Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Weet wat je wilt in het leven én in bed

Niet alleen in bed, maar ook in het dagelijks leven is het heel belangrijk om te weten wat je wilt. Want alleen dan kan er een liefdespartner op je pad komen die goed bij je past. Maar om erachter te komen wat je wilt, moet je eerst weten wie je bent.

Belangrijke keuzes

Niet weten wie je bent… Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal niet wordt gekweld door deze vraag. Dit zoekende gevoel komt namelijk vaak pas boven drijven op het moment dat je keuzes moet maken die bepalend zijn voor de rest van je leven. Bijvoorbeeld tussen je 20e en 35e. In die fase dienen zich doorgaans allerlei belangrijke kwesties aan: wil ik een relatie of blijf ik toch liever single? Wil ik wel of niet een gezin stichten? Ook tussen je 40e en 55e moet je allerlei belangrijke beslissingen nemen: wil ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen? Blijf ik de rest van mijn leven bij deze partner?

De invloed van chakra’s

Maar hoe leer je nou wie je bent? Daarvoor neem ik je eerst mee in de wereld van de chakra’s. Dit zijn de verschillende energiecentra die zich in en om je lichaam bevinden. Elk chakra houdt verband met bepaalde organen, mentale en emotionele processen. ‘Weten wat je wilt’ zetelt in je derde chakra. Dit is het gebied net onder je borstbeen. Echter, het belangrijke fundament van dit chakra bestaat uit de twee chakra’s die daar ónder liggen: het eerste en het tweede chakra. Het eerste chakra gaat over ‘veiligheid en vertrouwen’ en het tweede chakra heeft betrekking op ‘voelen wie je bent’.

Een rustmoment creëren

Om te leren voelen wat we willen, moeten we dus eerst met het eerste en tweede chakra aan de slag. Deze twee chakra’s hangen heel nauw met elkaar samen. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk om te voelen wie je bent als je je voortdurend onveilig voelt. Regelmatig momenten van vertrouwen en veiligheid creëren is daarom de allereerste sleutel tot weten wie je bent. Dit kun je heel eenvoudig doen door elke dag even stil te zijn, zonder afleiding van de televisie of je telefoon. Wat kan helpen is een kaarsje aansteken met de intentie om een rustmoment te creëren. Voor jezelf of met z’n tweeën.

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”