Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Ayurvedische Massage

Leer hoe je een volledige Ayurvedische lichaamsmassage geeft

Wil je leren hoe je een Ayurvedische lichaamsmassage geeft? En ben je benieuwd hoe warme olie balans kan brengen in lichaam, geest en ziel? Doe dan mee met de cursus Ayurvedische Massage.

• Cursus van 3 dagen
• Persoonlijke ontwikkeling
• Sfeervolle leslocatie in Bussum

635,- btw vrij

Vooropleiding niet vereist

Wat leer je bij deze cursus?

Deze cursus is een onmisbare ervaring voor iedereen die zich wil verdiepen in de helende kracht van Ayurvedische massage.

Tijdens de cursus leer je alle basisfacetten van het geven van een volledige Ayurvedische lichaamsmassage. Een Ayurvedische massage biedt niet alleen reiniging en ontspanning, maar ook voeding en balans voor zowel het fysieke lichaam, als de emoties en de geest. 

Ayurveda: een holistische kijk op het leven

Ayurveda, dat letterlijk ‘levensleer’ betekent, omvat veel meer dan alleen massage. Het is een 5000 jaar oude holistische kijk op het leven, waarin o.a. voeding, beweging, levensinzichten, dagelijkse routines en kruiden samenkomen voor een gebalanceerd en gezond bestaan.

Massage met warme olie

Een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische kijk op het behoud van gezondheid, is de oliemassage, ook wel Abhyanga genoemd. Abhyanga betekent letterlijk ‘het in-oliën van het lichaam’. Uniek aan een Ayurvedische massage is het gebruik van warme (medicinale) olie die royaal over het hele lichaam en het hoofd gebruikt wordt. Tijdens deze cursus leer je dan ook om met warme olie te werken, op zo’n manier dat het balans brengt in lichaam, geest en ziel. Je kan het zien als 3 partijen die onderdeel zijn van de massage: de ontvanger, de masseur en de olie.

Levensenergie in beweging

Een Abhyanga is een voedende massage. Het brengt de levensenergie (prana) in beweging en bevordert rust in gedachten en emoties. Fysieke of emotionele verstoringen van energie kunnen zo voorkomen worden of zelfs opgelost worden. De levensenergie wordt aan het stromen gebracht en het zelfregulerende en herstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Je eigen houding als masseur

Naast de massage technieken komt tijdens deze cursus ook jouw eigen houding als masseur aan bod. De Ayurveda noemt de aanraking die zuiver, evenwichtig en helderheid brengt een sattvische aanraking. Dit zal dan ook onderdeel zijn van deze 3 dagen. De adem, ontspanning en goede aarding dragen bij aan een evenwichtige en zuivere (sattvische) houding als masseur.

Dit zeggen anderen over Healing Space

Inge Reichman
Inge Reichman
Energetische Massage 1
Lees verder
Wat een liefdevolle, leerzame, helende ervaring. Een cadeautje om deze 3 dagen te mogen ervaren. Ontzettend fijne docenten die met volle aandacht en liefde onze groep begeleidden. En heerlijk praktisch, direct aan de slag! Dankjulliewel!
Kristel
Kristel
Reiki 1
Lees verder
Wat een fijne cursus en direct toepasbaar in het dagelijks leven. Doordat er zoveel kennis aanwezig is, ga je met zoveel meer dan alleen Reiki naar huis 🙏. Het voelde als een mini retreat!
Tessa Ligthart
Tessa Ligthart
Energetische Massage Intensive
Lees verder
Super goed. Lilian is een geweldige docente en ik heb veel van haar (en de andere docentes) geleerd.

Onze docent

Janneke Schuurman

Janneke Schuurman is Holistisch Ayurvedisch Therapeut en Reiki Therapeut en runt haar praktijk vanuit Utrecht. De afgelopen jaren heeft Janneke haar eigen unieke weg gevonden als therapeut, waarbij ze haar diepgewortelde basis in Ayurveda combineert met krachtig energetisch werk.

