Keto-Detox Coach

Data: zie agenda 2-daagse cursus Vooropleiding: Detox Coach of Holistisch Voedingscoach (of vergelijkbare externe opleiding) Locatie: Bussum

Cursus Keto-Detox Coach

Wil je weten wat de gunstige gezondheidseffecten zijn als je ketose en detox combineert tijdens een korte kuur? Ben je benieuwd welke verantwoorde manieren er zijn voor vegetariërs en veganisten om in ketose te raken? En wil je leren hoe je een keto-detox voedingsschema maakt, afgestemd op persoonlijke constitutie? Doe dan mee met de 2-daagse cursus Keto-Detox Coach.
Keto-Detox

Wat leer je bij deze cursus?

Detoxen, of ontgiften, bestaat al eeuwen in alle natuurgeneeskundige stromingen. In onze tijd hebben veel mensen te kampen met de gevolgen van een toxische belasting door verkeerde voeding, chemische- en fysische vervuiling en stress, hetgeen zich uit in chronische ziekten en/of overgewicht. Keto-Detox combineert de klassieke detox kuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen op deze manier kan vetweefsel ‘geschoond’ en afgebroken worden en kunnen de vrijgekomen toxinen effectief uitgescheiden worden.

In de cursus Keto-Detox Coach kijken we naar de invloed van onze huidige voeding op overgewicht en naar de achtergrond van een toxische belasting en ontgiftingsmechanismen. Je krijgt inzicht in de relatie tussen overgewicht, insuline resistentie en metabole starheid en je leert hoe vetweefsel wordt afgebroken door het verblijven in ketose. Je leert op een praktische manier hoe je een keto-voedingsschema op maat maakt voor jezelf en je cliënt en hierbij leer je tevens hoe je dit voedingsschema afstemt op de persoonlijke constitutie, met variaties voor vegetariërs en veganisten. Aangezien we vanuit een holistische visie werken, kijken we ook naar andere invalshoeken voor de huidige problematiek van overgewicht en metabole starheid.

TIP: Lees het artikel over Keto-Detox dat werd gepubliceerd op Natuur Diëtisten Nederland.

Over de docent

Anna Kruyswijk

Deze cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg.

Extra informatie

Beide dagen zijn van 11:00 tot 17:00 uur.

De cursus is ontwikkeld voor diegenen die al ervaring hebben in de gezondheidszorg, zoals diëtisten, holistisch voedingscoaches, (fysio)therapeuten en artsen. Ook geschikt voor deelnemers van de opleiding Holistisch Voedingscoach en/of de cursus Detox Coach bij Healing Space.
  • Een persoonlijke Keto-Detox kuur inrichten, monitoren en afronden.
  • De relatie tussen toxische belasting, Low Grade Inflammation, insuline resistentie, overgewicht en gezondheidseffecten.
  • De energieproductie in de cel; metabole starheid en metabole flexibiliteit.
  • Het effect van ketogene voeding op de energieproductie in de mitochondria.
  • Het verschil tussen algemene detox, modern ‘vasten’ en Keto-Detox.
  • Ondersteunende middelen en technieken.
  • De rol van Keto-Detox bij het vertragen van veroudering.
Totaal:42 uur
Waarvan docent contacturen:14 uur

Na deze cursus kan je grondige anamnese afnemen en van daaruit op een systematische manier een Keto Detox kuur opstellen, afgestemd op iemands persoonlijke constitutie.

In deze 2-daagse cursus oefen je de geleerde kennis met jezelf en een cliënt; je krijgt huiswerkopdrachten in de vorm van een grondige anamnese, metingen en analyses.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Kosten van de cursus

€ 389,- per persoon, inclusief cursusmap. Deze map ontvang je tijdens de eerste les.
Exclusief het boek ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’, geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bijbestellen. Na aanschaf wordt het boek per post thuisgestuurd.

Agenda 2023 - 2024

Staan er geen data gepland? Achter de schermen zijn we hiermee bezig. Via ons contactformulier kan je je interesse doorgeven

Staan er geen data gepland? De cursus wordt ingepland bij voldoende deelnemers. Via ons contactformulier kun je dit doorgeven. 

Locatie Cursus

Adres heart house

Accreditaties / beroepsverenigingen

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Loading...

Keto-Detox Coach

Bekijk ook de uitgebreide informatiepagina over Keto Detox Coach.

Wil je weten wat de gunstige gezondheidseffecten zijn als je ketose en detox combineert tijdens een korte kuur? Ben je benieuwd welke verantwoorde manieren er zijn voor vegetariërs en veganisten om in ketose te raken? En wil je leren hoe je een keto-detox voedingsschema maakt, afgestemd op persoonlijke constitutie?

Schrijf je dan nu in voor de cursus Keto-Detox Coach.

Dit product is momenteel niet op voorraad.