Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Bij- en nascholing
Hart- en Vaatziekten en Schildklier

1-daagse bijscholing Vooropleiding: Medische Basiskennis of Reiki Therapeut Bussum €175

Leer de signalen te herkennen van problemen die zich kunnen voordoen aan het hart, de vaten en de schildklier. En leer hoe je hart, vaten en schildklier kan verzorgen om de gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau.

Bij- en nascholing Hart- en vaatziekten en schildklier

Schrijf je in voor deze cursus. De eerst volgende datum is vrijdag 17 november 2023.

Prijs € 195
Duur 1 dag
Lestijden 10:00 – 17:00 uur

Locatie
Heart House
Huizerweg 54
1402 AD Bussum

Wat ga je leren?

Je leert de signalen te herkennen van problemen die zich kunnen voordoen aan het hart, de vaten en de schildklier. Bovendien leer hoe je hart, vaten en schildklier kan verzorgen om de gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen en te behouden op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau. Tijdens de dag komen de onderstaande onderwerpen aan bod.

De cursus is gericht op iedereen die zich wil verdiepen in hart, vaten en schildklier en wil leren hoe je deze kan verzorgen, aanvullend op dat wat een arts doet. Deze cursus is toegankelijk voor alle soorten zorgverleners met een Medische Basiskennis.

Onze docent

Vera van Randwijck is orthomoleculair therapeut en studeerde Voeding aan de Universiteit van Wageningen waar ze een wetenschappelijke biochemische basis heeft gelegd. Ze geeft lezingen en schrijft artikelen over diverse onderwerpen zoals de schildklier, hart- en vaatziekten, het lezen van bloedwaarden en ondersteuning bij kanker.

Praktische informatie

Van 10.00 tot 17.00 uur

Deze cursus is gericht op iedereen die zich wil verdiepen in hart, vaten en schildklier en wil leren hoe je deze kan verzorgen, aanvullend op dat wat een arts doet. Deze cursus is toegankelijk voor alle soorten zorgverleners met een Medische Basiskennis en voor Reiki Therapeuten die zijn opgeleid binnen Healing Space.

Deel 1: Hart- en vaatziekten en cholesterol
• De gezondheid van hart en vaten
• Wat is cholesterol?
• Wat zegt het lipidenbeeld uit het bloed?
• De oorzaak van hart- en vaatziekten
• Casuïstiek
• Voeding voor hart en vaten
• Oefeningen voor het hart

Deel 2: Schildklier, werking en bloedwaarden
• Schildklierhormoon – prevalentie van hypo- en hyperthyreoïdie
• Aanmaak van schildklierhormoon: hoe gaat dat?
• Verschil tussen T4, T3 en rT3
• De bloedwaarden van de schildklier en auto-immuunziekten – interpretatie
• Test van Barnes
• Casuïstiek
• Voeding voor de schildklier 

Totaal:7 uur
Waarvan docent contacturen:7 uur
Na deze cursus kan je signalen herkennen van verschillende problemen die zich kunnen voordoen aan het hart, de vaten en de schildklier. Ook weet je hoe je hart, vaten en schildklier kan verzorgen om de gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen (en te behouden) op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau.
De les is interactief met casuïstiek.

Voor alle praktische informatie omtrent de cursus kun je na het boeken inloggen en de informatiepagina bekijken. Hier vind je de meest actuele informatie over aanvangstijden, locatie en wat mee te nemen.

Bij- en nascholing Hart- en Vaatziekten en Schildklier

Lees meer over de verschillende accreditaties per opleiding en over de voordelen van het aansluiten bij een beroepsvereniging.

Anderen bekeken ook

Medische en
Psychosociale Basiskennis