Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Interview met Toña Wong Chung over Reiki

Aangezien Reiki de basis is van het Holistisch Energetisch werk, vroegen we Toña Wong Chung naar haar persoonlijke ervaringen met Reiki.

Sinds wanneer beoefen je Reiki?
Ik beoefen Reiki sinds 1994, dus sinds ik 18 was.

Wat doet Reiki voor jou; wat brengt het je?
Het geeft me rust, liefde voor mezelf en het helpt me inzicht te geven in de oorzaak van moeilijke situaties. Daarnaast geeft het me bescherming en genezing voor mezelf en voor anderen. Voor Marcelino, mijn man, ook Reiki master en co-founder van Healing Space, brengt het rust, stabiliteit en vertrouwen.

Hoe vaak doe je het en hoe ziet je routine er dan uit?
Elke dag geef ik mezelf Reiki. Ik doe mijn zelfbehandeling in bed, voordat ik opsta, en hier ben ik ongeveer 30 minuten mee bezig. Verder heb ik ook een Reiki Grid, dat is een formatie met bergkristallen waarmee ik mensen en wensen 24 uur lang in een Reiki veld plaats als de Reiki Grid eenmaal opgeladen is. Dat opladen duurt ook ongeveer 30 minuten, en dit doe ik minimaal 3 x per week en in sommige perioden elke dag.

In deze Corona-tijd heb ik heel veel afstandsbehandelingen gegeven op afspraak. Dan gaat de persoon in kwestie liggen en stuur ik, soms met mijn man Marcelino en mijn dochter Estrella, Reiki naar deze persoon. Dit is net weer anders dan de Reiki Grid, omdat de Grid een continue puls afgeeft voor 24 uur en de persoon die op de Grid ligt hier niet specifiek voor hoeft te gaan liggen. Voor een afstandsbehandeling is een afspraak nodig en is er even een heel gefocuste energiestroom. Het is ook een heel mooie manier om te verbinden met iemand waarvan je houdt, waar je niet bij kan zijn. Mijn zoon woont op Hawaii en hem geef ik ook heel geregeld Reiki op afstand. Dat is een grote troost, zowel voor hem als voor mij, nu we niet bij elkaar kunnen zijn.

Beoefenen jouw kinderen ook Reiki?
Ja, zowel onze zoon als onze dochter beoefenen Reiki. Ze hebben meegedaan aan een Reiki Kids klas toen ze respectievelijk 8 jaar en 7 jaar oud waren. Onze zoon behaalde zijn tweede graad Reiki op zijn 16e en onze dochter op haar 14e. Ze hebben ook allebei hun eigen Reiki Grid met bergkristallen en ze zijn ook dagelijks met Reiki bezig. Soms behandelen we samen een familielid of een vriend(in), of ze doen het zelf.

Heb je een concreet voorbeeld van de impact van Reiki?
Toen onze dochter Estrella twee jaar oud was hadden we het beruchte theekopjes-incident. Ze zat op mijn schoot en trok in een onverwachte beweging een pot thee, die net gezet was, over de tafel over zich heen. Haar huid lag er op verschillende plekken af en ze gilde het uit. Het was enorm schrikken. Ik heb mijn handen meteen op haar brandplekken gedaan; binnen 5 minuten hield ze op met gillen en vervolgens ben ik zeker nog een half uur doorgegaan. Daarna heb ik alle plekken verbonden met zalfgaas voor brandwonden en ik heb haar elke dag over het verband heen behandeld. Ze is heel snel hersteld van deze brandwonden en eigenlijk zie je er nu geen littekens meer van op haar huid. Ik weet niet of ik dit had kunnen doen als het niet mijn eigen kind was geweest. Estrella heeft heel veel vertrouwen in de handen van haar ouders omdat ze vanaf baby met Reiki behandeld is.

Wat is het verschil tussen Reiki volgen bij Healing Space en bij een ander?
Wij volgen de Usui Reiki methode en Marcelino en ik zijn daarvoor als Reiki Masters allebei minimaal een jaar in opleiding geweest bij een Reiki Master die deze zelfde training heeft gevolgd in deze lijn. Toch is het moeilijk uit te leggen wat het verschil is om bij ons Reiki te doen in vergelijking tot een andere opleider, aangezien de term Usui Reiki niet beschermd is. Iedereen kan het zo noemen. Wat wij belangrijk vinden is dat we zelf als mensen Reiki in ons eigen leven actief beoefenen en het ook uitdragen als levenswijze en niet alleen als natuurlijke vorm van behandelen. We leiden onze cursisten op om het Reiki gedachtengoed in hun leven te integreren zodat het ze op alle niveaus kan helpen om ‘helere’ mensen te zijn en de zegeningen van deze rijke traditie kunnen ontvangen. De belangrijkste zegening die we telkens onder de aandacht brengen is hoe Reiki je helpt om zelfstandig met je problemen om te gaan. Vanaf een bepaald niveau van beoefening zie je dat alles waar je last van hebt, eigenlijk een uiting is van iets binnen in jou. Dat is in de eerste plaats heel confronterend, maar als je Reiki hebt, kan je meteen zelf aan het werk om het in jou op te lossen. Het mooie is dan, dat het probleem transformeert of elimineert en jij weer een wijzer mens geworden bent. Wij geloven dat als alle mensen op aarde dit principe leren, dat vrede op aarde in het bereik ligt van de mensheid. Om deze reden zijn wij zeer gepassioneerd in het geven van onze Reiki cursussen.

Als iemand ergens anders Reiki 1 heeft gevolgd, kan diegene dan bij Healing Space verder instromen?
Hiervoor kan een cursist terecht bij de Reiki 1 Intensive dagen die we organiseren. Dan komt iemand er meteen achter of de geleerde kennis en technieken overeenkomen met datgene wat bij Healing Space onderwezen wordt. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of de cursist door kan stromen naar Reiki 2, of dat er misschien voor wordt gekozen om nogmaals Reiki 1 te volgen.

Bekijk alle informatie over Reiki en onze Reiki cursussen.

Healing Space is het instituut voor iedereen die zich wil ontwikkelen op holistisch energetisch gebied. Het is onze wens, om met al onze verschillende activiteiten je te helpen om beter in balans te zijn of je op te leiden tot Holistische Energetisch Therapeut.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”