Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki Teens

Tieners leren hoe ze meer kunnen vertrouwen op signalen van het lichaam

Heb je zelf als ouder Reiki bij ons gedaan en is je kind zelf ook duidelijk geïnteresseerd in Reiki? Laat jouw kind dan meedoen met de Reiki Teens cursus.

• 2-Daagse cursus 
• Reiki cursus voor tieners van 12 tot 16 jaar
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

350,- incl btw

Vooropleiding nodig? Ja, minimaal 1 ouder Reiki 1

Wat leren deelnemers bij deze Reiki Teens cursus?

Reiki is ideaal voor tieners. In een tijdperk waarin jongeren voortdurend worden blootgesteld aan een overvloed aan prikkels en hoge verwachtingen, leidt Reiki terug naar de eenvoud. Onze speciaal ontworpen cursus Reiki Teens biedt tieners de tools om overspannenheid te voorkomen en een diepere verbinding met zichzelf te vinden.

Connectie met het lichaam
Vanaf de leeftijd van twaalf jaar zijn tieners welkom om deel te nemen aan onze Reiki Teens cursus. Omdat Reiki de connectie met het lichaam versterkt, worden ze zich bewust van waar hun lichaam behoefte aan heeft. Ook leren ze dat er een relatie is tussen lichaam en geest en hoe ze kunnen vertrouwen op signalen van hun lichaam en hun emoties.

Leren op een toegankelijke manier
Onze Reiki Teens cursus omvat dezelfde fundamenten als de volwassenen Reiki 1 cursus, waaronder de zelfbehandeling en het behandelen van anderen. Daarnaast dragen we het Reiki gedachtengoed op een toegankelijke manier over en leren de jongeren door middel van initiatie-verhalen over de Reiki principes. Reiki is namelijk meer dan handoplegging; het is een manier van leven.

Emoties verwerken
Meer dan tien jaar geleden werd de Reiki Kids cursus opgezet door Toña Wong Chung en nog steeds zien we de positieve impact die de cursus heeft op jongvolwassenen die de cursus hebben gevolgd. Reiki heeft de jongeren een sterke basis gegeven om emoties te verwerken en om in hun kracht te staan.

Reiki Master met 2 vrouwelijke assistenten
De cursus wordt inmiddels gegeven door Karan Haagmans, een Reiki Master opgeleid door Toña, samen met een toegewijd team van vrouwelijke assistenten.

“Reiki hoort op school! Door Reiki leren kinderen dat ze zelfstandig om kunnen gaan met emoties en met allerlei energie veranderingen die bijvoorbeeld door emoties teweeggebracht worden”, Toña Wong Chung.

Dit zeggen anderen over de cursus Reiki Teens

Sven (deelnemer)
Sven (deelnemer)
Reiki Kids
Lees verder
"Zeer goed, ik vond het fijn om mee te mogen doen. Er voldoende tijd was om dingen te leren. Er waren veel leraren om te helpen. Ik kom nu meer voor mijzelf op, drink geen smaakstoffen meer en heb veel energie. Ik heb geleerd om mijzelf te helpen en Reiki te geven. Ook mag ik andere helpen. Ik was als enige jongen en vond dat niet erg. Ik zou willen zeggen tegen andere jongens, ga dit ook doen en je leert voor jezelf opkomen. Ook vond ik het leuk om Akido te leren en goed in balans te zijn. Ik ga samen door met mijn ouders met Reiki twee als ik 14 jaar ben. Ik vond het echt leuk."
Ouder van deelnemers
Ouder van deelnemers
Reiki Kids
Lees verder
"De meiden vonden het een fijn weekend! Ze oefenen veel en iedere avond behandelen ze zichzelf. Het is fijn dat ze een basis hebben, een kapstok waar ze op terug kunnen vallen."
Ouder van deelnemers
Ouder van deelnemers
Reiki Kids
Lees verder
"Mijn zoon vond de cursus heel leuk, er was niets wat hij niet leuk vond en hij zou het een 9,5 geven 😊 We zien dat het hem veel doet en hij is gemotiveerd om samen de reiki zelfbehandeling te doen. Ook merk ik dat er een situatie in een meer op vakantie bij hem boven kwam en dat we daarover bij zijn gevoel stil konden staan, hem erkenning konden geven voor zijn emoties en de context konden scheppen met hem. Hij was bang geweest en is dat aan het helen (zo voelt dat). Heel mooi om het effect wat ik zelf ook ervaren heb bij hem ook te zien gebeuren. Heel krachtig!"

