Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Holistisch Energetisch Therapeut

Complete opleiding op HBO niveau

Leer hoe je op een holistische manier cliënten effectief, professioneel en veilig begeleidt en hun welzijn en gezondheid op een diep niveau balanceert

• Startdatum naar wens en op aanvraag
• 57 opleidingsdagen te doorlopen in 2, 3 of 4 jaar
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

14.515,- btw vrij (betalingsregeling is mogelijk)

Vooropleiding niet vereist

Wat houdt deze complete opleiding in?

In onze opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut leer je de mens in zijn geheel te zien. Dat betekent dat alle lagen van ons menszijn, namelijk de fysieke, emotionele, mentaal-sociale en energetisch-spirituele laag aan bod komen en met elkaar verbonden worden. Zo kan je op een holistische manier cliënten effectief, professioneel en veilig begeleiden en hun welzijn en gezondheid op een diep niveau balanceren.

Holistische visie

Een holistische visie sluit niets uit en omarmt het concept dat alles energie is en dat alles met elkaar verbonden is. Praktisch gezien betekent dit dat alle onderdelen van de opleiding weliswaar hun accenten in de verschillende lagen hebben, maar tegelijkertijd een diepe connectie hebben met alle andere onderdelen. Samen leiden ze op tot een geïntegreerde therapeutische benadering van de cliënt.

Deze opleiding bevat in totaal 57 opleidingsdagen en deze breiden zich uit naar gelang de wensen en eisen van deze tijd. Deze dagen kan je naar wens in 2, 3 of 4 jaar doorlopen en je leert hierin te werken op de verschillende niveaus.

Bij het fysieke niveau kan je denken aan massage en voeding, maar ook aan de anatomie en de fysiologie in de lessen van de Medische Basiskennis.

Bij het emotionele-mentale (psychische) niveau kun je denken aan de psychologie bij de Reiki Therapeut opleiding, de psychologie tijdens de opleiding Acupressuur en Holistisch Voedingscoach en aan de Psychosociale Basiskennis.

Het energetische niveau omvat natuurlijk Reiki en Energetische Massage, maar komt ook aan bod in de Acupressuur- en Holistisch Voedingscoach opleiding.

Het spirituele niveau doordrenkt alle opleidingsonderdelen.

Als Holistisch Energetisch Therapeut leer je op alle genoemde niveaus een inschatting te maken in de situatie van je cliënt en maak je gebruik van de hierbij behorende aangereikte technieken waardoor je adequaat kan handelen. 

Het onderdeel Medische en Psychosociale Basiskennis is ingevoegd in de opleiding, omdat dit als fundament voor therapeuten een grondige kennis van het menselijk lichaam en het logische denkproces hierover biedt. Je leert ook de rode vlaggen te herkennen.

De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de Medische en Psychosociale Basiskennis zorgen er voor dat je een brug kunt slaan naar de reguliere zorg en je cliënt kan coachen om op een verantwoorde manier keuzes te maken als het gaat om zorgtrajecten.

De term holistisch verwijst zoals gezegd naar het kijken naar de mens in zijn geheel, met alle aspecten zoals hierboven beschreven. Helaas wordt de term holistisch tegenwoordig ook gebruikt voor een iets groter blikveld in een behandeling, zoals het bekijken van emotionele aspecten bij een huidaandoening of bij het geven van een massage, waarbij het totaalplaatje ontbreekt. Wanneer in dit voorbeeld het onderzoeken van iemands voedingspatroon niet wordt meegenomen, waarbij mogelijk niet-passende voeding door de cliënt wordt gegeten, zal de behandeling niet voldoende behulpzaam zijn.

Compleet beeld van de disbalans

De term ‘holistisch’ betekent dus dat je een compleet beeld hebt van de disbalans, hier de mogelijke oorzaken van kunt benoemen en vervolgens een passend behandel- en adviestraject kunt aanreiken.

Naadloze integratie verschillende disciplines

In onze opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bieden we een naadloze integratie van verschillende disciplines, waarmee je de term holistisch waarlijk gestalte kunt geven.

Word ervaringsdeskundige

Bovendien geldt in al onze opleidingen dat je als therapeut in opleiding eerst zelf de technieken en adviezen ondergaat die je aan je toekomstige cliënten gaat geven. Je wordt uitgebreid getraind om te voelen en stil te staan bij jezelf, zodat je als ervaringsdeskundige een voorbeeld bent voor het genezingsproces van je cliënt.

Opleiding bevat persoonlijke onderdelen

Dat betekent dat onze opleidingen altijd persoonlijke onderdelen bevatten, waar van je verwacht wordt dat je deze in een groep kunt aangaan. Het is belangrijk dat je jezelf ook kan zien als onderdeel van het groter geheel. Hiermee is de term ‘holistisch’ en de titel Holistisch Energetisch Therapeut volgens de visie van Healing Space geborgd.

