Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki 1

Leer hoe je het lichaam activeert om zichzelf in balans te brengen

Wil je leren hoe je jezelf en anderen via handoplegging helende energie kan geven? Doe dan mee met de cursus Reiki 1.

• Twee opeenvolgende dagen van 9:00 tot 16:00 uur
• Begeleiding door twee Reiki Master docenten
• Keuze uit meerdere data

389,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij de Reiki 1 cursus?

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die door handoplegging doorgegeven kan worden, aan jezelf en aan anderen, en dit werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het allermooiste van Reiki is dat iedereen die zich ervoor openstelt het kan leren.

Verschillende handopleggingen

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf én een ander een Reiki behandeling kan geven. Je ervaart hoe je dit kan doen zonder dat je klachten van iemand anders overneemt. Je leert de verschillende handopleggingen en je verdiept je in de sensaties die je kan voelen. Ook leer je een verkorte behandeling, een ‘Reiki-EHBO’, waarmee je op een snelle manier de helende kracht van Reiki kan inzetten.

Oefenen op jezelf en elkaar

Tijdens de twee opeenvolgende dagen wordt er veel geoefend, op jezelf en op elkaar, en er wordt continu stil gestaan bij de verschillende sensaties die worden waargenomen.

Vier initiaties door de Reiki Master

In deze Reiki 1 cursus worden er vier initiaties door de Reiki Master uitgevoerd. Deze initiaties zijn een onderdeel van de energetische afstemming die nodig is om Reiki optimaal te laten stromen.

Dit zeggen anderen over Reiki 1

Marloes
Marloes
Reiki 1
Lees verder
Wat een mooie, fijne cursus. De kunde van Toña en Marcelino. De veiligheid die zij creëerde waardoor ik 2 dagen aan mijzelf kon werken. Ik ben een ervaring rijker en heb iets moois meegekregen waar ik mijn hele leven profijt van heb. Dank je wel hiervoor!
Boukeline
Boukeline
Reiki 1
Lees verder
Geweldig, het was precies wat ik zocht. Het fijne is dat iedereen het kan. Ik heb in twee dagen mijn hart weer gevonden en tot rust gekomen. Het is nog maar een week geleden maar ben al tot zoveel inzichten gekomen. De lessen heb ik als een warm bad ervaren ik heb gelachen en genoten en het belangrijkste de weg van reiki is open gegaan. Ik ga zeker reiki2 volgen!
Peter
Peter
Reiki 1
Lees verder
Reiki is vooral ook zelfliefde, dit is voor mij een mooie onverwachte bijkomstigheid. En wat een prachtige groep deelnemers met allen een eigen verhaal, de rust van Marcelino en de verhelderende oprechte woorden van Toña maakte alles tot één geheel, zo dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren!
Nicole
Nicole
Reiki 1
Lees verder
Wat een magische ervaring! Ik had in het verleden al een Reiki I graad behaald, maar wat Toña en Marcelino brengen is echt next level! De liefdevolle verbinding en stromende energie is ongekend. Echt een cadeau aan mezelf en mijn omgeving
Monique
Monique
Reiki 1
Lees verder
Zeer positief. Een warme veilige omgeving en professionele leraren. Toña & Marcelino hebben deze 2 dagen op een bijzondere manier begeleid, de kennis in de praktijk en ook de geschiedenis van Reiki op een mooie wijze overgedragen. Bedankt !
Layla
Layla
Reiki 1
Lees verder
Bijzonder goed ervaring deze twee dagen. Met zoveel liefde is deze cursus ons aangeboden. Ik voel de dagen erna nog steeds een kalmte in mijn lichaam en hoofd. Vastberaden om reiki 2 ook bij jullie te gaan volgen. Wat een mooi koppel, zo liefdevol naar ons allen. Ware meesters waar ik graag van heb willen leren. Mijn dank is zo groot. Veel liefs voor jullie!
Eva
Eva
Reiki 1
Lees verder
Geweldig, Tona heeft zoveel kennis en haar energie heeft iets magisch.
Daisy
Daisy
Reiki 1
Lees verder
Ik heb Reiki 1als zéér positief ervaren. Toña en Marcelino zijn fijne kundige docenten en zorgen voor een warme en veilige omgeving. Ik was erg gespannen tijdens de eerste dag omdat 'energiewerk' echt out of my comfort zone is. Gelukkig veranderde gespannen zijn naar ontspannen en kon ik steeds meer mezelf zijn in de groep. Dankbaar voor deze ervaring!
Anouk
Anouk
Reiki 1
Lees verder
Deze 2 dagen waren een hele waardevolle ervaring. Ik ging er open in en zonder verwachtingen omdat ik ook nog echt niet veel wist van 'Reiki'. Het heeft mij veel gebracht, naast oefening en kennis ook verlichting en verbinding. Bij thuiskomst ben ik gelijk gestart met het geven van Reiki aan mijn kinderen en familie en zij reageren daar allen erg positief op. Ik kijk erg uit naar de cursus die hierop volgt (Reiki 2) al moet ik nog wel even die 91 dagen uitzitten :) Ik ben dankbaar dat Toña en Marcelino op mijn pad zijn gekomen en ook heel blij dat ik de stap heb gezet om mij voor deze cursus aan te melden.
Christine
Christine
Reiki 1
Lees verder
Een cursus die ik van tevoren best een beetje spannend vond en de verwachting overtrof. Meteen toepasbaar. Ik heb heel veel geleerd en ervaren onder vakkundige en warme begeleiding en me enkele dagen erna ingeschreven voor reiki 2 (wat ik van tevoren niet van plan was). Ik kijk er naar uit!
Reiki cursus 1 handen op gezicht

Onze Reiki docenten

Toña Wong Chung 

Persoonlijke begeleiding door Toña zelf, samen met 1 van de andere Reiki Masters.

Marcelino Smith 

Marcelino Smith is in 2008 ingewijd tot Reiki Master binnen de traditionele Usui stroming.

Karan Haagmans

Karan Haagmans is Reiki Master, opgeleid door Toña en Holistisch Energetisch Therapeut.

Praktische informatie

De cursus Reiki 1:
Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de curcus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Het geven van een Reiki behandeling aan jezelf
  • Het geven van een Reiki behandeling aan een ander
  • Een verkorte Reiki behandeling: ‘Reiki-EHBO’
  • De geschiedenis en het gedachtengoed van Reiki
  • De Reiki beginselen
  • Vier initiaties door de Reiki Master

Locatie Cursus

Doelstelling van cursus

Na deze cursus kan je jezelf en anderen een Reikibehandeling geven. Je kan je energie behouden, ook als je andere mensen behandelt, en je bent goed beschermd om geen klachten van anderen over te nemen.

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Reiki 1 cursus

Leer hoe je het lichaam activeert om zichzelf in balans te brengen

les tijdens de reiki cursus
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Holistische Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jou past.

Energetische Massage 1

Leer hoe je een volledige energetische massage geeft.

Acupressuur Opleiding

Leer hoe je via acupressuur klachten vermindert en de gezondheid bevordert.

Hormoonbalans & Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

★★★★★ 1.553 reviews
389,- btw vrij