Healing Retreat met Toña Wong Chung

Data: zie agenda 7-daagse reis Locatie: Griekenland

Healing Retreat met Toña Wong Chung

Wil je ervaren wat het met je doet als je elke dag een healing op maat van o.a. Toña Wong Chung krijgt? Zou je een week lang willen focussen op je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben? En zou je het zo stil willen laten worden in je hoofd, dat je je hart rechtstreeks kunt horen? Ga dan mee op onze stiltereis (met slechts 4 andere deelnemers!) onder leiding van Toña Wong Chung.

Het maken van een stiltereis – ook wel stilte retraite – met daarin elke dag een persoonlijke healing, is een ervaring die de rest van je leven bij je zal blijven. Met de zon op je huid, vind je innerlijke rust zoals je die nooit eerder hebt kunnen ervaren. Het zo stil laten worden in je hoofd dat je je hart rechtstreeks kunt horen, is het ultieme doel. De healings en meditaties zijn zodanig afgestemd dat het gemakkelijk voor je wordt om je hart centraal te stellen en zo het pad van je hart weer te bewandelen. Dit maakt deze stiltereis tot een intense en helende ervaring, die de rest van je leven bij je blijft.

Het programma van onze stiltereis

Elke ochtend starten we de dag met een yogasessie en meditatie bij zonsopkomst. Na een heerlijk ontbijt, maken we een wandeling in stilte door de prachtige natuur in de omgeving van de Pinakoti Lodge. Na de lunch is er tijd voor de dagelijkse individuele healingsessies. Waar je bij andere organisaties vaak een sessie ter plekke tegen betaling kan boeken, zijn bij onze stiltereis de persoonlijke healings een vast onderdeel van het programma. Deze healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Tijdens deze healings kunnen we intensief aandacht besteden aan aspecten die voor jou op dat moment spelen en door deze dagelijkse healings heeft deze stiltereis een diep helend effect; het is uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit.

De meeste avonden vindt er, na de avondmaaltijd, yoga plaats. Tegen het einde van de week is er een Sharing Circle en dit is het enige moment dat er gesproken kan worden tijdens de stiltedagen. Een Sharing Circle is een traditie van spreken die vooral bekend is van de native Americans. Er is tijdens een Sharing Circle maximaal één iemand aan het woord en ook vallen er regelmatig stiltes. Er wordt gelachen en gehuild. Je deelt een boodschap uit je hart, zonder dat iemand anders je onderbreekt of daarna een mening geeft. Wie niet de behoefte heeft om te praten, kan ook alleen luisteren. Alles is goed.

Op de laatste dag van de retreat maken we een schitterende zeiltocht in de prachtige omgeving van de Pinakoti Lodge.

Reviews

Cindy
Cindy
Healing retreat Griekenland
Lees verder
Zo ontzettend blij geweest met deze week. Er is enorm goed voor me gezorgd en ik voelde me gedragen. Ik kon echt even helemaal tijd voor mezelf maken, naar binnen keren en alles wat naar boven mocht komen ook echt laten komen. De healings waren fantastisch, het eten was heerlijk en de locatie is prachtig. Het is lastig om het in woorden uit te drukken maar ik voel enorm veel dankbaarheid. Ik gun iedereen zo'n fijne, intense, mooie, liefdevolle week.
Jeroen
Jeroen
Healing retraite Griekenland
Lees verder
Ontzettend waardevol, heerlijke setting, geweldige omgeving en liefdevolle healings die mijn energie en kracht volledig terugbracht .
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Wordt er echt helemaal niet gesproken tijdens het healing retreat in Griekenland?
Wat de essentie is van het stilzijn tijdens het retreat is dat je de kans krijgt om het innerlijke gesprek te voeren, dus met jezelf te zijn. En daarvoor is het nodig dat je niet met andere deelnemers praat. Maar tijdens het Healing Retreat in Griekenland wordt er wel met Toña gepraat, in ieder geval tijdens de healings die Toña aan je geeft. Tijdens de activiteiten in stilte tijdens het retreat, zoals de meditatie, yoga en wandelingen, gebeurt er van alles met je; innerlijk kom je in beweging. Dan is het belangrijk dat we daar op evalueren tijdens de sessies met Toña, zodat je je kunt uitspreken over wat er met je gebeurt. Er is alle ruimte om concreet te werken aan het thema waarmee je meegaat. Soms vinden mensen het ook fijn om tijdens die healings helemaal stil te zijn en dat is ook goed.

