Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Aikido Ki

Aikido

Jouw bewegingen tijdens Aikido weerspiegelen jouw bewegingen in het echte leven

Aikido betekent letterlijk “De weg van het ontmoeten en harmoniseren van levenskracht”. Een les bestaat uit een warming up en uit technieken die hun feitelijke oorsprong hebben op het slagveld, waar het ging om leven en dood. Deze technieken worden echter op een zeer vreedzame manier beoefend, met als primair uitgangspunt om de tegen jou gerichte agressie onder controle te brengen, niet om haar te vernietigen. Een echte slogan is “Don’t harm the enemy”. De mogelijkheid om de aanvaller te blesseren of zelfs te doden is een keuze. Agressie tijdens een les is, net als in het leven zelf, totaal overbodig en nutteloos.

Met het trainen van de fysieke weerbaarheid wordt ook de mentale weerbaarheid getraind. De bewegingen die je maakt tijdens je Aikido oefeningen, weerspiegelen de bewegingen die je maakt in het echte leven van dat moment.

  • Of je goed je voeten op de grond houdt, vertelt iets over of je bij jezelf bent.
  • Je timing zeg iets over je mate van focus.
  • Het bepalen van de juiste afstand tot je tegenstander, zegt iets over jouw vermogen om los te laten.

Zo is een dankbare uitwerking van de les, dat als je na anderhalf uur de mat afstapt, er veel meer afstand is gekomen tussen jou en ‘je probleem’ of heb je plotseling een oplossing gevonden voor iets wat je bezighield.

Lessen door Marcelino Smith

Ben je leidinggevende en heb je het idee dat je team behoefte aan meer energie heeft? Of krijgt jouw team te maken met agressie in het werk? Aikido helpt daar bij! Aikido lessen door Marcelino Smith zijn te boeken als losse les voor een teamuitje of als onderdeel van een reeks trainingen. Via onze pagina over Ki-training kun je meer lezen en contact opnemen. 

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”