Praktische informatie

Een korte samenvatting van de cursus Ayurvedische Massage:

Data cursus

Je kunt je inschrijven voor de volgende data:

De inhoud van de cursus

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

Abhyanga massage technieken
– Werken met warme olie
– Verschillende massage technieken
– Het gebruik van een aantal belangrijke marma punten

Ayurveda
– Korte introductie in de Ayurveda: de Dosha’s en de verbinding tussen lichaam, geest en ziel
– De rol van warme olie in de Ayurvedische gezondheidsleer
– Kennis van verschillende basisoliën

Persoonlijke ontwikkeling
– Het belang van gronding en de aanwezigheid als masseur. Hoe blijf je in je eigen kracht staan

Doelstelling van de cursus

Na deze cursus kan je een gehele Ayurvedische lichaamsmassage geven.

Locatie Heart House

Erkend certificaat

Je volgt een geaccrediteerde cursus en ontvangt aan het einde van de cursus een erkend certificaat.

Werkwijze

In de les oefen je op elkaar in tweetallen, die tijdens de dagen telkens zullen wisselen. Door tijdens de cursus een Ayurvedische massage te geven én te ontvangen ervaar je de verschillende technieken en het effect van de massage.

Een Ayurvedische massage staat bekend om de warme olie en deze zal dan ook royaal gebruikt worden op zowel je lichaam als je hoofd. De olie zal nog op je huid en in je haar zitten als je naar huis gaat, dus trek daarom kleding aan waar olie op mag komen.

Tijdens de verschillende technieken wordt er telkens een gedeelte van het lichaam ontbloot, terwijl de rest bedekt is.  

Belangrijk om te weten: om het maximale uit je cursus te halen, verwachten wij dat je alle lessen bijwoont. Helaas kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald vanwege het groepsproces.

Extra informatie

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen op jouw account. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Ayurvedische Massage Cursus

Verdiep je in de helende kracht van Ayurvedische massage

Vraag & Antwoord

Lees hier ook de meest gestelde vragen over de cursus Ayurvedische Massage.

Ik heb al Energetische Massage gedaan. Heb ik dan toch iets aan deze cursus?

Jazeker! De cursus Ayurvedische Massage vormt een waardevolle aanvulling op je kennis en vaardigheden uit de Energetische Massage cursus.

Ik weet nog niks van Ayurveda. Kan ik dan toch meedoen?

Absoluut! De cursus is volledig gericht op praktische ervaring met Ayurvedische massage. Je maakt kennis met Ayurveda door het daadwerkelijk te ervaren en toe te passen. Voorafgaand aan de cursus ontvang je twee korte video’s waarin enkele essentiële concepten van Ayurveda worden toegelicht. Dit is alles wat je nodig hebt om deel te nemen, zonder enige voorafgaande theoretische kennis van Ayurveda.

Komt er ook theorie aan bod?

Er zal zeker wat theorie behandeld worden. Echter, de nadruk van deze cursus ligt op het praktisch ervaren van de Ayurvedische massage. Terwijl je de massage technieken onder de knie krijgt, zul je automatisch vertrouwd raken met de principes van Ayurveda, waaronder een globale introductie van de dosha’s.

Ga ik in deze cursus ook leren wat mijn constitutie is?

In deze cursus staat Ayurvedische massage centraal, dus de dagen zijn vooral praktijk gericht. Als je meer wilt leren over je constitutie dan kan je terecht bij Holistische Voeding of in de cursus Hormoonbalans & Ayurveda.

Welke delen van het lichaam worden er tijdens deze cursus gemasseerd?

Tijdens de cursus wordt het hele lichaam en het hoofd gemasseerd met warme olie.

Ik ben zwanger. Kan ik ook meedoen?

Deze cursus is niet aan te raden tijdens zwangerschap. Als je bekend bent met je menstruatiecyclus, adviseren we om een datum te kiezen waarop je niet menstrueert. We begrijpen dat dit niet altijd precies te voorspellen is. Als je toch menstrueert, zullen we een manier vinden om je toch deel te laten nemen.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.
Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Hormoonbalans &
Ayurveda

Balanceer je hormonen met de helende kracht van Ayurveda.

Energetische
Massage 1

Leer hoe je een volledige energetische massage geeft.

Holistische
Voeding

Leer en ervaar welke holistische voeding en leefstijl het beste bij jou past.

Reiki 1
Cursus

Leer hoe je op een toegankelijke manier het lichaam activeert.

★★★★★ 1.469 reviews
635,- btw vrij