Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Hormoonbalans & Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda

Wil je leren hoe je hormonale klachten op een natuurlijke wijze kunt aanpakken en voorkomen? Doe dan mee met de 2-daagse cursus Hormoonbalans en Ayurveda

• Start op 23 mei
• Cursus van 2 dagen
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

385,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij deze cursus?

In deze cursus staan hormonen en de vrouwelijke cyclus centraal, belicht vanuit een zowel Westers perspectief als vanuit de visie van de Ayurveda. Je ontdekt hoe Ayurveda kijkt naar hormonen van een vrouw, welke ongemakken je kunt tegenkomen en hoe je hier zelf op natuurlijke wijze mee om kan gaan. We bespreken de belangrijkste hormonale spelers in het vrouwenlichaam en de benadering vanuit het Yin-Yang principe.

Het voorkomen van klachten

Tijdens de cursus leer je over de meest voorkomende disbalans rondom het vrouwelijke voortplantingsorgaan en welke handvatten er zijn. Denk o.a. aan PMS, PCOS, uitblijvende of onregelmatige menstruatie, hevig bloeden, onvruchtbaarheid en endometriose. Ook leer je over de (peri)menopauze en hoe je zowel tijdens, als ver vóór deze fase je al kunt voorbereiden. Zo kunnen eventuele klachten, die vaak als normaal worden gezien, zoveel mogelijk voorkomen worden.

Ayurveda richt zich op preventie

Dit alles wordt belicht vanuit een zowel Westers als Oosters perspectief waarin Ayurveda de boventoon voert. Ayurveda is een eeuwenoud holistisch geneessysteem dat zich in de eerste instantie richt op preventie, en secundair op het helen van ziekte. Niet met regeltjes, maar met zelfhelende richtlijnen voor voeding en leefstijl.

Ontdek jouw constitutie en disbalans

In deze cursus leer je over de fundamenten van Ayurveda en ontdek je jouw persoonlijke constitutie en eventuele disbalans. We verdiepen ons in diverse Ayurvedische key concepten zodat jij je eigen lijf beter leert begrijpen. Ook ontdek je hoeveel invloed je zelf hebt op jouw gezondheid en hoe je het heft in eigen handen neemt om zo klachten aan te pakken en te voorkomen.

Dit zeggen anderen over Healing Space

Inge Reichman
Inge Reichman
Energetische Massage 1
Lees verder
Wat een liefdevolle, leerzame, helende ervaring. Een cadeautje om deze 3 dagen te mogen ervaren. Ontzettend fijne docenten die met volle aandacht en liefde onze groep begeleidden. En heerlijk praktisch, direct aan de slag! Dankjulliewel!
Kristel
Kristel
Reiki 1
Lees verder
Wat een fijne cursus en direct toepasbaar in het dagelijks leven. Doordat er zoveel kennis aanwezig is, ga je met zoveel meer dan alleen Reiki naar huis 🙏. Het voelde als een mini retreat!
Tessa Ligthart
Tessa Ligthart
Energetische Massage Intensive
Lees verder
Super goed. Lilian is een geweldige docente en ik heb veel van haar (en de andere docentes) geleerd.
Hormoonbalans met ayurveda

Onze docent

Indra van Beek

Indra van Beek is gespecialiseerd in vrouwengezondheid en hormonale balans en heeft haar praktijk in Utrecht. Als Ayurvedisch Therapeut ondersteunt ze vrouwen naar een plek van hormonale rust en lichaamsbewustzijn. Zo biedt ze de kennis, tools en remedies om zélf te kunnen helen.

Praktische informatie

De cursus Hormoonbalans & Ayurveda:

De inhoud van de cursus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod.

  • De fundamenten van Ayurveda
  • Het ontdekken van jouw ‘Vikruti’, jouw huidige constitutie
  • Achtergrond over hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?
  • De werking van de belangrijkste hormonen in de vrouwelijke cyclus
  • Een gezonde menstruatie volgens Ayurveda
  • Uitleg en praktische adviezen bij PMS, PCOS, endometriose, onvruchtbaarheid, (peri)menopauze en diverse andere menstruatie stoornissen
  • Praktische voeding- en leefstijladviezen per dosha
  • Natuurlijke, thuis-toepasbare remedies
Doelstelling van de cursus

Na deze cursus ben je in staat om jezelf en jouw hormonale systeem beter te begrijpen, zowel vanuit Westers perspectief als vanuit de visie van Ayurveda. Je hebt geleerd over de helende kracht van voeding en leefstijl per dosha, hoe je dit op holistische wijze kan vertalen naar jezelf en hoe je dit kan aanpassen bij ongemakken die je kan ervaren gedurende je cyclus.

Erkend certificaat

Je volgt een gecertificeerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Locatie Heart House

Werkwijze

Tijdens 2 achtereenvolgende, interactieve dagen word je meegenomen in de wereld van Ayurveda en hormonen. Voorafgaand ontvang je voorbereidende opdrachten evenals na de eerste lesdag.

Extra informatie

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Hormoonbalans & Ayurveda

Balanceer de vrouwelijke cyclus met de geneeskracht van Ayurveda

Hormonen balans ayurveda
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Ayurvedische
Massage

Verdiep je in de helende kracht van Ayurvedische massage.


Reiki 1

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

Energetische
Massage 1

Leer hoe je een volledige energetische massage geeft.

Energetische Massage Advanced

Fris je kennis uit Energetische Massage 1 op.

★★★★★ 1.469 reviews
385,- btw vrij