Reiki cursus 1 handen op gezicht

Het traject tot Holistisch Energetisch Therapeut

Onze verschillende cursussen en opleidingen vormen samen de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut en het traject is dusdanig opgezet dat je ze allemaal in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Je hebt de keuze om de volledige opleiding in 2, 3 of zelfs 4 jaar af te ronden, met de mogelijkheid tot een betalingsregeling.

Samen met onze opleidingsadviseur bepaal je jouw ideale volgorde binnen de verschillende fasen van je complete opleiding.

De basis cursussen in fase 1 vullen elkaar naadloos aan en vormen een solide fundament voor je eigen ontwikkeling en balans. Ze lenen zich uitstekend om in dezelfde periode te volgen.

CursusAantal dagen
Reiki 12
Reiki 22
Reiki 2 Intensive1
Holistische Voeding4
Energetische Massage3
Energetische Massage Advanced2

De verdiepingsopleidingen in fase 2 bieden een intensief traject met meer studiebelastingsuren en cases dan fase 1. Om het maximale uit deze opleidingen te halen, adviseren we om naast deze opleidingen geen andere opleidingen tegelijkertijd te volgen en de ene opleiding eerst goed tot je te nemen, voordat je met de volgende start. We vinden het belangrijk dat je alle disciplines goed beheerst voordat je ze gaat combineren.

CursusAantal dagen
Reiki Therapeut11 incl. 2 intensives
Holistisch Voedingscoach8
Acupressuur Therapeut6

De Medische en Psychosociale Basiskennis in fase 3 wordt in overleg gepland, rondom de onderdelen uit fase 1 en fase 2.

CursusAantal dagen
Medische en Psychosociale Basiskennis18

Een vliegende start via ons platform en netwerk

Als Holistisch Energetisch Therapeut van Healing Space heb je de mogelijkheid om via onze website je zichtbaarheid te vergroten en cliënten te verwelkomen. Je wordt onderdeel van een selecte groep door ons opgeleide therapeuten die worden betrokken bij de diverse aanvragen die wij krijgen voor behandeltrajecten in binnen- en buitenland. Zo heb je als startend Holistisch Energetisch Therapeut via ons platform en netwerk de mogelijkheid om je praktijk een vliegende start te geven.

Na het afronden van de complete opleiding kan je je bovendien gemakkelijk inschrijven bij verschillende beroepsorganisaties en worden je consulten door een aantal zorgverzekeraars vergoed.

Dit zeggen anderen over de opleiding

Judith Jansen
Judith Jansen
Reiki Therapeut
Lees verder
Ik heb ook zo veel meer geleerd dan alleen reiki behandelingen geven ✨Zo maar even een greep: een behandelvisie- en plan opstellen via het plaatsen van klachten binnen de Oosterse Vijf Elementenleer, hartfocus- en healing, traumarelease, massage; voetreflex, handreflex, lichaam, spirituele coaching. Hiermee heb ik een rijk kleurenpalet geleerd om in te zetten, om klachten holistisch aan te pakken, waarmee niet alleen klachten verminderen maar ook de oorzaak wordt aangepakt.

Maar wat ik bovenal heb geleerd zoals Toña het mooi formuleerde is: Zijnkracht; volledig aanwezig zijn, blijven staan wat er ook gebeurd. Voor de klant, wat er ook in iemand speelt, wat zich toont in de ander. Met heel mijn hart. En ook voor mezelf☺️❤️🌸

Ik ben Healing Space en mijn medestudenten diep dankbaar voor jullie liefde, wijsheid, spiegels, jullie zijn. Van h❤️rte beveel ik deze opleiding aan!
Sacha Verbeek
Sacha Verbeek
Reiki Therapeut
Lees verder
Onlangs heb ik deelgenomen aan de Reiki Therapeut opleiding, een ervaring die mijn leven op ongelooflijke wijze heeft verrijkt. Naast een schat aan kennis over het lichaam, de Chinese geneeskunde en voeding, biedt deze opleiding ook een diepgaande beoefening van verschillende helingstechnieken. Tijdens de opleiding heb ik geleerd om de liefdevolle energie van Reiki door te kunnen geven om anderen te ondersteunen in hun helingsproces. Het was een transformerende reis die me dichter bij mijn eigen essentie bracht. Het heeft me geholpen om als persoon te groeien en als Reiki Therapeut stevig in mijn eigen kracht te staan. Ik ben ontzettend dankbaar voor de waardevolle ervaring en lessen die ik heb opgedaan. Vol vertrouwen en kracht vervolg ik mijn helende reis en ben ik vastbesloten om anderen te begeleiden op hun pad naar genezing en welzijn.

