Reiki Kids

Data: zie agenda 2-daagse cursus Vooropleiding: niet vereist Locatie: Bussum

Cursus Reiki Kids

Heb je zelf als ouder Reiki bij ons gedaan (of bij een door ons opgeleide Reiki Master) en is je kind zelf ook duidelijk geïnteresseerd in Reiki? Heeft jouw kind behoefte om meer te leren vertrouwen op zijn/haar eigen vermogen? En zou je kind willen leren hoe hij/zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam? Laat jouw kind dan meedoen met de Reiki Kids cursus!

Meer weten? Lees ook ons blog over Reiki Kids en een anekdote uit de Reiki Kids of het artikel in Happi Kids over de cursus Reiki Kids.

Reiki-kids

Wat leer je bij deze cursus?

Reiki is ideaal voor kinderen. Het is dè manier om overspannenheid door veel prikkels en te hoge eisen te voorkomen, omdat het terugleidt naar de eenvoud.

Vanaf acht jaar kunnen kinderen onze Reiki Kids cursus volgen. Ze leren dan vertrouwen op hun eigen vermogen en ze worden zich bewust van wat hun lichaam nodig heeft, aangezien Reiki de band met het lichaam enorm versterkt. Ook leren ze dat er een relatie is tussen lichaam en geest en hoe ze kunnen vertrouwen op signalen van hun lichaam en emoties.

In de Reiki Kids cursus leren de kinderen hetzelfde als in de volwassen Reiki 1 cursus: de Reiki zelfbehandeling en de behandeling van anderen. Daarnaast doorleven ze spelenderwijs het Reiki gedachtengoed, want Reiki is meer dan alleen handoplegging, het is een manier van leven. Door middel van initiatie-verhalen leren de kinderen over de Reiki principes.

Meer dan 10 jaar geleden startte Toña Wong Chung de Reiki Kids cursus en nog steeds komen de inmiddels jongvolwassenen die samen de cursus volgden graag samen om zich met Reiki bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan. De lessen worden ondertussen verzorgd door Naomi van Ree, Reiki Master opgeleid door Toña Wong Chung.

“Reiki hoort op de lagere school. Door Reiki leren kinderen dat ze zelfstandig om kunnen gaan met emoties en met allerlei energie veranderingen die bijvoorbeeld door emoties teweeggebracht worden”, Toña Wong Chung.

Reviews

"Zeer goed, ik vond het fijn om mee te mogen doen. Er voldoende tijd was om dingen te leren. Er waren veel leraren om te helpen. Ik kom nu meer voor mijzelf op, drink geen smaakstoffen meer en heb veel energie. Ik heb geleerd om mijzelf te helpen en Reiki te geven. Ook mag ik andere helpen. Ik was als enige jongen en vond dat niet erg. Ik zou willen zeggen tegen andere jongens, ga dit ook doen en je leert voor jezelf opkomen. Ook vond ik het leuk om Akido te leren en goed in balans te zijn. Ik ga samen door met mijn ouders met Reiki twee als ik 14 jaar ben. Ik vond het echt leuk."

"De meiden vonden het een fijn weekend! Ze oefenen veel en iedere avond behandelen ze zichzelf. Het is fijn dat ze een basis hebben, een kapstok waar ze op terug kunnen vallen."

"Mijn zoon vond de cursus heel leuk, er was niets wat hij niet leuk vond en hij zou het een 9,5 geven 😊 We zien dat het hem veel doet en hij is gemotiveerd om samen de reiki zelfbehandeling te doen. Ook merk ik dat er een situatie in een meer op vakantie bij hem boven kwam en dat we daarover bij zijn gevoel stil konden staan, hem erkenning konden geven voor zijn emoties en de context konden scheppen met hem. Hij was bang geweest en is dat aan het helen (zo voelt dat). Heel mooi om het effect wat ik zelf ook ervaren heb bij hem ook te zien gebeuren. Heel krachtig!"

Docent:

Karan Haagmans is Reiki Master, opgeleid door Toña Wong Chung, en Holistisch Energetisch Therapeut.

Reiki is voor Karan de bron van alles wat hij doet; hij ziet Reiki als één van de oudste, meest beproefde methodes om jezelf en anderen te helen en terug te keren naar wie je werkelijk bent. Reiki is voor hem niet alleen een heling methode, maar ook een levenswijze die hij zelf met veel overgave bewandelt. Hij brengt dit met veel aandacht en liefde over op zowel volwassenen als kinderen.

Karan wordt bij iedere cursus ondersteund door twee vrouwelijke assistenten.

Extra informatie

2 Achtereenvolgende dagen

Beide dagen van 9:30 tot 15.30 uur

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, waarvan minimaal één van de ouders Reiki 1 heeft gevolgd bij Healing Space of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master. Zo stapt je kind in hetzelfde veld als jij. Als je als ouder ergens anders Reiki hebt gedaan, neem dan even contact met ons op om te kijken of je eerst een Reiki Intensive bij ons kan volgen.

Daarnaast is het belangrijk dat kinderen zelf echt duidelijk aangeven de cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, kan het helpen de intentie te testen door te vragen: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus Reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of Reiki doen?

  • De Reiki zelfbehandeling
  • Reiki behandeling van een ander
  • Lichtkring
  • Verschillende Reiki oefeningen
  • Ki-oefeningen
  • Naar reiki-verhalen luisteren
  • Spelletjes (buiten) om het reiki gedachtengoed te verankeren
Totaal:12 uur
Waarvan docent contacturen:12 uur

Na deze cursus kunnen kinderen zichzelf en een ander met Reiki behandelen zodat ze vertrouwen op hun eigen vermogen en zich bewust zijn van wat hun lichaam nodig heeft

Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen Reiki cursus, wordt het theoriegedeelte overgebracht in de vorm van ki-oefeningen, (buiten) spelletjes, oefeningen afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Ouders komen zelf niet mee naar de cursus, ook niet als ze zelf Reiki hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 250,- per persoon

Heeft jouw kind interesse om mee te doen? Alle dagen worden ingepland indien er voldoende animo is. Via ons contactformulier kun je dit doorgeven. 

Agenda 2023 - 2024

Staan er geen data gepland? Achter de schermen zijn we hiermee bezig. Via ons contactformulier kan je je interesse doorgeven. 

Locatie Cursus

Bussum

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Reiki Kids incl. 21% btw

250,00

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Reiki Kids.

Heb je zelf als ouder Reiki en is je kind duidelijk zelf ook geïnteresseerd in Reiki? Heeft jouw kind behoefte om meer te leren vertrouwen op zijn of haar eigen vermogen? En zou je kind willen leren hoe hij/zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam? Schrijf jouw kind dan in voor de Reiki Kids cursus!

Reiki Kids incl. 21% btw – zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023
250,00

Uitverkocht

Ontvang een e-mail zodra er weer een plek vrij is.