Wat is het verschil tussen een Energetische en een ‘gewone’ massage?

1) Bij een Energetische Massage activeer je de energiestroom in het lichaam en ben je bezig met de meridianen, de orgaansystemen die daar onder liggen en de bijbehorende functionaliteiten en emoties. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op de longen meridianen werkt, dat dat gaat over loslaten… of als je werkt op de hart meridianen, dan weet je dat je bezig bent met gevoelens van vreugde maar ook van depressiviteit. Weten welke energetische laag je aanraakt, is een verschil ten opzichte van een gewone massage.

2) Een tweede verschil is dat je het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Met een Energetische Massage ben je heel bewust bezig om mogelijke blokkades, op welk niveau dan ook, op te lossen zodat alles in het lichaam weer prettiger gaat stromen: emoties, gedachten, energie… Je bent bezig met het totale plaatje, dus je hebt een holistische benadering als je gaat masseren.

3) Het derde verschil is dat je aandacht en intentie masseert. Dus het gaat er niet zo zeer om dat je de techniek helemaal vlekkeloos kan uitvoeren, maar het gaat veel meer om ‘holding the space’.; zorgen dat je ECHT aanwezig bent bij die persoon en dat die persoon ook voelt dat je er bent. Dat vraagt van jou dat je goed in verbinding bent met hoe jij je zelf op dat moment voelt. Maar het vraagt ook dat je kan ‘blijven staan’, letterlijk en figuurlijk, zodat iemand de gelegenheid krijgt om alles wat zich op dat moment wilt laten zien, zich mag openbaren. En dat jij voldoende fundament hebt, om dat op te kunnen vangen. Dus jouw worteling, gronding en aarding is een belangrijk aspect dat je tijdens de Energetische massage cursus leert.

 

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”