Ik kan de Reiki Therapeut opleiding ten zeerste aanbevelen aan iedereen die dieper met zichzelf en anderen in verbinding wil staan en zijn helende krachten wil ontwikkelen. Deze liefdevolle reis zal je de rest van je leven met je meedragen.
M. Hendriks
M. Hendriks
Reiki Therapeut opleiding
Lees verder
Reiki is een bijzondere persoonlijke reis voor mij, waarbij deurtjes zijn geopend uit mijn leven die ik lang had weggestopt en weer aangekeken mogen worden om echt diep in mijn lichaam los te kunnen laten. Het heeft me aangezet om het pad van mijn hart te bewandelen. Ik voel me nu heel erg stabiel en kan veel meer aan in het leven.
Lilian
Lilian
Reiki Therapeuten Intensive
Lees verder
Waanzinnig voor mijn persoonlijke groei als therapeut en de coaching van Toña is zo leerzaam. Het samen komen met andere opgeleide therapeuten van Healing Space en elkaars groei te stimuleren.

De founder van deze opleiding

Toña Wong Chung 

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is ontwikkeld door Toña Wong Chung. Toña is in 2002 ingewijd tot Reiki Master binnen de traditionele Usui stroming. Ze is Holistisch Energetisch Therapeut en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Op de verschillende pagina’s van de opleidingen die samen deze complete opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut vormen, kan je vinden van welke docenten je les krijgt. Enkele opleidingen worden door Toña zelf gegeven. 

Praktische informatie

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut:
Voor wie

Voor iedereen die op een holistische manier cliënten effectief, professioneel en veilig wil begeleiden en hun welzijn en gezondheid op een diep niveau wil bevorderen. Kijk bij de opleiding Reiki Therapeut of je aan de voorwaarden voldoet om mee te doen of neem contact met ons op als je daar vragen over hebt.

De inhoud van de opleiding

De volgende onderdelen komen tijdens de opleiding aan bod:

CursusAantal dagen
Reiki 12
Reiki 22
Reiki 2 Intensive1
Holistische Voeding4
Energetische Massage3
Energetische Massage Advanced2
Reiki Therapeut11 incl. 2 intensives
Holistisch Voedingscoach8
Acupressuur Therapeut6
Medische en Psychosociale Basiskennis18
Totaal57
Doelstelling
Na deze opleiding kan je de mens in zijn geheel zien, waarbij je de fysieke, emotionele, mentaal-sociale en energetisch-spirituele aspecten in kaart kunt brengen en kunt beoordelen. Zo kan je op een holistische manier cliënten effectief, professioneel en veilig begeleiden en hun welzijn en gezondheid op een diep niveau balanceren.

Locatie Heart House

Prijs & Lesmateriaal

De fee voor deze complete opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bestaat uit de verschillende bedragen van de afzonderlijke opleidingen. Voor het totaalbedrag van 14.515,- bieden we de optie van een betalingsregeling, zodat je gedurende de 2, 3 of 4 jaar van je opleiding het bedrag kunt voldoen op een manier die bij jou past.

Divers lesmateriaal
Je vindt het diverse aan te schaffen lesmateriaal op de verschillende cursus- en opleidingspagina’s.

Totaalprijs opleiding inclusief:14.516,95
juf Danielle abonnement99,-
Boek – Hoe word ik de beste minnaar van de wereld20,-
Boek – Eenvoudig Gezond25,50
Boek – Keto Detox13,95
Het complete Reiki handboek28,50
Daarnaast zelf te bestellen
Vuurman en Watervrouw
Startdata
Elke maand, behalve juli en augustus, kan je starten met je opleiding. Mail je gewenste startdatum naar office@healingspace.nl
Erkend diploma

Je volgt een gecertificeerde opleiding en ontvangt aan het einde van de opleiding een erkend diploma.

Extra informatie

Voor alle praktische informatie omtrent de opleiding kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Word vergoed door zorgverzekeraars

Wil je als therapeut vergoed worden door zorgverzekeraars? Dat kan! Je komt daarvoor in aanmerking zodra je onze opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis (onderdeel van de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut) hebt afgerond.

Informatie aanvragen

Wil je meer weten over deze complete opleiding? Plan dan een gesprek met onze opleidingsadviseur.

Je maakt hiervoor een afspraak via office@healingspace.nl of via het aanvraagformulier. Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Holistisch Energetisch Therapeut

Complete opleiding op HBO niveau, te doorlopen in 2, 3 of 4 jaar

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Reiki 1 Intensive

Fris je Reiki beoefening op en krijg coaching voor jouw Reiki behandeling.

Reiki 2

Leer hoe je een Reiki behandeling op afstand geeft.

Reiki 2 Intensive

Creëer meer diepgang in je Reiki behandeling.

Reiki Grid

Met behulp van een formatie bergkristallen stuur je energie.

★★★★★ 1.469 reviews
14.515,- btw vrij