Daarnaast is er tegen het einde van de week een Sharing Circle. Een Sharing Circle is een traditie van spreken die vooral bekend is van de native Americans. Er is tijdens een Sharing Circle maximaal één iemand aan het woord en ook vallen er regelmatig stiltes. Er wordt gelachen en gehuild. Je deelt een boodschap uit je hart, zonder dat iemand anders je onderbreekt of daarna een mening geeft. Wie niet de behoefte heeft om te praten, kan ook alleen luisteren. Alles is goed.

Ik zie op tegen de stilte; hoe weet ik dat het dan toch iets voor mij is?
Onze ervaring is dat de mensen die het aller meest opzien tegen de stilte, de mensen zijn die aan het einde van het retreat zeggen dat ze nog wel een dag langer stil hadden willen zijn. Veel mensen hebben eigenlijk niet in de gaten hoeveel ze toe zijn aan stilte. Stilte is niet per se stil van binnen; als het geluid om je heen stiller wordt, dan wordt het geluid van binnen krachtiger. En dan kan je eindelijk het verhaal horen dat je zelf te vertellen hebt. En dat is een heel interessant verhaal: ik denk dat voor iedereen het meest interessante verhaal is. laat je ziel jouw eigen verhaal vertellen en laat die week heling brengen voor de momenten uit je leven die het misschien nog nodig hebben.

Ik heb geen ervaring met yoga en meditatie: kan ik dan toch mee?
De yoga en meditaties tijdens de retreats van Toña zijn heel toegankelijk, en ze zijn zelfs geschikt voor mensen die hier nog geen enkele ervaring in hebben. Maar ook als je juist wel veel ervaring hebt en uitdaging zoekt, dan is het passend: we zorgen er altijd voor dat je datgene doet, en die beweging doet, die je op dat moment helpen in je proces. Het gaat om jouw innerlijk werk en de yoga en meditaties zijn ondersteunend aan datgene dat je op dat moment van binnen aan het doen bent.

Vision quest:
Ook hier hoef je je totaal geen zorgen te maken. Je kan je vision quest mailen zodat Toña hem kan lezen, en als zij denkt dat het niet helder genoeg is, dan hoor je dat van ons.

Wat is het verschil tussen het retreat in Griekenland en Mandali?
In Griekenland gaan er slechts 5 mensen mee terwijl in Mandali 15 deelnemers zijn.

In Griekenland krijg je elke dag een healing, waarvan minimaal 2 van Toña, dus elke dag word je aan alle kanten gevoed en geheeld. De week in Griekenland is dus intenser en is geschikt voor het doorwerken van diepe thema’s en/of fysieke klachten. Het programma is zo opgezet dat je je hele leven en alles wat er nog verwerkt mag worden rustig doorwandelt en door de stilte in de groep heb je alle ruimte om alles op zijn plek te zetten. Bovendien is er de laatste dag een zeilexcursie om rustig weer in de wereld te komen.

Extra informatie

We verblijven in de prachtige Pinakoti Lodge, een met liefde gerenoveerd gebouw dat door de indeling van de ruimten voldoende mogelijkheid biedt om je terug te trekken. Er is een grote tuin en een terras waar we gezamenlijk zullen eten en waar je van het mooie weer kan genieten.

De Pinakoti Lodge ligt op een betoverende, stille plek, boven op een berg. Het bevindt zich dicht bij de kust van de Egeïsche Zee, op 27 kilometer ten Noordwesten van de plaats Volos, op het schiereiland Pilion aan de oostzijde van het Griekse vaste land. Pilion is gezegend met prachtige natuur; beuken, esdoorns, tamme kastanjes, vijgen, pijnbomen, platanen en cipressen groeien hier in zeer grote getale. Ook de diversiteit aan kruiden en bloemen is groot. Deze weelderige flora is te danken aan het feit dat Pilion zo waterrijk is met talloze stroompjes en bronnen. Onze bijzondere locatie is omringd door bossen met prachtige wandelroutes, die we gedurende de week in stilte gaan verkennen

Alle maaltijden zijn vegetarisch en met een minimale aanwezigheid van tarwe. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld genieten van geitenyoghurt, fruit en verse sappen, havermout, huisgemaakte jam, honing uit de buurt en eitjes uit het dorp. Er wordt gewerkt met verse seizoensgroente uit de omgeving van de Lodge en er worden grote salades met gekiemde groenten geserveerd. Traditionele Griekse gerechten, zoals gevulde tomaten en paprika’s, aubergines met geitenkaas en vegetarische moussaka zullen uiteraard niet ontbreken. Voor veganisten kunnen we het menu aanpassen. Tijdens de retreat wordt er geen alcohol of koffie geserveerd.

