Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Ki-training

Data: op aanvraag 2-daagse training Vooropleiding: niet vereist  Locatie: Bussum

Ki-training

Onze Ki-trainingen zijn uitermate geschikt voor groepen die zich bezighouden met inspirerend leiderschap, zowel voor particuliere groepen (ondernemers) als groepen binnen bedrijven. Al naar gelang de thema’s van de groep wordt er gekozen voor specifieke oefeningen die de mentale problemen fysiek zichtbaar maken en door op de juiste manier te leren reageren, wordt er ook vertrouwen opgebouwd om met het “vermeende probleem” anders om te kunnen gaan.

Ki

Wat leer je op deze training?

Tijdens deze training laten we de deelnemers kennismaken met het begrip Ki zoals dit wordt gebruikt in de krijgskunst Aikido. Marcelino en Toña geven oefeningen voor het ontdekken van je eigen Ki punt, laten de deelnemers ervaren hoe veel onvermoede kracht dit vrijmaakt en geven voorbeelden van hoe je dit fysiek kunt sturen om je doel te bereiken. 

Dit levert spectaculaire resultaten op, zeker als je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je kunt bijvoorbeeld je lichaam verzwaren zodat je niet meer opgetild kunt worden, of juist lichter maken, zodat je alleen met een paar vingers opgetild kunt worden. Je kunt je arm zo strekken, dat niemand hem meer kan buigen, en je kan leren hoe je jezelf makkelijk bevrijdt uit een greep.

Uitgelegd wordt dat dit ook gevolgen heeft voor de psyche. Als je leert je lichaam te ontspannen op het moment dat je eigenlijk van plan was kracht te geven, ervaar je dat de oefening gemakkelijk gaat. Wat betekent dit voor een dagelijkse (werk)situatie, waarbij je gewend bent om met stress te reageren? Wat zou er gebeuren als je leert om zonder stress te reageren of je terug te trekken uit de situatie?

Alle problemen waar we in het dagelijks leven mee te kampen hebben, zou je kunnen vertalen in een bepaalde aanvalsvorm. De manier waarop je daar fysiek op reageert, spiegelt meteen hoe je gewend bent daar op in te gaan. Hoe reageer je bijvoorbeeld op een aanval van boven naar beneden (de ander machtiger ervaren dan jezelf)? Een aanval van achteren (oneerlijkheid)? Een aanval met een mes (verlamd raken van schrik en niet meer zien wat er werkelijk speelt)? Een aanval van twee aanvallers tegelijk (prioriteiten stellen)?

Gezien onze ruime kennis en ervaring op het gebied van Ki en de oneindige mogelijkheden ervan, kan de training zo diepgaand zijn als de groep zelf wil.

Over de docent

De training wordt gegeven door de founders van Healing Space: Toña Wong Chung en Marcelino Smith. Beide zijn zeer ervaren in krijgskunst (Aikido) en heelkunst (Reiki) en weten hoe je met weinig middelen heel effectief met je energie kunt omgaan. Ze hebben ruime ervaring in geven van Ki-trainingen aan zeer uiteenlopende groepen binnen bedrijven en aan ondernemers.

Extra informatie

2 Dagdelen.

Voor groepen van 6 tot maximaal 16 deelnemers.

Na deze training hebben de deelnemers hun eigen Ki-punt ontdekt en hebben ze ervaren hoeveel kracht dit vrijmaakt. De deelnemers hebben geleerd om hun lichaam te ontspannen op momenten dat anders met stress gereageerd zou worden en weten hoe ze dit kunnen toepassen in dagelijkse (werk)situaties.

Afhankelijk van de thema’s van de groep worden er specifieke oefeningen uitgevoerd die de mentale problemen fysiek zichtbaar maken. Op die manier wordt er geleerd op de juiste manier te reageren, en wordt er vertrouwen opgebouwd om met het “vermeende probleem” anders om te kunnen gaan. De training bestaat uit 2 dagen: de eerste dag is de kennismaking met het begrip Ki en het ontdekken van je eigen Ki punt. Tussen de 1e en de 2e trainingsdag zal 2 a 3 weken ruimte zijn, waarbij de deelnemers de geleerde kennis kunnen implementeren in hun leven. Tijdens de 2e trainingsdag gaan we verder in op de specifieke situaties waarbij de deelnemers hebben gemerkt dat ze hun Ki hebben verloren en leren ze vervolgens hoe te handelen in deze situaties.

Een ki-training is heel geschikt voor groepen die zich bezighouden met inspirerend leiderschap, zowel voor particuliere groepen (ondernemers) als groepen binnen bedrijven. Al naar gelang de thema’s van de groep wordt er gekozen voor specifieke oefeningen die de mentale problemen fysiek zichtbaar maken en door op de juiste manier te leren reageren, wordt er ook vertrouwen opgebouwd om met het “vermeende probleem” anders om te kunnen gaan.

Kosten van de training

€ 4.000 per groep van minimaal 6 en maximaal 16 personen. Kruidenthee is inbegrepen. Lunch is eventueel mogelijk op verzoek.

Interesse?

Heeft u interesse om deze training aan te bieden aan uw groep mensen, dan denken we graag met u mee over maatwerk. Gaat het over teambuiliding, een specifiek vraagstuk, is er meer energie nodig in uw team of gaat het vooral om gezelligheid? Afhankelijk van de intentie van de training bepalen we de duur en de specifieke oefeningen.

Gebruik het contactformulier of neem contact op.

Op aanvraag

Boek een Ki-training voor een groep van minimaal 6 en maximaal 16 personen.

Locatie training

Adres heart house