Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Veelgestelde vragen aan Healing Space

Algemeen

Alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Nee, bij annulering of verplaatsen van jouw cursus gelden onze Algemene Voorwaarden

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV voor het Inkoopkader Scholingsdiensten. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die scholingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces. Veel (oud)studenten hebben hun opleiding bij ons vergoed gekregen. Neem tijdig contact op met je UWV contactpersoon om jouw mogelijkheden voor het volgen van een scholing te bespreken. 

Tijdens je inschrijving op onze site kan je jouw bedrijfsgegevens toevoegen. De factuur, die automatisch door het systeem wordt gemaakt, komt dan op naam van je bedrijf te staan.

Betalen in delen is mogelijk bij een bedrag vanaf € 1000. Hiervoor kan je contact met ons opnemen via office@healingspace.nl

Er zijn verschillende hotels in de omgeving van onze locaties in Bussum en Hoogland. Aangezien iedereen andere wensen heeft, adviseren we een hotel naar wens te zoeken via Booking of AirBnb.

Je kunt online veel websites vinden met nieuwe massage tafels, zelf vinden wij www.massagewebshop.nl een fijne winkel. Het is niet nodig een nieuwe te kopen, op Marktplaats vind je heel veel zeer goede tweedehands tafels vanaf €50, maar als je een goede wilt zal deze rond de €100 á €150 kosten.

Waar je op moet letten is het volgende:

  • Zitten er aan twee kanten hoofdsteungaten om een externe hoofsteun aan vast te maken? Aan twee kanten is fijn zodat je nooit zit te rommelen met hoe je je tafel neer moet zetten.
  • Wat is de kwaliteit van het bovendek; het hard of zacht? Zachter is beter, maar we adviseren wel om er nog een vachtje overeen te leggen, mits je niet altijd met olie bezig bent. Dat is niet handig op een vachtje, los te kopen bij massagewebshop.
  • De beenruimte, aan elke zijde zit een schotje dat de poten bij elkaar houdt. Dat schot moet dusdanig hoog zijn zodat je er bij de hoofdzijde met je benen onder kan. Niet elke tafel heeft dat, die die dat wel hebben worden vaak reiki tafels genoemd.
  • Als je de tafel inklapt kunnen de poten dan blijven zitten op jouw tafel hoogte? Of moet je die eerst elke keer verstellen, dus lager maken, en dan inklappen (dat laatste is niet fijn).
  • Werken de sluit clipjes goed als je de tafel inklapt zodat deze ingeklapt blijft bij transport?
  • Zit er een hoes bij? Kan fijn zijn voor opslag en vervoer.

Wanneer je iets vergeten bent na een cursus zorg er dan voor dat je binnen een maand contact met ons opneemt. Wanneer wij je persoonlijke item hebben gevonden kunnen wij met elkaar afstemmen hoe het weer bij jou terecht komt. Mochten wij niets vernomen hebben dan maken wij na een maand de kringloop er blij mee.

Reiki

Als je de cursus Reiki 2 wilt volgen, dan is het belangrijk dat er minstens 90 dagen zijn verstreken na je Reiki 1 cursus (binnen de Usui traditie). Meer informatie vind je bij het kopje ‘voor wie’ op de pagina van Reiki 2.

Hoeveel tijd na het volgen van Reiki 2 kan ik terecht bij de opleiding tot Reiki Therapeut?

Officieel is het niet nodig om je opnieuw te laten inwijden, maar het is wel fijn als je nog een keer een reiki 1 cursus doet om alles op te frissen. Je bent nu in een andere fase van je leven en dan sla je de dingen op een andere manier op dan 20 jaar geleden. Het kan ook geen kwaad om je nog een keer in te laten wijden. Dat doet ook nergens afbreuk aan wat je eerder geleerd hebt en aan je eerdere initiaties.

Dit is het beste om te doen als je echt een reiki reset wil.
Als het korter geleden zou zijn, dan zouden we je aanraden om de reiki 1 Intensive bij ons te volgen. Deze is voor mensen die traditioneel zijn ingewijd en dieper in hun beoefening verder willen. Deze mensen hebben wel hun behandelvormen allemaal nog redelijk vers in het geheugen.

Ja. Er staat je niks in de weg om dan gewoon Reiki te geven. Wel vinden we het altijd belangrijk, dat als je behandelingen geeft, dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo kan je je bijvoorbeeld ook vanaf Reiki 2 aansluiten bij een beroepsorganisatie, zoals bijvoorbeeld de BATC (waar wij zelf mee werken).

Ja. Er staat je niks in de weg om dan gewoon Reiki te geven. De ervaring leert dat reiki vanzelf gaat stromen als je je behandelingen geeft.

Overige opleidingen

Het is niet mogelijk om meteen met Holistisch Voedingscoach te starten zonder eerste Holistische Voeding te volgen. In Holistische Voeding leer je welke individuele voeding het meest geschikt is voor je eigen constitutie en hiermee bouw je kennis en ervaring op over de invloed van voeding op je eigen gezondheid. Wij geloven namelijk dat je een ander pas goed kan adviseren als je hebt ervaren wat voeding op basis van constitutie voor jou zelf betekent.

Opleidingen Algemeen

Bij de meeste van onze cursussen en opleidingen staat interactie centraal. Bovendien ligt het tempo en het niveau hoog. Als je een dag niet aanwezig bent, mis je een te groot deel van de stof waardoor je niet meer kan aanhaken bij de les erna. Als je niet aanwezig kan zijn in een van de lessen, dan kan je dus niet verder mee doen met de cursus / opleiding.

Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs, dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden en dit dus ook niet op de factuur komt te staan.

Wil je als therapeut vergoed worden door zorgverzekeraars? Dat kan! Zodra je onze opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis hebt afgerond kom je hier voor in aanmerking.

Er zijn diverse mogelijkheden om je opleiding vergoed te krijgen, vanuit de overheid, het UWV, je gemeente of je werkgever. Kijk bijvoorbeeld eens wat het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) binnen jouw gemeente voor je kan betekenen? Een voorbeeld hiervan is de “Groei Vooruit” subsidie van de regio Zwolle. Wij maken graag een offerte op maat voor je.

Lees daarnaast onze 5 tips  over vergoedingen via je werkgever.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Mocht jouw vraag en antwoord er niet tussen staan, laat het ons dan weten!

Vragen uitgelicht