Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki kids blog

Heb jij wel eens een lepel op je voorhoofd geplakt?

Het ‘lepel op je voorhoofd plakken’ is een van de leukste oefeningen die we altijd samen met de kinderen doen in onze Reiki Kids cursus. Het is te gek om kinderen te laten ervaren dat de kracht die ze gebruiken ook echt zichtbaar is!

Maar hoe werkt dit? Je kan een lepel op je voorhoofd plakken als je licht magnetisch bent en iedereen kan dit trainen door goed te gronden. Je hoeft je hiervoor niet heel sterk te concentreren, maar het gaat vooral om het heel bewust contact maken met (het magnetische veld van) de aarde. Door zowel gecentreerd te zijn, als goed in verbinding met de aarde te zijn, creëer je een licht magnetisch veld om je heen en dat zorgt ervoor dat je metalen voorwerpen, zoals lepels of sleutels, op je lichaam kan plakken.

Voor sommige mensen is dit wat lastiger: misschien ben je wat minder geaard of gegrond van jezelf? Als je veel in je hoofd zit, en dus niet goed ‘in’ je voeten bent, is het lastiger om contact te maken met het magnetische veld van de aarde. Bovendien is het belangrijk dat er ook genoeg energie is om magnetisch te zijn: dus misschien ben je wel goed geaard, maar mag je nog iets steviger worden.

Reiki helpt hierbij. Reiki zorgt ervoor dat je je heel goed kan verbinden met de energie van de aarde en door veel Reiki te beoefenen ben je eigenlijk altijd in een staat van gecentreerdheid en geaardheid. Dus als je veel Reiki doet, kan je makkelijk licht magnetisch worden zodat de metalen voorwerpen makkelijk op je lichaam blijven plakken.

We doen deze oefening altijd tijdens onze Reiki Kids cursus, omdat het leuk is om kinderen letterlijk te laten zien wat ze kunnen met hun kracht. Wist je overigens dat het ook makkelijker is om dit aan kinderen te leren dan aan volwassenen? Kinderen verblijven nog minder in de ‘denk-stand’: dus ook al denken kinderen na, toch kunnen ze vrij snel schakelen met hun fantasie naar ‘wortels’ en naar ‘het hart van de aarde’. Wij volwassenen hebben daarentegen vaak wat langer nodig om uit ons hoofd te komen.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”