Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

De kracht van energie: mijn Reiki 2 ervaring

Sinds de Reiki 1 cursus kies ik elke dag opnieuw om mezelf Reiki te geven. Het is voor mij ook wel een soort van heilig moment geworden. Waar ik vroeger zei: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’, is het nu meer ‘Een dag geen Reiki, is een dag niet geleefd” ;-).

Ik had al gauw na de 1e cursus besloten dat ik ook mijn 2e graad wilde behalen. Begin maart was het zo ver. Mijn verwachting was, dat het een beetje hetzelfde zou zijn als de 1e cursus. Maar al gauw merkte ik dat ik deze dagen heel anders ervaarde. Ik voelde me sterk, vol vertrouwen en ja, het was veel. Want in de 2e graad kwam er nog zoveel meer informatie op mij af, waardoor af en toe het stemmetje in mijn hoofd piepte: ’Ga ik dit allemaal wel kunnen?’. Maar de begeleiding van Tõna, Marcelino en de assistenten is zo fijn. Stap voor stap hebben ze ons meegenomen in het proces. En waar ik eerst nog dacht dat het een fabeltje was dat je na Reiki 2 het krachtiger zou voelen, kan ik alleen maar beamen dat het echt zo is. Het voelt nu soms alsof de energie met de kracht van een brandweerslang uit mijn handen spuit. Wat ik nog extra bijzonder aan Reiki 2 vind is dat ik heb geleerd om iemand op afstand te behandelen. Dit is echt magisch.

Ik ben enthousiast en vol vertrouwen terug naar huis gegaan na de Reiki 2 cursus. Ik besloot meteen dat ik ook behandelingen aan mijn klanten wilde geven. Dus zo gezegd, zo gedaan en ik heb intussen al de mooiste dingen mogen zien gebeuren op mijn behandeltafel. Het heeft mij bewust gemaakt dat Reiki het lichaam een stem geeft. Een stem die ons laat horen wat we nodig hebben. Zowel op fysiek, mentaal als op emotioneel niveau. Een stem die ons helpt om helder te krijgen wat de voorwaarden zijn, die we nodig hebben om te zorgen dat het goed met ons gaat.

In mijn praktijk help ik vrouwen om trouw te zijn aan zichzelf en Reiki is daar een hele mooie aanvulling op, want op deze manier kan ik mijn klanten een moment geven waarbij ze echt aandachtig en aanwezig kunnen zijn bij zichzelf, op een ontspannen manier.

Waar we in de maatschappij steeds weer worden afgeleid door allerlei verwachtingen en eisen van de buitenwereld, raken we daar soms wel eens in verstrikt. Waardoor we niet meer ons eigen pad volgen, niet meer onze eigen grenzen herkennen en erkennen en niet meer de keuzes maken die vanuit ons hart komen. Door mijn coachingstrajecten en de VIP-dagen geef ik vrouwen de mogelijkheid om weer hun eigen pad te ontdekken en te bewandelen. En met de Reiki-behandelingen kan ik nu net dat extra´tje geven om het vertrouwen in zichzelf, hun pad en in het leven te vergroten.

Ik ben heel blij dat ik voor Healing Space heb gekozen, omdat Tõna en Marcelino gewoon mens zijn. Niks zweverigs aan, gewoon lekker duidelijk en met een heerlijke dosis humor! Zij hebben mij kennis gegeven over Reiki en het vertrouwen om aan de slag te gaan met iets wat ongrijpbaar en niet tastbaar is, maar wat zo’n grote waarde heeft om de wereld een stukje mooier te maken!

En mijn ontdekkingstocht…. die stopt hier niet. Want ik wil graag de Reiki Therapeut opleiding gaan volgen!

Door Anjo de Bruijckere, haar website anjodebruijckere.nl

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”