Meer weten?

Lees ook ons blog over Reiki Kids en een anekdote uit de Reiki Kids of het artikel in Happi Kids over de cursus Reiki Kids.
reiki-voor-kinderen-beginselen

Onze Reiki Teens docent

Karan Haagmans

Karan Haagmans is Reiki Master, opgeleid door Toña en Holistisch Energetisch Therapeut.

Reiki is voor Karan de bron van alles wat hij doet; hij ziet Reiki als één van de oudste, meest beproefde methodes om jezelf en anderen te helen en terug te keren naar wie je werkelijk bent. Reiki is voor hem niet alleen een heling methode, maar ook een levenswijze die hij zelf met veel overgave bewandelt. Hij brengt dit met veel aandacht en liefde over op zowel volwassenen als jongeren.

Karan wordt bij iedere cursus ondersteund door Lisa Augustijn, Reiki Master in opleiding.

Praktische informatie

De cursus Reiki Teens:

Datum cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende datum:

Voor wie?

Voor kinderen van 12 tot 16 jaar, waarvan minimaal één van de ouders Reiki 1 heeft gevolgd bij Healing Space of bij een door Healing Space opgeleide Reiki Master. Zo stappen ze in hetzelfde veld als jij. Als je als ouder ergens anders Reiki hebt gedaan, neem dan even contact met ons op om te kijken of je eerst een Reiki Intensive bij ons kan volgen.

Het is cruciaal dat tieners zelf de keuze maken om aan de Reiki cursus deel te nemen, en dat het niet alleen een suggestie van ouders is. Dit zorgt ervoor dat ze echt betrokken zijn en openstaan voor wat Reiki hen te bieden heeft. Omdat jongeren hun persoonlijke interesse soms moeilijk kunnen uitdrukken in termen van waarde of kosten, kan het nuttig zijn hun intentie te peilen met vragen zoals: “Zou je de voorkeur geven aan een nieuwe game of een Reiki cursus?” of “Wat spreekt je meer aan, voetballen op zaterdag of leren over Reiki?”

De inhoud van de cursus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • De Reiki zelfbehandeling
  • Reiki behandeling van een ander
  • Lichtkring
  • Verschillende Reiki oefeningen
  • Ki-oefeningen
  • Naar Reiki-verhalen luisteren
  • Activiteiten (eventueel buiten) om het reiki gedachtengoed te verankeren

Locatie Heart House

Doelstelling van cursus

Na deze cursus kunnen tieners zichzelf en een ander met Reiki behandelen zodat ze op een toegankelijke manier het lichaam kunnen activeren om zichzelf in balans te brengen. 

Werkwijze

Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen Reiki cursus, wordt het theoriegedeelte overgebracht in de vorm van ki-oefeningen, (buiten) activiteiten, oefeningen afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Ouders komen zelf niet mee naar de cursus, ook niet als ze zelf Reiki hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat de jongeren, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen.

Erkend certificaat

De jongeren volgen een geaccrediteerde cursus en ontvangen aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Reiki Teens cursus

Reiki helpt om overspannenheid door prikkels en hoge eisen te voorkomen

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Reiki 1

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

Holistische Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jou past.

Reiki 2

Leer hoe je een Reiki behandeling op afstand geeft.

Hormoonbalans & Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

★★★★★ 1.469 reviews
280,- btw vrij