Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Interview met Aranka Friemann over de opleiding Holistisch Voedingscoach

Ben je benieuwd of de opleiding tot Holistisch Voedingscoach interessant is voor jou? We spraken met een van onze studenten, Aranka Friemann, over haar reis door de opleiding en haar plannen voor de toekomst.

Hoe heb je de opleiding Holistisch Voedingscoach ervaren?
“Mijn ervaring is absoluut positief! Anna Kruyswijk is een prachtig mens met haar kennis, wijsheid en de rust die ze uitstraalt. Haar humor zorgt ervoor dat de lessen allesbehalve saai zijn. Alles wat ze deelt is heel waardevol. Haar inzichten gaan veel verder dan alleen voedingsadvies; het is een totaalplaatje van gezondheid op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Dit maakt de opleiding niet alleen leerzaam, maar ook bijzonder verrijkend voor mijn eigen groeiproces.

Voor mij was de opleiding veel meer spiritueel en holistisch dan dat ik aanvankelijk had gedacht. Het onderdeel Kinesiologie riep in het begin vragen bij me op, of mensen hier wel voor openstaan en of ikzelf wel in staat zou zijn dit toe te passen. Dit hing natuurlijk samen met mijn eigen groeiproces. Maar het idee om met een holistische blik te kijken sprak me enorm aan. We kregen ook veel praktische tips, zoals bijvoorbeeld de zink test die je thuis kan doen. Dat zijn waardevolle tips waarmee je mensen op een heel toegankelijke manier kunt helpen

Alles bij elkaar voldeed de opleiding volledig aan mijn verwachtingen”.

Wat heb je geleerd met betrekking tot het leren behandelen van je cliënt?
“Het daadwerkelijk behandelen van cliënten tijdens de opleiding vond ik in het begin best spannend, maar gedurende het traject kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. In de lessen deelden we veel ervaringen met elkaar, waardoor we hebben geleerd dat elke cliënt weer anders is. Niet alleen qua klachten, maar ook qua persoonlijkheid. Door dit praktische behandeltraject in de opleiding voel ik me goed voorbereid op het werken met diverse cliënten in de praktijk”.

Hoe is het met je cliënt en met jezelf gegaan in het behandeltraject?
“Met mijn client ging het heel goed! Ik zag haar enorm opknappen, alleen al qua kleur in het gezicht, omdat ze meer ‘gevoed’ door het leven gaat. Wat bijzonder is, is dat ik zelf ook veel van mijn cliënt geleerd heb, want zij spiegelde mij geregeld. Het hele traject heeft me ook bewuster gemaakt van mijn eigen gezondheid. Ik ben nog niet helemaal klachtenvrij omdat ik mezelf niet als cliënt heb genomen, maar ik merk zeker verbetering en ik werk er nu verder aan. Er zijn ook emoties losgekomen die om heling vragen en daar ben ik nu mee bezig”.

Op welke manier wil je je opgedane kennis verder meenemen op jouw pad: in je carrière of in je persoonlijke leven?
“Ik heb veel geleerd en ben enorm gegroeid, niet alleen op vakinhoudelijk gebied, maar ook als persoon. Ik bekijk nu alles op een holistische manier en het is heel waardevol om deze kennis te hebben. Wanneer er iets gebeurt, bij mezelf of de mensen om me heen, zíe ik meteen dingen, hóór ik dingen. Het voegt een diepere laag toe aan mijn begrip en aan mijn reactie op situaties en dit is echt een verrijking van mijn persoonlijke leven. Maar ook op professioneel vlak gaat er veel gebeuren. Ik ga mijn eigen bedrijf opzetten en mensen één op één helpen als Holistisch Voedingscoach. Door de kennis die ik heb opgedaan, en de groei die ik tijdens de opleiding heb doorgemaakt, heb ik het vertrouwen gekregen om deze stap daadwerkelijk te zetten”.

Als iemand twijfelt om de opleiding te doen wat zou je dan zeggen?
“Als je persoonlijk begeleid wil worden met heel veel wijsheid en kennis vanuit de natuurgeneeskunde en als je openstaat voor een brede visie, ook op spiritueel vlak, dan is Healing Space absoluut geweldig! Mooie leslokalen, prachtige locatie en een fijn gebouw. Parkeren is geen enkel probleem en de centrale ligging maakt het voor velen goed bereikbaar. Zelf kom ik uit Leeuwarden en ben ik er in ruim 1,5 uur, dus dat is prima te doen”.

Volg ook de opleiding tot Holistisch Voedingscoach.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”