De slaapkamers in de Pinakoti Lodge hebben ieder hun eigen sfeer en zijn met aandacht ingericht. Iedere kamer is een 1-persoonskamer met een eigen douche en toilet. Er zijn 3 standaard kamers, 1 kamer met balkon en 1 kamer met balkon en bad.

Een belangrijk aspect van deze stiltereis is het ondergaan van de ‘Vision Quest’. Voor de start van de stiltereis formuleer je een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben, om een beslissing over te nemen of om het te kunnen verwerken. Bij de aanmelding van de stiltereis wordt naar dit thema gevraagd, zodat Toña Wong Chung en haar team zich kan voorbereiden op de begeleiding hier in. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging.

Omdat persoonlijke aandacht van Toña Wong Chung tijdens deze reis centraal staat, is de groep nooit groter dan 5 deelnemers. Zo kunnen we iedereen de optimale aandacht geven die bij een stiltereis hoort.

Begeleiding door Toña Wong Chung

De begeleider van deze reis is Toña Wong Chung en zij verzorgt het grootste deel van de dagelijkse healing sessies. Ze wordt bijgestaan door een hulp van de locatie, die zorgt voor de maaltijden en voor het gidsen tijdens de stiltewandelingen in de bergen in de omgeving van de Pinakoti Lodge.
Dagelijkse healings Toña verzorgt het grootste deel van de dagelijkse individuele healingsessies. Deze healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Tijdens deze healings kunnen we intensief aandacht besteden aan aspecten die voor jou op dat moment spelen en mede hierdoor heeft deze stiltereis een diep helend effect.

Kosten

De kosten van deze stiltereis zijn vanaf € 2.350 per persoon. Dit is inclusief:

  • Dagelijkse persoonlijke healings
  • Dagelijkse yoga- en meditatie sessies
  • Zes overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
  • Alle vegetarische maaltijden
  • De zeilexcursie op de laatste dag
  • Intensieve begeleiding door Toña Wong Chung: de groep bestaat uit slechts 5 deelnemers

De prijs is exclusief vliegtickets naar Griekenland en de transfer van 4 uur naar de Pinakoti Lodge. Zodra je het retreat geboekt hebt, brengen we je in contact met onze travelagent. Zij zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde vlucht zit waardoor de transfer gedeeld kan worden. Dit scheelt een aanzienlijk bedrag ter plekke aan taxi kosten. Ook zorgt zij ervoor dat, bij eventuele calamiteiten met de vlucht, alles gecoördineerd wordt zodat jij je volledig op het retreat kan richten.

Exclusief persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering.

Veelgestelde vragen: Bekijk hier vraag en antwoord.

Details reis

Staan er geen data gepland? Achter de schermen zijn we hiermee bezig. Via ons contactformulier kan je je interesse doorgeven

Locatie: Pinakoti Lodge, Pinakates village, 37010 Pelion (Griekenland)
Reisduur: 7 dagen
Data: Bekijk de data »
Programma: Bekijk het programma 

Prijs:  Vanaf € 2.350 per persoon o.b.v. een 1-persoonskamer (excl. vliegtickets: zodra je het retreat geboekt hebt, verbinden we je graag met onze travel agent voor je ticket)

Veelgestelde vragen: Bekijk hier vraag en antwoord.

Jouw verblijf

Ervaringen & Media

Diverse media schreven al over de stiltereizen van Healing Space, zoals een artikel in VIVA, een artikel van het Financieel Dagblad en een persoonlijke ervaring  in Grazia.
Ook blogger Jolijn Pelgrum schreef over haar ervaring met onze stiltereis. 

