Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Cursisten beoordelen Healing Space met een:

Ayurveda cursussen

Ontdek bij onze Ayurveda cursussen hoe deze eeuwenoude kijk op het leven kan bijdragen aan het herstel van harmonie in lichaam en geest. We bieden momenteel 2 cursussen aan: Ayurvedische Massage en Hormoonbalans & Ayurveda. Ook bij de cursus Holistische Voeding komt Ayurveda uitgebreid aan bod.

Een holistische kijk op het leven

Ayurveda, de wetenschap van het leven, waarbij de mens centraal staat.

Ayurvedische Massage

Deze cursus is een onmisbare ervaring voor iedereen die zich wil verdiepen in de helende kracht van Ayurvedische massage.

Hormoonbalans & Ayurveda

Wil je leren hoe je hormonale klachten op een natuurlijke wijze kunt aanpakken en voorkomen? Leer meer over je hormoonbalans.

Holistische Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jouw persoonlijke constitutie past. Voorheen was dit de cursus ‘Eenvoudig Gezond’.

Over Ayurveda

Ayurveda, dat letterlijk ‘levensleer’ betekent, is een 5000 jaar oude holistische kijk op het leven, afkomstig uit het oude India.

Ayurveda richt op preventie, en secundair op het helen van ziekte. Niet met regeltjes, maar met zelfhelende richtlijnen waarin o.a. voeding, beweging, levensinzichten, dagelijkse routines en kruiden samenkomen voor een gebalanceerd en gezond bestaan. 

Ayurveda gaat uit van de 5 elementen: vuur, aarde, water, lucht en ether. De samenvoeging van deze elementen leidt tot 3 persoonstypes, de constituties:

  • Vata (lucht en ether)
  • Pitta (vuur en water)
  • Kapha (aarde en water)

Ieder mens heeft deze 3 constitutie types in zich, in een unieke individuele combinatie, waarbij 1 dominant is. Deze dominante constitutie kan veranderen door levensfasen en seizoenen, maar ook voeding en leefstijl hebben invloed op de dominante constitutie. Daarom spelen deze aspecten een belangrijke rol binnen de Ayurveda.

Volgens de Ayurveda is elk mens uniek vanwege ieders individuele combinatie van elementen. Dit betekent dat een ‘gezonde leefstijl’ voor elke persoon er anders uit kan zien.

Wanneer je weet wat jouw constitutie is, kun je je leefstijl en voedingspatroon daarop aanpassen, om te zorgen dat je in balans bent en blijft.

‘Het is voor mij een behoorlijke zoektocht geweest om een opleidingsinstituut te vinden waar ik een goed gevoel bij kreeg. Ik ben ontzettend blij verrast met wat ik hier heb gezien, gevoeld, geleerd en heb mogen ervaren. Healing Space voelde als thuiskomen.’

– Lot Cursist