Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki

Wil je leren hoe je jezelf en anderen op een toegankelijke manier helende energie kan geven? Of hoe je via Reiki het vermogen van het lichaam leert activeren om zichzelf in balans te brengen? Je kan bij ons terecht voor de verschillende graden.

Reiki is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is.

Reiki 1

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert om zichzelf in balans te brengen en hoe je jezelf en anderen via handoplegging helende energie kan geven.

Reiki 1 Intensive

Fris je Reiki beoefening op en krijg coaching voor jouw Reiki behandeling.

Reiki 2

Leer hoe je een Reiki behandeling op afstand geeft en hoe je Reiki naar een bepaalde situatie stuurt zodat je deze situatie liefdevol, effectief en eenvoudig kan transformeren.

Reiki 2 Intensive

Creëer meer diepgang in je Reiki behandeling en krijg coaching door Toña in jouw persoonlijke Reiki situatie behandeling.

Reiki Therapeut

Leer hoe je een diepgaande bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen en hoe je op een holistische manier cliënten begeleidt.

Reiki Master

Breng, onder intensieve begeleiding van Toña, verdieping in je therapeutische vaardigheden en word Reiki Master zodat je zelf Reiki cursussen kan gaan geven.

Reiki Kids

Je kind leert hoe hij/zij meer kan vertrouwen op signalen van het lichaam en hij/zij wordt zich bewust van wat zijn/haar lichaam nodig heeft.

Reiki Grid workshop

Leer hoe je met behulp van een formatie bergkristallen Reiki energie naar bepaalde doelen kunt sturen.

Cursisten beoordelen Healing Space met een:

Wat is Reiki?

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele levensenergie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging kan worden doorgegeven. Deze krachtige energie kun je aan anderen en aan jezelf geven, en werkt helend op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau.
Reiki activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen. De energie gaat vanzelf naar de plek waar dat het meest nodig is. Een Reikibehandeling zorgt ervoor dat allerlei klachten afnemen.

Wat kun je met Reiki?

Met Reiki kun je jezelf en anderen op een toegankelijke manier helende energie geven. Je leert hoe je via handoplegging het lichaam activeert om zichzelf in balans te brengen. Reiki kan ingezet worden voor lichtere fysieke, emotionele en mentale klachten, maar ook om de algemene gezondheid en vitaliteit te versterken.

Daarnaast kun je Reiki gebruiken voor meer dan alleen persoonlijke behandelingen. Je kunt de energie ook richten op specifieke doeleinden, zoals het energetisch reinigen van ruimtes, het zegenen van voedsel of het bevorderen van plantengroei. Met de symbolen en mantra’s die je leert in de Reiki 2 opleiding, kun je de universele levensenergie beter richten en versterken voor deze toepassingen.

Reiki brengt je holistische niveaus – fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel – in balans. Het stimuleert je zelfherstellend vermogen en zorgt dat de energie weer vrij kan stromen zonder blokkades op spiritueel niveau. Zelfs na een burn-out of zware klacht kan Reiki je helpen meer in balans te komen. Reiki is een leefwijze die verder gaat dan alleen oppervlakkige klachten behandelen, maar juist de diepere oorzaken aanpakt.

Hoe leer je Reiki?

Iedereen die zich ervoor openstelt, kan Reiki leren. De cursussen zijn onderverdeeld in verschillende graden, waarbij je jezelf steeds verder ontwikkelt met nieuwe technieken. Hoe hoger de graad, hoe krachtiger de energie.
In de Reiki 1 cursus leer je de basishandopleggingen om jezelf en anderen een Reikibehandeling te geven. Je verdiept je in de sensaties die je kunt voelen tijdens zo’n behandeling. 

Met de hogere graden zoals Reiki 2 en Reiki Master leer je werken met symbolen en zelf cursussen geven. De uitgebreide Reiki Therapeut opleiding stelt je in staat om professioneel als Reiki therapeut aan de slag te gaan.

Reiki masters

Al eeuwenlang wordt er met Reiki gewerkt, maar de vorm waarin de cursussen tegenwoordig worden gegeven, is ontwikkeld in de 19e eeuw door Mikao Usui en zijn opvolgers. Onze Reiki Masters volgen deze Usui Reiki methode en zijn opgeleid door Reiki Masters binnen deze traditionele lijn. 

Start vandaag nog je reis naar holistisch energetische ontwikkeling bij Healing Space! Al onze Reiki opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen

‘Zo bijzonder waardevol! Het fijne is dat ik het meteen in mijn dagelijks leven toe kan passen, in eerste instantie voor mezelf, maar ook bij de mensen van wie ik houd. De liefdevolle begeleiding van Toña en Marcelino maakte de cursus eentje om nooit meer te vergeten’

– Annemieke Cursist Reiki 1