Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki Kids

Je kind leert hoe hij / zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam

Heb je zelf als ouder Reiki bij ons gedaan en is je kind zelf ook duidelijk geïnteresseerd in Reiki? Laat jouw kind dan meedoen met de Reiki Kids cursus.

• Reiki cursus voor kinderen van 8 tot 11 jaar
• Sfeervolle leslocatie in Bussum
• Er wordt gewerkt aan een nieuwe datum. Meld je alvast aan

350,- incl btw

Vooropleiding nodig? Ja, minimaal 1 ouder Reiki 1

Wat leren kinderen bij deze cursus?

Reiki is ideaal voor kinderen. Het is dé  manier om overspannenheid door veel prikkels en te hoge eisen te voorkomen, omdat het terugleidt naar de eenvoud.

Bewustwording van wat het lichaam nodig heeft

Vanaf acht jaar kunnen kinderen onze Reiki Kids cursus volgen. Ze worden zich bewust van wat hun lichaam nodig heeft, aangezien Reiki de band met het lichaam enorm versterkt. Ook leren ze dat er een relatie is tussen lichaam en geest en hoe ze kunnen vertrouwen op signalen van hun lichaam en emoties.

Spelenderwijs leren

In deze Reiki cursus voor kinderen leren de kinderen hetzelfde als in de volwassen Reiki 1 cursus: de Reiki zelfbehandeling en de behandeling van anderen. Daarnaast doorleven ze spelenderwijs het Reiki gedachtengoed, want Reiki is meer dan alleen handoplegging, het is een manier van leven. Door middel van initiatie-verhalen leren de kinderen over de Reiki principes.

Emoties verwerken

Meer dan 10 jaar geleden startte Toña Wong Chung de Reiki Kids cursus en nog steeds komen de inmiddels jongvolwassenen die samen de cursus volgden graag samen om zich met Reiki bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan. De lessen worden intussen verzorgd door Karan Haagmans, Reiki Master opgeleid door Toña Wong Chung, samen met 2 vrouwelijke assistenten.

“Reiki hoort op de lagere school. Door Reiki leren kinderen dat ze zelfstandig om kunnen gaan met emoties en met allerlei energie veranderingen die bijvoorbeeld door emoties teweeggebracht worden”, Toña Wong Chung.

Dit zeggen anderen over de cursus Reiki Kids

Sven (deelnemer)
Sven (deelnemer)
Reiki Kids
Lees verder
"Zeer goed, ik vond het fijn om mee te mogen doen. Er voldoende tijd was om dingen te leren. Er waren veel leraren om te helpen. Ik kom nu meer voor mijzelf op, drink geen smaakstoffen meer en heb veel energie. Ik heb geleerd om mijzelf te helpen en Reiki te geven. Ook mag ik andere helpen. Ik was als enige jongen en vond dat niet erg. Ik zou willen zeggen tegen andere jongens, ga dit ook doen en je leert voor jezelf opkomen. Ook vond ik het leuk om Akido te leren en goed in balans te zijn. Ik ga samen door met mijn ouders met Reiki twee als ik 14 jaar ben. Ik vond het echt leuk."
Ouder van deelnemers
Ouder van deelnemers
Reiki Kids
Lees verder
"De meiden vonden het een fijn weekend! Ze oefenen veel en iedere avond behandelen ze zichzelf. Het is fijn dat ze een basis hebben, een kapstok waar ze op terug kunnen vallen."
Ouder van deelnemers
Ouder van deelnemers
Reiki Kids
Lees verder
"Mijn zoon vond de cursus heel leuk, er was niets wat hij niet leuk vond en hij zou het een 9,5 geven 😊 We zien dat het hem veel doet en hij is gemotiveerd om samen de reiki zelfbehandeling te doen. Ook merk ik dat er een situatie in een meer op vakantie bij hem boven kwam en dat we daarover bij zijn gevoel stil konden staan, hem erkenning konden geven voor zijn emoties en de context konden scheppen met hem. Hij was bang geweest en is dat aan het helen (zo voelt dat). Heel mooi om het effect wat ik zelf ook ervaren heb bij hem ook te zien gebeuren. Heel krachtig!"

Meer weten?

Lees ook ons blog over Reiki Kids en een anekdote uit de Reiki Kids of het artikel in Happi Kids over de cursus Reiki Kids.
reiki-voor-kinderen-beginselen

Onze Reiki Kids docent

Karan Haagmans

Karan Haagmans is Reiki Master, opgeleid door Toña en Holistisch Energetisch Therapeut.

Reiki is voor Karan de bron van alles wat hij doet; hij ziet Reiki als één van de oudste, meest beproefde methodes om jezelf en anderen te helen en terug te keren naar wie je werkelijk bent. Reiki is voor hem niet alleen een heling methode, maar ook een levenswijze die hij zelf met veel overgave bewandelt. Hij brengt dit met veel aandacht en liefde over op zowel volwassenen als kinderen.

Karan wordt bij iedere cursus ondersteund door Lisa Augustijn, Reiki Master in opleiding.

Praktische informatie

De cursus Reiki Kids:

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, waarvan minimaal één van de ouders Reiki 1 heeft gevolgd bij Healing Space of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master. Zo stapt je kind in hetzelfde veld als jij. Als je als ouder ergens anders Reiki hebt gedaan, neem dan even contact met ons op om te kijken of je eerst een Reiki Intensive bij ons kan volgen.

Daarnaast is het belangrijk dat kinderen zelf echt duidelijk aangeven de cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, kan het helpen de intentie te testen door te vragen: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus Reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of Reiki doen?

Datum cursus
Er wordt gewerkt aan een nieuwe datum. Heb je interesse? Meld je alvast aan.
De inhoud van de curcus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • De Reiki zelfbehandeling
  • Reiki behandeling van een ander
  • Lichtkring
  • Verschillende Reiki oefeningen
  • Ki-oefeningen
  • Naar Reiki-verhalen luisteren
  • Spelletjes (buiten) om het reiki gedachtengoed te verankeren

Locatie Heart House

Doelstelling van cursus

Na deze cursus kunnen kinderen zichzelf en een ander met Reiki behandelen. 

Werkwijze

Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen Reiki cursus, wordt het theoriegedeelte overgebracht in de vorm van ki-oefeningen, (buiten) spelletjes, oefeningen afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Ouders komen zelf niet mee naar de cursus, ook niet als ze zelf Reiki hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen.

Erkend certificaat

De kinderen volgen een geaccrediteerde cursus en ontvangen aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Aanmelden cursus

Er wordt gewerkt aan een nieuwe datum. Je kunt je interesse aan ons doorgeven. Meld je aan via office@healingspace.nl of via het aanmeldformulier.

Reiki Kids cursus

Reiki helpt om overspannenheid door prikkels en hoge eisen te voorkomen

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Reiki 1

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

Holistische Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jou past.

Reiki 2

Leer hoe je een Reiki behandeling op afstand geeft.

Hormoonbalans & Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

★★★★★ 1.469 reviews
280,- btw vrij