Reiki Kids

Data: zie agenda 2-daagse cursus Vooropleiding: niet vereist Locatie: Bussum

Cursus Reiki Kids

Heb je zelf als ouder Reiki en is je kind zelf ook duidelijk geïnteresseerd in Reiki? Heeft jouw kind behoefte om meer te leren vertrouwen op zijn/haar eigen vermogen? En zou je kind willen leren hoe hij/zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam? Laat jouw kind dan meedoen met de Reiki Kids cursus!

Lees ook ons blog over Reiki Kids en het artikel van Naomi van Ree, de docente van Reiki Kids.

Wat leer je bij deze cursus?

Reiki is ideaal voor kinderen. Het is dè manier om overspannenheid door veel prikkels en te hoge eisen te voorkomen, omdat het terugleidt naar de eenvoud.

Vanaf acht jaar kunnen kinderen onze Reiki Kids cursus volgen. Ze leren dan vertrouwen op hun eigen vermogen en ze worden zich bewust van wat hun lichaam nodig heeft, aangezien Reiki de band met het lichaam enorm versterkt. Ook leren ze dat er een relatie is tussen lichaam en geest en hoe ze kunnen vertrouwen op signalen van hun lichaam en emoties.

In de Reiki Kids cursus leren de kinderen hetzelfde als in de volwassen Reiki 1 cursus: de Reiki zelfbehandeling en de behandeling van anderen. Daarnaast doorleven ze spelenderwijs het Reiki gedachtengoed, want Reiki is meer dan alleen handoplegging, het is een manier van leven. Door middel van initiatie-verhalen leren de kinderen over de Reiki principes.

Meer dan 10 jaar geleden startte Toña Wong Chung de Reiki Kids cursus en nog steeds komen de inmiddels jongvolwassenen die samen de cursus volgden graag samen om zich met Reiki bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan. De lessen worden ondertussen verzorgd door Naomi van Ree, Reiki Master opgeleid door Toña Wong Chung.

“Reiki hoort op de lagere school. Door Reiki leren kinderen dat ze zelfstandig om kunnen gaan met emoties en met allerlei energie veranderingen die bijvoorbeeld door emoties teweeggebracht worden”, Toña Wong Chung.

Over de docent

Reiki Kids werd ontwikkeld door Toña Wong Chung en ondertussen wordt de cursus gegeven door Naomi van Ree. Naomi is Holistisch Energetisch Therapeut en Reiki Master, opgeleid bij Healing Space. Als klein meisje wist Naomi al dat wanneer ze iets of iemand met aandacht en intentie aanraakt, haar handen opwarmen en alles begint te stromen: energie, emotie, leven, informatie, de elementen. Bang was ze niet, maar voelde zich wel eenzaam naast andere kinderen. Naomi geeft de Reiki Kids cursussen bij Healing Space, zodat geen kind zich meer eenzaam hoeft te voelen.

Extra informatie

2 Achtereenvolgende dagen

Beide dagen van 10:00 tot 16:00 uur

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, waarvan minimaal één van de ouders Reiki 1 heeft. Bovendien heeft hij/zij zelf echt duidelijk aangeven de cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, kan het helpen de intentie te testen door te vragen: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus Reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of Reiki doen?

  • De Reiki zelfbehandeling
  • Reiki behandeling van een ander
  • Lichtkring
  • Verschillende Reiki oefeningen
  • Ki-oefeningen
  • Naar reiki-verhalen luisteren
  • Spelletjes (buiten) om het reiki gedachtengoed te verankeren
Totaal:12 uur
Waarvan docent contacturen:12 uur

Na deze cursus kunnen kinderen zichzelf en een ander met Reiki behandelen zodat ze vertrouwen op hun eigen vermogen en zich bewust zijn van wat hun lichaam nodig heeft

Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen Reiki cursus, wordt het theoriegedeelte overgebracht in de vorm van ki-oefeningen, (buiten) spelletjes, oefeningen afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Ouders komen zelf niet mee naar de cursus, ook niet als ze zelf Reiki hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 250,- per persoon

Heeft jouw kind interesse om mee te doen? Alle dagen worden ingepland indien er voldoende animo is. Via ons contactformulier kun je dit doorgeven. 

Agenda 2021 - 2022

Heeft jouw kind interesse om mee te doen? Alle dagen worden ingepland indien er voldoende animo is. Via ons contactformulier kun je dit doorgeven. 

Locatie Cursus

Bussum of Hoogland (afhankelijk van het weer)
Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Reiki Kids

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Reiki Kids.

Heb je zelf als ouder Reiki en is je kind duidelijk zelf ook geïnteresseerd in Reiki? Heeft jouw kind behoefte om meer te leren vertrouwen op zijn of haar eigen vermogen? En zou je kind willen leren hoe hij/zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam? Schrijf jouw kind dan in voor de Reiki Kids cursus!

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Loading...

Beschrijving

Cursus Reiki 2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Extra informatie

RK

zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober 2021, zondag 14 november 2021 (vervolgdag), zondag 17 oktober 2021 (vervolgdag), zondag 31 oktober 2021 (vervolgdag)

Scroll naar top