyclus. Ook wordt er in de opleiding 2 dagen ingegaan op detoxificatie, een belangrijk onderdeel bij het verkrijgen en onderhouden van gezondheid.

Begeleiden proefcliënt

Tijdens deze opleiding ga je een proefcliënt begeleiden, waarvan het verslag tijdens iedere lesdag klassikaal wordt besproken, waardoor iedereen op een praktische manier van elkaar kan leren.

Als Holistisch Voedingscoach aan de slag

Aangezien Healing Space een instituut is voor beroepsopleidingen krijg je na deze opleiding een diploma en kun je meteen als zelfstandig Holistisch Voedingscoach aan de slag.

Dit zeggen anderen over de opleiding

Indra van Beek
Indra van Beek
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"Deze opleiding is een prachtige route in het benaderen van gezondheid op fysiek, geestelijk én spirit niveau. Het zelf ervaren, het begeleiden van proefclienten, het oefenen op elkaar; het was allemaal even leuk! Daarnaast is Anna een bijzondere, fijne en wijze vrouw met een gigantische koffer vol informatie. Zoveel van geleerd! Een aanrader voor iedereen die zich om de mens als geheel bekommert."
Diana
Diana
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"Ik ben heel erg dankbaar dat ik Anna heb leren kennen. Ik ben meer van mezelf gaan houden maar ook merk ik dat ik steeds meer begrijp wat ik hier doe op aarde. Anna, bedankt voor je energie en de kennis die je met ons gedeeld hebt. Ik ga met alle liefde deze kennis inzetten."
Tamara
Tamara
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"In 1 woord geweldig. Geweldige lessen, geweldige docent, geweldig om dit mee te mogen maken. Geweldige groei doorgemaakt en de meest geweldige mensen mogen ontmoeten. De inzichten zijn zo ontzettend waardevol. Het was een bijzondere reis, welke alleen maar motiveert om hier verder in te gaan. Wat zou ik wensen dat ik nog mag meemaken dat integrale / holistische gezondheid de norm mag worden."

"Anna, onwijs bedankt voor je energie en coaching! Mijn gezondheid herwinnen: Hoe fantastisch is dit, en dat alles dankzij jou!"
Anne
Anne
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"Heel erg bedankt voor de onuitputtelijke bron van informatie. Dank voor alle inzichten en hulp. Ik ga alles zo goed mogelijk in de praktijk brengen en toepassen bij mijn patiënten, zodat al deze kennis de wereld in komt"

“Ik heb veel geleerd en ben enorm gegroeid; niet alleen op vakinhoudelijk gebied, maar ook als persoon”.
Lees het hele interview met Aranka waarin ze vertelt hoe ze de opleiding heeft ervaren.

Onze docent

Anna Kruyswijk

Deze opleiding wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg.

Praktische informatie

De opleiding Holistisch Voedingscoach:
Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de opleiding

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Het afnemen van een grondige voedingsanamnese.
  • Het systematisch opstellen van een persoonlijk voedingsadvies.
  • De toepassing van voedingsadviezen bij specifieke aandoeningen.
  • De macro- en micronutriënten van voeding, voedingsdeficiënties en supplementen.
  • Het hormonale evenwicht en gezondheid.
  • Het verantwoord inrichten van een persoonlijke detox kuur.
  • Intensief oefenen van energetische testmethoden.
Doelstelling van de opleiding

Na deze opleiding kan je een grondige voedingsanamnese afnemen en van daaruit een holistisch onderbouwd, persoonlijk voedingsadvies geven. Zo help je mensen bij het verzorgen van hun gezondheid en begeleid je ze bij het voorkomen van, of ter ondersteuning bij, ziekte.

Locatie Heart House

Erkend diploma

Je volgt een geaccrediteerde opleiding en ontvangt aan het einde van de opleiding een erkend diploma.

Prijs & Lesmateriaal

De prijs van de opleiding is 2.565,- per persoon, inclusief opleidingsmap. Deze opleidingsmap ontvang je bij de 1e les.

Exclusief het boek Eenvoudig Gezond, geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bijbestellen. Na aanschaf worden deze per post thuisgestuurd.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Opleiding Holistisch Voedingscoach

Leer hoe je een holistisch voedingsadvies op maat geeft, waarmee je mensen kan helpen met het in balans brengen van hun gezondheid

Holistisch Voedingscoach Intensive
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Hormoonbalans &
Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

Medische & Psychosociale Basiskennis

Deze opleiding is fundamenteel voor therapeuten en coaches.

Oosterse Vijf
Elementenleer

Leer hoe de elementen met je organen en emoties een rol spelen in jouw leven.

Acupressuur
Opleiding

Leer hoe je via acupressuur klachten vermindert en de gezondheid bevordert.

★★★★★ 1.469 reviews
2.565,- btw vrij