Reiki onderzoek

We merken een enorme toename in de hoeveelheid vraag en aanmeldingen voor onze Reiki cursussen en opleidingen. De uitkomsten van Reiki sessies zijn dan ook groot. Om deze uitkomsten beter te kunnen begrijpen zijn wij een onderzoek begonnen.

De reviews op onze website laten zien op hoeveel niveaus mensen zich gesterkt voelen na een van onze Reiki cursussen. Jarenlange hoofdpijn, pijn in de gewrichten en vermoeidheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar het allerbelangrijkste voor ons is de mate van verbondenheid die mensen voelen tijdens de cursus met anderen die ze helemaal niet kennen, hoe ze daar emotioneel van opknappen en oude pijn achter zich kunnen laten. Steeds meer mensen stromen nu ook door naar de vervolgniveaus in de tweede graad Reiki en de Reiki Therapeut.

Het Reiki onderzoek

Bij Healing Space zijn we al sinds 2017 bezig met een onderzoek om de effecten van Reikibehandelingen te meten. We nodigen iedere keer een groep mensen uit om 4 Reikibehandelingen in 4 achtereenvolgende weken te ontvangen en met cijfers aan te geven hoe het verloop van hun klachten is en hun algehele welbevinden. Hoe hoger de cijfers, des te meer last ervaren de mensen. Uit de resultaten tot nu toe is gebleken dat bij elk behandelingstraject de cijfers naar beneden zijn gegaan.

De komende jaren gaan we door met dit onderzoek, zodat we een substantieel aantal mensen gemonitord hebben. Dit doen wij in de zogeheten ‘Dojo-In’ dagen. Er staan dan 4 weken achter elkaar op dezelfde dag minimaal 6 Reiki Therapeuts in opleiding klaar om in tweetallen 6 mensen per dag te behandelen onder supervisie van Marcelino en mij. Het is voor de behandelaars een gelegenheid om te oefenen en voor de deelnemers een buitenkans voor intensieve en professionele zorg.

Meedoen aan ons onderzoek?

Deelname aan het onderzoek kost 50 euro per sessie. In de nieuwsbrief en op onze Instagram account doen we regelmatig een oproep voor deelname zodra we weer nieuwe data gepland hebben.

Het belangrijkste om te weten van reiki is dat het door iedereen beoefend kan worden en dat het werkt met een verbluffende eenvoud aan handelingen. Voor mensen die nog nooit een reikibehandeling hebben gehad is dat vaak het moeilijkste aspect om aan te nemen. Toch bestaan we allemaal uit energie en met het beoefenen van Reiki leer je deze energie steeds meer te benutten voor het in stand houden van gezondheid en welbevinden.

Sociaal aanvaardbaar

Dit is ook een zeer belangrijke sleutel in het beheersbaar houden van de kosten van de zorg zowel vanuit het perspectief van zorgverleners als niet-zorgverleners. Alleen daarom al denk ik dat steeds meer initiatieven nu bodem vinden om Reiki bijvoorbeeld te integreren in ziekenhuizen en op de werkvloer van allerlei – ook niet zorggerelateerde – bedrijven. De populariteit van reiki groeit hiermee met de dag en is straks niet meer weg te denken in elke gelegenheid waar mensen intensief samenwerken. In plaats van nog een bakje koffie om overeind te blijven geef je je collega nog een shot reiki om ook nog gezond overeind te blijven.
Wij zijn in ieder geval zeer positief gestemd door alle geluiden die ik terug hoor van onze studenten die zelfstandig allerlei initiatieven starten en wat ons betreft keren we nu gestaag maar zeker terug naar een samenleving waarin elkaar aanraken met een healing touch de gewoonste zaak van de wereld is!

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”