Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Reiki onderzoek

Onze ervaringen met Reiki

We merken een enorme toename in de vraag naar onze Reiki cursussen en opleidingen.  De reviews op onze website laten zien op hoeveel niveaus mensen zich gesterkt voelen na deelname hieraan. Veel deelnemers laten ons weten dat jarenlange klachten, zoals hoofdpijn, pijn in de gewrichten en vermoeidheid minder zijn geworden of zelfs geheel verdwenen. Maar ook emotionele blokkades en mentale klachten knappen binnen korte tijd op.

Typerend voor onze Reiki cursussen is ook de mate van verbondenheid die mensen voelen met de andere deelnemers die ze helemaal niet kennen. Het is altijd weer een cadeau om te zien hoe mensen daar emotioneel van opknappen en hoe dit hen helpt om oude pijn achter zich te laten. Na 21 jaar lesgeven heb ik voor mezelf ook de conclusie getrokken dat dit bij elkaar hoort. De energie gaat stromen met het volgen van een Reiki cursus en dit heeft zowel effect op de fysieke klachten als het vermogen om te verbinden. Om fysiek te genezen is het openen van het hart nodig. Daarmee gaat het verbinden met je omgeving ook veel gemakkelijker. Steeds meer mensen stromen nu ook door naar de vervolgniveaus Reiki 2, Reiki Therapeut en Reiki Master.

Waarom dit Reiki onderzoek

Om ook een maatschappijbreed draagvlak te creëren voor deze fantastische heelmethode hebben we besloten om een onderzoek te doen naar de effecten van onze Reiki behandelingen. Onze intentie is dat de uitkomsten hiervan mensen inspireren die anders misschien niet in aanraking komen met deze materie. Ook wensen we dat instanties zoals zorgverzekeraars en werkgevers de enorm toegevoegde waarde erkennen van het investeren in deze manier van zorgverlening.
Vooral in deze tijd waarin de zorgvragen steeds meer complexiteit laten zien en steeds meer mensen afhankelijk raken van medicatie, is het van belang om een methode van genezen te hebben die eenvoudig is. Dat is misschien nog wel het meest spectaculair aan deze vorm van behandelen; dat het zo eenvoudig is, dat iedereen het kan leren en dat het zo zacht is, dat alle mensen er mee behandeld kunnen worden ongeacht de staat van (on)welbevinden.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

We zijn in 2017 begonnen met het monitoren van de effecten van onze sessies. We nodigen iedere keer een groep mensen uit om vier Reiki-behandelingen in vier achtereenvolgende weken te ontvangen en met cijfers aan te geven hoe het verloop van hun klachten is en hun algehele welbevinden met de zogenoemde MyMopp methode. Hoe hoger de cijfers, des te meer last ervaren de mensen. Uit de resultaten tot nu toe is gebleken dat bij de meeste deelnemers de cijfers naar beneden zijn gegaan.

reiki onderzoek grafiek Healing Space
In deze grafiek kan je de score zien van de eerste 36 deelnemers: De pijnscores die in sessie 1 worden gegeven (rood) zijn aanzienlijk naar beneden gegaan na sessie 4 (paars)

De komende jaren gaan we door met dit onderzoek, zodat we een substantieel aantal mensen gemonitord hebben. Dit doen wij in de zogeheten ‘Dojo-In’ dagen, vernoemd naar de Reiki kliniek van één van de grote meesters van Reiki in het vooroorlogse Japan. De behandelingen worden uitgevoerd door Reiki Therapeuten (in opleiding) die in tweetallen de cliënten behandelen onder supervisie van Marcelino en mij. Het is voor de therapeuten een gelegenheid om hun vaardigheden te vergroten en voor de deelnemers een buitenkans voor intensieve en professionele zorg.

Meedoen aan ons onderzoek?

Deelname aan het onderzoek kost 50 euro per sessie. Op ons Instagram account worden de mogelijkheden voor deelname gecommuniceerd zodra we weer nieuwe data gepland hebben.

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”