Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Ayurveda therapeut en energetisch masseur in Utrecht, Janneke Schuurman

Janneke Schuurman

Janneke is Holistisch Ayurvedisch Therapeut en runt haar praktijk vanuit Utrecht. De afgelopen jaren heeft Janneke haar eigen unieke weg gevonden als therapeut, waarbij ze haar diepgewortelde basis in Ayurveda combineert met krachtig energetisch werk.

Janneke neemt haar cliënten mee tot de kern en begeleidt hen in het vinden van antwoorden op zowel lichamelijke als psychische en spirituele vraagstukken. Dit doet ze door middel van energetisch lichaamswerk, massages en Ayurvedisch voedings- en levensstijl advies; alles om het zelf helende vermogen van het lichaam de ruimte te geven. Daarbij is massage voor Janneke het fundament vanuit de oosterse kijk op gezondheid. Massage is voor haar dé manier om de binnen- en buitenwereld meer met elkaar in verbinding te brengen, wat er ook op je pad komt. Een massage brengt bewustzijn naar elke cel van het lichaam, waardoor je weer kan wonen in je ‘fysieke huis’. Waar lichaam en mind eerst achter elkaar aan renden, worden ze nu weer een.

Al haar kennis en haar jarenlange ervaring deelt Janneke graag op een toegankelijke, liefdevolle en authentieke manier, die haar cliënten omschrijven als ‘geaard’ en ‘licht’ tegelijk. Ayurveda geeft hierbij de leidraad en de tools die ieder van ons in onze eigen unieke constitutie kan inzetten. Cliënten waarderen de
down to earth en toch diepgaande manier waarop Janneke Ayurveda toepast.

Janneke is docent van de 3-daagse cursus Ayurvedische Massage.

Janneke als docent