Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Holistische Voeding

Leer welke persoonlijke voeding en leefstijl het beste bij jou past

Ontdek je persoonlijke constitutie en ervaar het effect van personalised healing food

• Vier cursusdagen
• Door Voedingsarts (n.p.) Anna Kruyswijk
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

735,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij de cursus Holistische Voeding?

In de cursus Holistische Voeding (voorheen cursus Eenvoudig Gezond) staat personalised healing food centraal.

Iedereen is verschillend en uniek

De cursus is gebaseerd op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn: is een sinaasappel voor de ene persoon de perfecte bron van Vitamine C, voor jou verstoort het misschien de balans, waardoor je juist mínder weerstand krijgt. Of misschien wil je graag plantaardig eten, maar is het voor jouw constitutie minder goed geschikt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we voedingsadviezen vaak klakkeloos opvolgen.

Welke voeding en leefstijl is het meest geschikt voor jou?

In de cursus Holistische Voeding ontdek je jouw persoonlijke constitutie, op basis van bloedgroep en Ayurveda. Je krijgt inzicht in allerlei aspecten van personalised healing food en gezondheid en je gaat daar bovendien meteen praktisch mee aan de slag. Je leert onder andere hoe je jouw zuur-base evenwicht balanceert, hoe je je vertering verbetert, hoe je een voor jou helende maaltijd samenstelt met de (voor jou) ideale voedselcombinaties en hoe je je darm-microbiotica bevordert.

Praktisch aan de slag

Ook leer je signalen te herkennen van beginnende verstoringen in je gezondheid. Bovendien ga je in de lessen praktisch aan de slag met eenvoudige testtechnieken, waarmee je leert herkennen welke helende voeding geschikt is voor jezelf en de mensen om je heen, zoals bijvoorbeeld je gezin.

“Doordat ik je leer wat je ideale voedingspatroon is, volledig afgestemd op jouw persoonlijke constitutie, zul je positieve veranderingen ervaren. Je kunt je helderder, fitter en minder moe voelen. Je vertering kan verbeteren waarbij bijvoorbeeld gasvorming kan verminderen. Ook kan je merken dat je eten beter ‘valt’.”

– Anna Kruyswijk, docent / voedingsarts (n.p.)

Dit zeggen anderen over de cursus

Karin van den Berg
Karin van den Berg
Holistische Voeding
Lees verder
Een hele prettige manier van les krijgen, thuis de stof lezen, de webinars en daarna live les! Anna is een heel fijne docent en het voelde voor mij als een warm bad. Door de manier van lesstof behandelen en de inhoud van de lessen. Ik ben een wijzer mens geworden.
ErikSchaapBouwservice
ErikSchaapBouwservice
Holistische Voeding
Lees verder
Zeer bijzondere opleiding, heel uitgebreid. Heel erg bewust geworden van supermarkt voeding, industrieel bewerkte voeding, gezondheid van de bodem, water, lucht, invloed van de zogenaamde wetenschap, de macht van de farmaceutische industrie en de gevolgen ervan. Ik ben bewuster gaan leven en overgestapt op Biologische voeding.
Kristel
Kristel
Holistische Voeding
Lees verder
Super leerzame cursus! Gezondheid komt in een hele brede zin aan bod… Anna geeft met veel kennis en humor les.
Marja de Vries
Marja de Vries
Holistische Voeding
Lees verder
Ik heb heel veel geleerd. Anna was erg inspirerend en ze heeft veel kennis.
Diana
Diana
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"Ik ben heel erg dankbaar dat ik Anna heb leren kennen. Ik ben meer van mezelf gaan houden maar ook merk ik dat ik steeds meer begrijp wat ik hier doe op aarde. Anna, bedankt voor je energie en de kennis die je met ons gedeeld hebt. Ik ga met alle liefde deze kennis inzetten."
Tamara
Tamara
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"In 1 woord geweldig. Geweldige lessen, geweldige docent, geweldig om dit mee te mogen maken. Geweldige groei doorgemaakt en de meest geweldige mensen mogen ontmoeten. De inzichten zijn zo ontzettend waardevol. Het was een bijzondere reis, welke alleen maar motiveert om hier verder in te gaan. Wat zou ik wensen dat ik nog mag meemaken dat integrale / holistische gezondheid de norm mag worden."

"Anna, onwijs bedankt voor je energie en coaching! Mijn gezondheid herwinnen: Hoe fantastisch is dit, en dat alles dankzij jou!"
Anne
Anne
Holistisch Voedingscoach
Lees verder
"Heel erg bedankt voor de onuitputtelijke bron van informatie. Dank voor alle inzichten en hulp. Ik ga alles zo goed mogelijk in de praktijk brengen en toepassen bij mijn patiënten, zodat al deze kennis de wereld in komt"

Onze docent

Anna Kruyswijk

Deze cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk – van der Heijden, een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek ‘Eenvoudig Gezond’ en ‘Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen’. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel consumenten als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke ‘missing link’ in de reguliere gezondheidszorg. Lees meer over Anna.

Praktische informatie

De cursus Holistische Voeding:

Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de cursus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Het ontdekken van je persoonlijke constitutie.
 • Het ontdekken en ervaren van jouw personalised healing food.
 • Bloedgroep voeding: welke voeding werkt helend en welke juist ongunstig voor jouw persoonlijke bloedgroep?
 • Ayurveda en de elementen: hoe balanceer je jouw persoonlijke Ayurvedische constitutie?
 • Het zuur-base evenwicht: hoe zorg je voor een juiste balans?
 • Ideale voedselcombinaties: wat past wel en juist niet bij elkaar?
 • Vertering: hoe verbeter je je vertering?
 • Testmethodes: hoe kan je testen welke voeding bij je past?
 • Wetenschap: hoe kijk je naar wetenschappelijke publicaties?
 • Een verstoord gezondheidsevenwicht: hoe herken je dit?
 • EFT (Emotional Freedom Technique): hoe werkt het, hoe gebruik je het en wat is de relatie met emoties?
Doelstelling van de cursus
Na deze cursus weet je wat jouw personalised healing food is. Je weet hoe je je eigen voedingspatroon in balans brengt, zodat je (ook in de toekomst) goede afwegingen kan maken m.b.t. een gezonde lifestyle voor jouw persoonlijke constitutie.

Locatie Heart House

Werkwijze

Voorafgaand aan de lessen bekijk je de theorie thuis via een webinar. In de lessen behandelen we op een interactieve manier de stof die je in het webinar hebt bekeken en gaan we dieper in op de verschillende onderwerpen. Gedurende de cursus krijg je opdrachten mee, zodat je thuis gaat oefenen en kan ervaren wat het effect is van de geleerde informatie.

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Prijs & Lesmateriaal

De prijs van de cursus is 735,- inclusief opleidingsmap.
Deze opleidingsmap ontvang je bij de 1e les.

Het is exclusief het boek Eenvoudig Gezond (druk 7 of 8), geschreven door Anna Kruyswijk. Dit boek is onderdeel van het lesmateriaal en kun je hier bestellen. Na aanschaf wordt het boek per post thuisgestuurd. 

Extra informatie
Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Holistische Voeding

Ontdek je persoonlijke constitutie en ervaar het effect van de voeding en leefstijl die het beste bij jou past

Cursus Holistische Voeding
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Hormoonbalans &
Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

Oosterse Vijf
Elementenleer

Leer hoe je via acupressuur klachten vermindert en de gezondheid bevordert.

Detox
Coach

Leer hoe je een detox kuur op een verantwoorde manier opzet.

Reiki 1
Cursus

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

★★★★★ 1.469 reviews
735,- btw vrij