Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Keto-Detox Coach

Leer hoe je een verantwoord keto-detox voedingsschema maakt

Wil je weten wat de gunstige gezondheidseffecten zijn als je ketose en detox combineert tijdens een korte kuur?

• Intensieve begeleiding
• Praktische cursus van 2 dagen
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

399,- btw vrij

Wat leer je bij de cursus Keto-Detox Coach?

Detoxen of ontgiften, bestaat al eeuwen in alle natuurgeneeskundige stromingen.

Combinatie van klassieke detox met het bereiken van ketose

In onze tijd hebben veel mensen te kampen met de gevolgen van een toxische belasting door verkeerde voeding, chemische- en fysische vervuiling en stress, hetgeen zich uit in chronische ziekten en/of overgewicht. Keto-Detox combineert de klassieke detox kuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen op deze manier kan vetweefsel ‘geschoond’ en afgebroken worden en kunnen de vrijgekomen toxinen effectief uitgescheiden worden.

Hoe ontstaat toxische belasting?

In de cursus Keto-Detox Coach kijken we naar de invloed van onze huidige voeding op overgewicht en naar de achtergrond van een toxische belasting en ontgiftingsmechanismen. Je krijgt inzicht in de relatie tussen overgewicht, insuline resistentie en metabole starheid en je leert hoe vetweefsel wordt afgebroken door het verblijven in ketose.

Leer een praktisch keto-voedingsschema op maat maken

Je leert op een praktische manier hoe je een keto-voedingsschema op maat maakt voor jezelf en je cliënt en hierbij leer je tevens hoe je dit voedingsschema afstemt op de persoonlijke constitutie, met variaties voor vegetariërs en veganisten. Aangezien we vanuit een holistische visie werken, kijken we ook naar andere invalshoeken voor de huidige problematiek van overgewicht en metabole starheid.

TIP: Lees het artikel over Keto-Detox dat werd gepubliceerd op Natuur Diëtisten Nederland.

Dit zeggen anderen over onze voedingscursussen

Arne Diemeer
Arne Diemeer
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Super interessante en waardevolle cursus waarin ik naast voeding heel veel andere zaken geleerd heb. Verder met Anna een erg prettige en uiterst deskundige docente gehad.
Sabine Neppelenbroek
Sabine Neppelenbroek
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Heel goed! Mooie combi van webinar, boek, documenten en de lessen. Ben echt onder de indruk van Anna! Ze heeft zoveel kennis, praktijkervaring en kan het goed uitleggen, een voorbeeld! Echt bijzonder!
Marianne
Marianne
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
Een berg aan kennis over Voelding gebundeld in 1 opleiding; zoveel geleerd-ook of vooral over mezelf- voeding is zoveel meer dan alleen het eten op mijn boord. Voeding brengt mij dichter tot mijn kern, over wie ik ben en waar mijn uitdagingen zijn. Voeding is een ingang tot mijn binnenste wereld van waaruit ik als coach straks de ander mee kan nemen in een journey die niet alleen de gezondheid van diegene zal toenemen maar zijn/ haar hele leven-(-wijze) op een positieve manier zal veranderen. Ik kan niet wachten om daar een onderdeel van te mogen zijn!
Marja de Vries
Marja de Vries
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Ik heb heel veel geleerd. Anna was erg inspirerend en ze heeft veel kennis.
Kristel
Kristel
Eenvoudig Gezond
Lees verder
Super leerzame cursus! Gezondheid komt in een hele brede zin aan bod… Anna geeft met veel kennis en humor les.
Keto Detox Coach

Onze docent

Anna Kruyswijk

Deze cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg.

Praktische informatie

De cursus Keto-Detox Coach:

Datum cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

Vooropleiding

De cursus is ontwikkeld voor deelnemers die de opleiding Holistisch Voedingscoach en/of de cursus Detox Coach hebben gevolgd. De cursus is ook geschikt voor diegenen die al ervaring hebben in de gezondheidszorg, zoals diëtisten, holistisch voedingscoaches, (fysio)therapeuten en artsen. 

De inhoud van de cursus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Een persoonlijke Keto-Detox kuur inrichten, monitoren en afronden.
  • De relatie tussen toxische belasting, Low Grade Inflammation, insuline resistentie, overgewicht en gezondheidseffecten.
  • De energieproductie in de cel; metabole starheid en metabole flexibiliteit.
  • Het effect van ketogene voeding op de energieproductie in de mitochondria.
  • Het verschil tussen algemene detox, modern ‘vasten’ en Keto-Detox.
  • Ondersteunende middelen en technieken.
  • De rol van Keto-Detox bij het vertragen van veroudering.

Belangrijk om te weten: om het maximale uit je cursus te halen, verwachten wij dat je alle lessen bijwoont. Helaas kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald vanwege het groepsproces

Doelstelling van cursus
Na deze cursus kan je grondige anamnese afnemen en van daaruit op een systematische manier een Keto Detox kuur opstellen, afgestemd op iemands persoonlijke constitutie.

Locatie Heart House

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Prijs & Lesmateriaal

De prijs van de cursus is 399,- per persoon, inclusief cursusmap. Deze cursusmap ontvang je tijdens de les.

Exclusief het boek ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’, geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bijbestellen. Na aanschaf wordt het boek per post thuisgestuurd.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Cursus Keto-Detox Coach

Leer hoe je een verantwoord keto-detox voedingsschema maakt

Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Holistisch
Voedingscoach

Leer hoe je een holistisch voedingsadvies op maat geeft.

Medische & Psychosociale Basiskennis

Deze opleiding is fundamenteel voor therapeuten en coaches.

Hormoonbalans &
Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

Oosterse Vijf
Elementenleer

Leer hoe de elementen met je organen en emoties een rol spelen in jouw leven.

★★★★★ 1.469
399,- btw vrij