Waarom is er een verschil in aantal dagen tussen de opleiding bij Healing Space en bij andere organisaties?
In onze combinatieopleiding van Medische Basiskennis (MBK) en Psychosociale Basiskennis (PsBK) behaal je in slechts 18 lesdagen twee erkende diploma’s (CPION-erkend) die jouw carrière als therapeut of coach naar een hoger niveau tillen. Bij Healing Space omarmen we het holistische mensbeeld vanuit de natuurgeneeskunde, waarbij lichaam, psyche en mentaal-emotionele aspecten elkaar wederzijds beïnvloeden. Een mens is zo veel meer dan alleen het lichaam! In tegenstelling tot veel andere opleidingen, waar de nadruk vaak ligt op oppervlakkig stampwerk van Medische Basiskennis, willen wij juist de kracht van het complementaire veld benadrukken. Door meer dagen aan de opleiding te besteden, bieden we diepgaandere kennis en kunnen we de studiebelasting per dag verlagen. Dit stelt ons in staat om volop aandacht te besteden aan de essentiële Psychosociale Basiskennis, naast de Medische Basiskennis.
Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis (MBK + PsBK) geschikt?
Of je nu een therapeut (in opleiding) bent of dat je geïnteresseerd bent in lichaam en geest: onze opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis is een onmisbaar fundament voor jouw ontwikkeling! Dit zijn een aantal redenen die onze studenten noemen waarom ze voor onze opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis kozen:
- Je bent perfect op de hoogte van de belangrijkste reguliere medische terminologie en bent in staat klachten en ziektebeelden te herkennen. Hierdoor kun je als therapeut adequaat handelen en inschatten wanneer verwijzing naar de huisarts noodzakelijk is. Kortom; je staat met zelfvertrouwen in je praktijk en je bent je cliënten nog beter van dienst.
- Jouw consulten worden door een groot aantal verzekeraars uit het aanvullende pakket vergoed.
- Je kunt een brug slaan tussen de complementaire en reguliere zorg. Na het volgen van deze opleiding kun je als therapeut ook de reguliere zienswijze meenemen in je praktijk. Hierdoor kijk je naar het geheel en dat maakt je in je werk, en als persoon, nog meer holistisch en verbindend.
- Doordat we de psychologische, mentaal-emotionele en fysieke aspecten als één geheel beschouwen, is voor ons de Medische en Psychosociale Basiskennis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je haalt dus in 18 lesdagen twee diploma’s (CPION erkend).
Voldoet jullie opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis opleiding aan de eisen van PLATO?
Ja absoluut. Omdat wij aan de PLATO eindtermen voldoen, zijn we geaccrediteerd door het CPION.
Zijn er tussentijdse examens?
Examens is een te groot woord, dus die term gebruiken we niet bij onze opleiding. Je kennis wordt getoetst via de volgende aspecten:
- Via inleveropdrachten
- Via kennisvragen die in de les worden besproken
- Via korte kennistoetsen. De kennistoetsen voor het onderdeel pathologie bevatten ook altijd een casuïstiek opdracht. Hiermee toetsen we of je datgene wat je aan kennis tot je genomen hebt ook in jouw praktijk kan inzetten.
Is er een eindexamen?
Nee er is geen eindexamen. Jouw eindcijfer wordt gevormd door het gemiddelde van alle ingeleverde opdrachten en korte kennistoetsen die je hebt afgelegd. Er is dus geen druk van een traditioneel examen, maar een eerlijke beoordeling op basis van jouw prestaties en inzet tijdens de duur van de gehele opleiding.
Hoe kan ik me op die tussentijdse kennistoetsen voorbereiden?
Door op tijd de opdrachten in te leveren bij elke les. Daarnaast kan je jezelf voorbereiden door de vragen die je aan het einde van elke les krijgt. Als je de tijd neemt om deze grondig te bestuderen, versterk je op een toegankelijke manier je kennis en bereid je je optimaal voor op de tussentijdse kennistoetsen.
Wat gebeurt er als ik een van de tussentijdse kennistoetsen niet haal?
Voor de toetsen dien je minimaal een 5,5 te halen. Als je de toets niet haalt, dan zijn er 2 data waarop je de toets kan herkansen.
Kan ik een les missen?
Om aan de CPION eisen te kunnen blijven voldoen, hanteren we een strikte 100% aanwezigheidsplicht. In zeer uitzonderlijke gevallen kan, na overleg met de docent en het secretariaat van Healing Space, één les gemist worden die je in de volgende opleiding inhaalt om je diploma te behalen. Als je een deel van een dag mist kan het zijn dat in overleg met de docent een vervangende opdracht daarvoor gemaakt kan worden.
Hoeveel uren per week ben ik gemiddeld met de opleiding bezig?
Het aantal uren dat je besteedt aan de opleiding is afhankelijk van je vooropleiding en jouw individuele leersnelheid. Om het leerproces te vergemakkelijken, bieden we naast lesmateriaal in boeken ook verhelderende video’s aan waarin de lesstof duidelijk wordt uitgelegd. Bovendien leggen we tijdens de lessen de nadruk op beredenerend leren, in plaats van simpelweg ‘stampen’. Dit zorgt ervoor dat onze studenten de intensiteit van de opleiding als veel toegankelijker ervaren.
Hoeveel ECTS is de opleiding?
De waarde van de opleiding is 80 ECTS.
Kan ik alleen de Medische Basiskennis volgen, zonder de Psychosociale Basiskennis?
Als je de Medische Basiskennis bij ons volgt, combineren we dat altijd met de Psychosociale Basiskennis. Doordat we binnen het complementaire veld de psychologische, mentaal-emotionele en fysieke aspecten als één geheel beschouwen, is voor de complementair therapeut/arts de MBK en PsBK onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door gedegen kennis op beide vakgebieden op te doen, wordt de kracht van jou als complementair therapeut versterkt.
Ik heb bij een andere opleider al de Medische Basiskennis gehaald: kan ik dan bij jullie de Psychosociale Basiskennis los volgen?
Ja dat is zeker mogelijk. Afhankelijk van de genoten vooropleiding en het aantal behaalde ECTS. Je kan voor meer informatie contact met ons opnemen via vragen@healingspace.nl.
Kan ik de opleiding ook in delen betalen?
Dat is mogelijk. Neem gerust contact met ons op via vragen@healingspace.nl om een betalingsregeling te bespreken die aansluit bij jouw situatie.
Heb je zelf nog vragen? Stel ze via vragen@healingspace.nl