Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Zo volg je een succesvolle Healing Space opleiding via het UWV

Bij het UWV een opleiding volgen; het klinkt als een uitdaging, maar het kan zeker! Bij Healing Space verwelkomen we geregeld deelnemers die met succes een van onze opleidingen volgen via het UWV. We delen graag de stappen die je kan nemen om een opleiding via het UWV vorm te geven.

1. Verken je mogelijkheden bij het UWV

Of je nu nog maar kort, of juist al lang werkzoekende bent, het is belangrijk dat je de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie bij het UWV verkent. Zo is er voor veel mensen een budget voor scholing, onder bepaalde voorwaarden. Het UWV wil graag mensen weer aan het werk helpen en vaak kan een opleiding daarbij helpen. Dit biedt dus volop kansen voor jou als je je wil ontwikkelen en graag weer aan het werk gaat. Neem dus contact op met het UWV en onderzoek welke mogelijkheden er zijn voor jouw specifieke situatie.

2. Het UWV WERKbedrijf: een cruciale rol

Veel van onze deelnemers die via het UWV onze opleidingen hebben gevolgd, zijn via het UWV WERKbedrijf bij ons terecht gekomen. Dit is een specifieke afdeling die vaak een cruciale rol speelt in het traject naar het volgen van een opleiding. Vraag expliciet naar deze afdeling wanneer je je mogelijkheden bij het UWV verkent. Wellicht kan het UWV WERKbedrijf ook voor jou iets betekenen.

3. Onderzoek de voorwaarden voor jouw situatie

Elke situatie is uniek, dus zorg dat goed op de hoogte bent van de voorwaarden die op jou van toepassing zijn. Ontdek details zoals het maximale opleidingsbudget, het type opleiding dat je kunt volgen en de duur van de opleiding.

4. Selecteer een passende opleiding en instituut

Zodra je weet aan welke voorwaarden je opleiding moet voldoen, kan je zelf gaan zoeken welke opleiding het beste bij je past. Voordat je een specifieke opleiding zoekt, is het belangrijk dat je een opleidingsinstituut selecteert dat een contract heeft met het UWV, zoals Healing Space. Het vinden van een passende opleiding is niet altijd makkelijk en als je twijfelt over bepaalde opleidingen binnen Healing Space, neem dan contact met ons op voor advies bij het maken van de juiste keuze.

5. Wees pro-actief over jouw gewenste traject

Zodra je duidelijk hebt welke opleiding(en) je wilt volgen, benader dan pro-actief je contactpersoon bij het UWV (WERKbedrijf). Verschaf alle relevante informatie over de opleiding en motiveer waarom deze bijdraagt aan je integratie op de arbeidsmarkt. Het is hierbij belangrijk dat je echt gemotiveerd bent om weer aan het werk te gaan. Een proactieve houding kan het verschil maken in het verkrijgen van de benodigde ondersteuning.

6. Benut de betrokkenheid van het UWV gedurende de opleiding

Is het gelukt om een opleiding via het UWV te volgen? Veel van onze deelnemers ervaren fijne betrokkenheid van hun contactpersoon bij het UWV (WERKbedrijf) gedurende de opleiding. Ook is er vaak hulp en advies over het indienen van specifieke kosten die bij de opleiding horen. Maak dus gebruik van deze betrokkenheid, zodat het UWV (WERKbedrijf) je optimaal kan helpen met de benodigde ondersteuning tijdens het hele traject.

Tips van onze deelnemers via het UWV

Onze oud-deelnemers die via het UWV een opleiding bij ons volgden, delen graag nog een paar waardevolle adviezen:

  • Ga voor wat je wil en wees proactief in het hele proces
  • Laat zien dat je echt weer aan de slag wil en dat je gemotiveerd bent om de gekozen opleiding te volgen
  • Kies een opleiding die niet alleen aansluit bij je interesses maar ook je kansen vergroot op de arbeidsmarkt. Dit kan een verdieping zijn binnen je vakgebied of juist een omscholing in een richting waar je naar toe wilt
  • Toon aan hoe de opleiding je helpt om snel weer aan het werk te gaan
team-medewerker-kristel
Met deze stappen wordt het volgen van een opleiding via het UWV bij Healing Space wellicht ook voor jou mogelijk. Heb je nog vagen? Neem dan contact met ons op via office@healingspace.nl. Wij helpen je graag op je pad van persoonlijke en professionele groei.
Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”