Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Vera van Randwijk

Vera van Randwijck

Gastdocent Medische en Psychosociale Basiskennis, les 7

Docent bij- en nascholing Hart- en Vaatziekten en Schildklier

Na haar VWO is Vera aan de universiteit van Wageningen Voeding van de Mens gaan studeren. Ze heeft haar Ir-titel in 1992 behaald en wilde toen eigenlijk heel graag moeder worden. Ze heeft 4 kinderen mogen ontvangen en gedurende die tijd heeft ze met 6 andere ouders de democratische school ‘De Ruimte’ in Soest opgericht. Daarvoor heeft ze in 2004 haar Pabo gehaald bij de antroposofische Pabo Opleiding Helicon (nu Vrijeschool Pabo). Ze heeft er met veel plezier tot 2009 gewerkt. De school bestaat nog steeds en heeft inmiddels ruim 150 leerlingen.

De interesse en passie voor voeding en gezondheid bleef levend en in 2011 is ze begonnen met haar eigen bedrijf: Van Randwijck Voedingsadvies. Ze heeft de opleiding Holistisch Voedingscoach bij Anna Kruyswijk gevolgd en heeft daar de studie van Orthomoleculair Therapeut aan toegevoegd. Ze heeft zich verder verdiept in darmtherapie, vrouwelijke hormoontherapie, hart- en vaatziekten, ondersteuning bij kanker, neurotransmitter therapie en DNA-onderzoek.

Haar passie voor onderwijs ontdekte ze toen ze begon met het geven van voedings- en suppletielessen in de opleiding voor Care for Women specialisten. Inmiddels geeft ze via verschillende instanties les over verschillende onderwerpen. Zo heeft ze Voeding- en Hormoonles gegeven aan Kosmeoo-gewichtsconsulentes, geeft ze nascholingen bij Con Amore aan leefstijlcoaches en doceert ze aan het Opleidingsinstituut voor Orthomoleculaire Therapie ‘Ortho Linea’ in Nijmegen. 

Ze geeft lezingen op verzoek en heeft daarin verschillende onderwerpen behandeld: vrouw en overgang, de schildklier, hart- en vaatziekten, ADHD en voeding, het lezen van bloedwaarden, etc.

Sinds 2018 schrijft ze regelmatig artikelen voor het orthomoleculair vakblad OrthoFyto, over o.a. hormonen en fyto-oestrogenen, het Lareb, voeding en kanker, vetvertering en over de relatie tussen ontstekingen in de mond en artritis.

Lesgeven bij Healing Space ligt volledig in het verlengde van haar interesseveld. De relatie tussen hormonen en gezondheid, de invloed daarvan op het lichaam dat altijd op zoek is naar homeostase… Dit uitleggen, en haar kennis delen met studenten die zich op een holistische manier interesseren voor de gezondheid van de mens, vindt ze een feestje!