“Mediteren met open ogen, anderhalf uur lang. Zelden ben ik zo relaxed geweest. Ik voel nu al een heimwee naar deze fantastische week; wat een ervaring was dit! Niet alleen heel prettig maar ook nog eens leerzaam. Ik kan het echt goed met mezelf vinden en ik ga absoluut proberen deze rust thuis vast te houden”. 

– Freelance journalist Lydia van der Weide in Grazia

Grazia schreef een prachtig artikel over deze stiltereis naar Griekenland.

Loading...

Healing Retreat met Toña Wong Chung

2.350,002.550,00

Wil je ervaren wat het met je doet als je elke dag een healing op maat van o.a. Toña Wong Chung krijgt? Zou je een week lang willen focussen op je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben? En zou je het zo stil willen laten worden in je hoofd, dat je je hart rechtstreeks kunt horen? Ga dan mee op onze stiltereis onder leiding van Toña Wong Chung.

Belangrijk: het kan gebeuren dat de reis een dag vroeger of later wordt als blijkt dat de vliegtijden dan gunstiger zijn. Dit communiceren we altijd ruim op tijd.

Healing Retreat met Toña Wong Chung – Zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni 2023 - Standaard kamer
2.350,00

Uitverkocht

Ontvang een e-mail zodra er weer een plek vrij is.

Healing Retreat met Toña Wong Chung – Zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni 2023 - Kamer met balkon
2.450,00

Uitverkocht

Ontvang een e-mail zodra er weer een plek vrij is.

Healing Retreat met Toña Wong Chung – Zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni 2023 - Kamer met balkon en bad
2.550,00

Uitverkocht

Ontvang een e-mail zodra er weer een plek vrij is.

Veelgestelde vragen

Wat maakt het programma van deze stiltereis anders dan van andere organisaties?
Bij veel reizen ligt de focus op 1 of 2 aspecten: vaak zijn reizen opgebouwd rondom yoga of meditatie. Of er is een stilte reis waarbij je een week lang stil bent, zonder dat je hierin begeleid wordt. De reis van Healing Space onderscheidt zich van andere reizen omdat er een combinatie plaats vindt van verschillende activiteiten. Tijdens de week doe je aan yoga, je mediteert, je ervaart wat stilte voor je kan doen, wandelt in de natuur, wordt begeleid in een Vision Quest en door middel van persoonlijke healings werk je aan jezelf. Vooral de intensieve begeleiding, met name door de dagelijkse healings door o.a. Toña Wong Chung, zijn onderscheidend.

Wat houden de dagelijkse healings precies in?
De dagelijkse healings, die standaard in het programma zitten, bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Door deze dagelijkse healings heeft de reis een diep helend effect; het is bijvoorbeeld uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit.

Wat is de rol van Toña Wong Chung tijdens deze reis?
Aangezien een retreat veel los kan maken, is het belangrijk om goed te kijken wie de reis begeleidt. Is er voldoende aandacht, word je begeleid op moeilijke momenten, heeft de begeleiding ervaring met retreats etc. De reizen van Healing Space worden altijd begeleid door Toña Wong Chung; zij is Reiki Master en heeft meer dan 20 jaar ervaring als healer. Zij begeleidt je bijvoorbeeld heel intensief bij je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben. Ook geeft zij het grootste deel van de dagelijkse healings.

Wat houdt de persoonlijke afstemming tijdens deze reis precies in?
De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging. Zo is een retreat bij Healing Space veel meer dan zomaar een reis; het is echt een investering in jezelf en staat gelijk aan een jaar lang therapie!

Waarom is de prijs van deze retreat hoger dat van andere retreats?
De prijzen van retraite vakanties liggen enorm uit elkaar. Hoe uitgebreider het programma en hoe intenser de begeleiding, hoe hoger de prijs. Ook de groepsgrootte speelt een belangrijke rol: bij onze retreats in Griekenland bestaat de groep altijd uit maximaal 5 personen. Vaak kun je bij retraites een massage bij boeken op de locatie en hier betaal je dan ter plekke flink voor. Bij Healing Space vinden we dat helende behandelingen standaard onderdeel zijn van een retraite vakantie, vandaar dat ze al in het programma zijn opgenomen. Deze retraite vakantie, met daarin elke dag een healing, is qua prijs een stuk interessanter dan wanneer je een week lang elke dag een uitgebreide healing zou boeken.