Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Wat is het verschil tussen een Energetische en een ‘gewone’ massage?

Bij Healing Space kan je de cursus Energetische Massage volgen. Maar wat is dat precies, een energetische massage? En hoe verschilt deze massage van een ‘gewone’ massage? Onze docent legt het uit.

1. Je activeert de energiestroom

Bij een energetische massage activeer je de energiestroom in het lichaam. Ook spelen meridianen, de orgaansystemen die daar onder liggen en de bijbehorende functionaliteiten en emoties een rol bij een energetische massage. Dit betekent dat als er bijvoorbeeld op de longen meridianen wordt gewerkt, dat dat gaat over loslaten.. of als er gewerkt wordt op de hart meridianen, dan gaat het over gevoelens van vreugde maar ook van depressiviteit. Weten welke energetische laag je aanraakt, is een verschil ten opzichte van een gewone massage. 

2. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd

Een tweede verschil is dat je het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Met een energetische massage ben je heel bewust bezig om mogelijke blokkades, op welk niveau dan ook, op te lossen zodat alles in het lichaam weer prettiger gaat stromen: emoties, gedachten, energie… Je bent bezig met het totale plaatje, dus je hebt een holistische benadering als je gaat masseren.

Energetische massage handen op schouder vrouw bruin haar

3. Je masseert met aandacht en intentie

Het derde verschil is dat je aandacht en intentie masseert. Dus het gaat er niet zo zeer om dat je de techniek helemaal vlekkeloos kan uitvoeren, het gaat veel meer om ‘holding the space’; zorgen dat je écht aanwezig bent bij die persoon en dat die persoon ook voelt dat je er bent. Dat vraagt van jou dat je goed in verbinding bent met hoe jij je zelf op dat moment voelt. Maar het vraagt ook dat je kan ‘blijven staan’, letterlijk en figuurlijk, zodat iemand de gelegenheid krijgt om alles wat zich op dat moment wilt laten zien, zich mag openbaren. En dat jij voldoende fundament hebt, om dat op te kunnen vangen. Dus jouw worteling, gronding en aarding is een belangrijk aspect dat je tijdens de Energetische Massage cursus leert.

Wil je graag zelf leren hoe je een energetische massage geeft? In onze 3-daagse cursus oefen je op elkaar. Door tijdens de cursus een energetische massage te geven én te ontvangen ervaar je de verschillende technieken, waardoor je je eigen behandeling onder begeleiding van de docent verder kunt verfijnen.

Complete cursus met diverse onderdelen

De volgende onderdelen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Verschillende massagetechnieken
  • Het activeren van energiestromen
  • Contact en verbinding maken met de ander
  • Leren hoe je als masseur in je eigen kracht blijft staan: ‘holding the space’
  • Het doseren van energie die je geeft en ontvangt tijdens een massage
  • Het belang van een juiste houding
Daphne
Daphne
Energetische massage 1
Lees verder
Prachtige cursus om in contact te komen met de kracht van energetische massage, het zelfhelende vermogen van het lichaam en de universele energie.De trainers zijn uiterst bekwaam en je gaat naar huis met veel extra kennis en een heel stuk bagage minder.Er is ook heel veel liefdevolle aandacht voor je eigen ont-wikkeling is tijdens deze cursus.Ik heb genoten,gelachen en gehuild.precies zoals het mag zijn.bedankt voor de liefdevolle manier van lesgeven.Het was een cadeau aan mezelf wat ik nu mag gaan doorgeven aan mijn cliënten.
Dewi
Dewi
Energetische massage 1
Lees verder
Ik heb een onvergetelijke en prachtige ervaring gehad tijdens deze 3-daagse cursus. De docenten (Janneke en Lillian) dragen alle kennis over met enorm veel aandacht, geduld en liefde. De opzet is heel prettig: steeds de technieken doen en ervaren. Bijzonder hoe dankzij de bezieling die je voelt er een veilige ruimte ontstaat waarin alles er mag zijn. Ik gun echt iedereen deze cursus! Een aanrader als je geïnteresseerd bent in energetisch en lichaamswerk, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik deed de cursus met een dierbare vriendin en dat maakte het extra bijzonder.
Kelly
Kelly
Energetische massage 1
Lees verder
Ik voelde me letterlijk ondergedompeld in een healing space alle 3 de cursusdagen. Allemaal warme, liefdevolle docenten met veel expertise. Naast het technische gedeelte van de training was er ook ruimte voor persoonlijke en emotionele stukken. Complimenten voor de veilige bedding en aandachtige begeleiding. Het was heel verrijkend, dankjulliewel.De lessen heb ik als een warm bad ervaren ik heb gelachen en genoten en het belangrijkste de weg van reiki is open gegaan. Ik ga zeker reiki2 volgen!

Nieuwsgierig?

Leer hoe je een volledige energetische massage geeft.
Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”