Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling

Dít kan fantaseren doen voor je relatie

Het is voor veel mensen lastig om hun hart te openen en contact te maken op gevoelsniveau. Vaak voelt het veiliger om aannames te doen over hoe je partner het graag wil en een van die aannames gaat over het uitspreken van je fantasieën.

Het hebben van fantasieën werkt lust verhogend. Op het moment dat je fantaseert gaan er hormonale circuits werken die je klaarmaken voor een extatische beleving. Hoe mooi is het als je dit kunt delen met je partner en je partner op deze manier kunt uitnodigen in een gezamenlijke extatische golf? Veel mensen zijn echter zo geprogrammeerd met schaamte, dat ze amper durven te fantaseren. En áls ze hun fantasie al toe durven laten op het beeldscherm achter hun eigen oogleden, is het vaak nog een brug te ver om hier iemand anders in toe te laten.

Kwetsbaar

Toch is het iets waar ik je graag in wil aanmoedigen. Het voelt vaak heel kwetsbaar, maar toch kan je je geliefde een enorm genoegen doen als je vertelt waar je opgewonden van wordt. Het benoemen van jullie liefdesspel helpt bij jullie intimiteit en creëert een lijn van liefhebben die veel verder strekt dan alleen in bed. Je zal merken dat als je elkaar in je fantasie durft toe te laten, dat je daar in alledaagse situaties heel veel profijt van hebt zodra je merkt dat je elkaar met een blik meteen begrijpt. Ook vertellen hoe veel je van elkaar houdt intensiveert jullie vrijpartij.

Fantaseren over een ander

Moeilijker kan het worden als de fantasie tijdens het liefdesspel over iemand buiten je relatie gaat. Toch is dit voor heel veel stellen een heel normaal verschijnsel. Zeker als je langer bij elkaar bent, kan het heel stimulerend werken om de energie van een ‘derde’ persoon ‘door je heen te ademen’. Dit gebeurt automatisch als je aan deze persoon denkt tijdens het vrijen. Veel mensen doen dit, zonder dat ze dit ooit bespreken met hun partner, en als het een fijne vrijpartij oplevert voor beiden, is dat ook helemaal niet nodig.

Toña Wong Chung is founder van Healing Space en schrijfster van het boek ‘Hoe word ik de beste minnaar van de wereld (omdat de wereld jouw liefde nodig heeft)’. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Hoe vond je dit artikel? Alvast bedankt voor het delen!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Een boek over minnaarschap; omdat de wereld jouw liefde nodig heeft”