Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Word niet te mannelijk

Elk mens heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Uiteindelijk gaat het erom dat deze twee energiestromen in balans zijn. Als de energie in de persoonlijkheid in balans is, zal een man zich het beste voelen als hij zijn mannelijke energie om kan zetten in doorzettingsvermogen en daadkracht. Zo neemt zijn mannelijke energie toe en beweegt hij zich volgens zijn natuur. Jij als vrouw daarentegen, voelt je het beste als je je vrouwelijke energie ongebreideld kan laten stromen. Jouw vrouwelijke energie neemt toe als je je kan ontspannen en van daaruit kunt verbinden met de natuur en alles wat leeft. Bij jou als vrouw ontstaat instinctief de behoefte om dat wat leeft te beschermen en te verzorgen.

Vrouwelijke energie

Als je als vrouw in deze westerse maatschappij mee wil tellen, is het belangrijk om je te realiseren dat we leven in een maatschappij die is ingericht door mannenenergie en mannelijk denken. Als vrouw beschik je ook over mannenenergie en als je het ver wil schoppen in je carrière dan zal je deze energie dan ook veelvuldig moeten inzetten. Doelgericht bezig zijn, volharden en daden stellen worden dan een belangrijk onderdeel van je leven. Dit gaat goed zolang je daarnaast ook voeding geeft aan je vrouwelijke energie en heel bewust momenten inlast van ontspanning en overgave. In deze momenten kan je weer de verbinding voelen met je diepere natuur en word je ontvankelijk voor de levenskracht die door je heen stroomt. Voor mannen is dit ook belangrijk, maar als een man op het toppunt van zijn carrière staat en hij erachter komt dat alleen bezig zijn met de mannenenergie hem geen vervulling schenkt, kan hij op dat moment beginnen om ook zijn vrouwelijke energie te gaan ontdekken. Hij is tot dat punt wel trouw geweest aan zijn mannennatuur.

Libido verlies

Het risico dat je als vrouw loopt als je carrière wilt maken, is dat je dit alleen kan bereiken door het inzetten van al je mannenenergie. In veel gevallen kost dit je je gezondheid en schenkt het geen diepe vervulling, omdat het indruist tegen je vrouwenenergie die pas sterk wordt als je los kunt laten en verbinding kunt maken met je gevoel. Dit is ook de reden dat vrouwen meer gevoelig zijn voor burn-out verschijnselen dan mannen. En met dit laatste kom ik weer terug in de slaapkamer. Eén van de eerste dingen waar je het aan kunt merken als je als vrouw te veel mannenenergie inzet, is aan je libidoverlies en een algehele vervlakking van je emoties. Op een man kan het stimulerend werken op zijn libido als hij iets heeft neergezet in de wereld, maar bij jou als vrouw werkt het vaak stimulerend op je libido als je even niets hoeft te presteren en je mag overgeven aan je gevoel.

Mooie oefening

Een mooie oefening voor jou als vrouw is om je fantasie te gebruiken en een voorstelling te maken van je baarmoeder. Je kan hiermee in het begin het beste oefenen als je ontspannen in bed ligt, maar als je geoefend raakt, kan je dit op elk moment van de dag doen. Als je niet precies weet hoe je je baarmoeder vindt, trek dan je perineum even aan (de spieren die je gebruikt als je je plas inhoudt). Maar ook als je ooit een uitstrijkje hebt gehad, kan je dat gebruiken om je herinneren waar je je baarmoeder kunt vinden. Groet je baarmoeder en vraag je af hoe het met haar gaat. Als je het prettig vindt, geef haar dan een naam. Soms duurt het even voor je voelt dat je contact krijgt, maar als je deze oefening regelmatig doet, kan je baarmoeder je precies vertellen hoe het met haar gaat en wat ze nodig heeft. Als jij goed voor je baarmoeder zorgt, dan volg je op wat zij je vertelt. Dit kan zijn dat ze meer rust van jou nodig heeft of überhaupt contact nodig heeft. Zo zorg je voor je vrouwelijke essentie en daarmee ook voor je libido.

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”